ΑρχικήΔΕΗΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΥ-ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ-ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ¨ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ¨

ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΥ-ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ-ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ¨ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ¨

Την Παρασκευή 27 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης με αφορμή την πώληση της ¨Μικρής ΔΕΗ¨ .

Στην σύσκεψη συμμετείχαν τα σωματεία των εργαζομένων , ο νυν Δήμαρχος κ. Μπούρας και ο νέος Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλος, και φορείς της περιοχής.

Όλοι μαζί αποφάσισαν να προχωρήσουν την Τρίτη 1 Ιουλίου στις 20:30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης ! Επίσης κυκλοφόρησε ΨΗΦΙΣΜΑ με την αντίδραση και άρνηση τους στην δημιουργία της Μικρής ΔΕΗ και στις διαδικασίες πώλησης της που έχει δρομολογήσει η Κυβέρνηση.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί από την κάμερα του Καφενείου της Μεγαλόπολης, όλα όσα ειπώθηκαν.

Διαβάστε ολόκληρο το ΨΗΦΙΣΜΑ ….

……………………………………………….

ΨΗΦΙΣΜΑ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Οι κοινωνικοί Φορείς της Μεγαλόπολης εκφράζουμε για άλλη μία φορά την αντίθεση μας στην ίδρυση νέας εταιρείας παραγωγής, προμήθειας και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να δημιουργηθεί από την περιουσία της ΔΕΗ Α.Ε., και συμπαρίσταται στους εργαζόμενους της Επιχείρησης εκδίδοντας το ακόλουθο ΨΗΦΙΣΜΑ:

Καταγγέλλουμε τις μεθοδευμένες ενέργειες της Κυβέρνησης για την πώληση – παραχώρηση των Μονάδων Ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε., που σχεδιάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην ίδρυση νέας εταιρίας η περιουσία της οποίας θα δημιουργηθεί από τη ΔΕΗ Α.Ε. με εισφορά ποσοστού του παραγωγικού δυναμικού και της πελατειακής της βάσεως, καθ’ όσον αυτό σημαίνει ανατροπή της έως σήμερα υφισταμένης κατάστασης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, που συνεπάγεται αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού και στις σχέσεις συνύπαρξης της ΔΕΗ Α. Ε. με την τοπική κοινωνία.

Απορρίπτουμε το πρόσχημα της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας καθόσον επιχειρείται μια βίαιη υφαρπαγή της περιουσίας της ΔΕΗ Α.Ε. και κατ’ επέκταση του Ελληνικού Δημοσίου, δεδομένου ότι η υπό σχεδιασμό νέα Εταιρεία (Μικρή ΔΕΗ) θα πραγματοποιηθεί ερήμην της Διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε. και των εργαζομένων της.

Διαμηνύουμε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει δραματικά την κατάσταση, καθώς δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας και αγωνίας πρώτιστα στους εργαζόμενους και τα στελέχη της Επιχείρησης και κατ’ επέκταση στο σύνολο της κοινωνίας. Η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και δεν χαρίζεται σε κανένα.

Ζητάμε να αποτραπεί το σχέδιο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση – επιχειρούμενη διάλυση της ΔΕΗ Α.Ε., που συνιστά ολέθριο λάθος, καθώς αχρηστεύει έναν Πυλώνα Ανάπτυξης πάνω στον οποίο θα μπορούσε η χώρα να σταθεί για την ανάκαμψή της, μετά από την καταστροφική οικονομική κρίση που βιώνει.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο ως μη έχοντας την ηθική και δημοκρατική νομιμότητα να ιδιωτικοποιήσει τον Όμιλο ΔΕΗ Α.Ε.
Να διοργανώσει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ στον Ελληνικό λαό που είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης της ΔΕΗ.

Καλούμε του Βουλευτές του Ν. Αρκαδίας και των όμορων Νομών να μην συμβάλουν με την ψήφο τους στην πώληση και τη διάλυση της ΔΕΗ.

Καλούμε όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, όλους τους Φορείς και τους Συλλόγους, σε εγρήγορση, συμπόρευση και αγώνα, για την αποτροπή των σχεδίων της Κυβέρνησης και του ΔΝΤ ενάντια στη πώληση – παραχώρηση των Μονάδων της ΔΕΗ Α. Ε., καθόσον αυτό αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την οριστική διάλυσή της.

Δηλώνουμε ότι θα είμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ Α.Ε. και δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε δυναμικά στο πλευρό τους σε κάθε αγώνα για την αποτροπή τέτοιων σχεδίων.

 

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Δήμος Μεγαλόπολης

Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεγαλόπολης

Σύλλογος Επισκευαστών μηχανημάτων & αυτοκινήτων Μεγαλόπολης

Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας

Σωματεία ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Σωματείο Συμβασιούχων 8μηνιτών ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Σύλλογος Γονέων τριών τέκνων Μεγαλόπολης «Ο ΑΡΚΑΣ»

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Μεγαλόπολης

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια