ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΨΙΜΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ

0
182

Σε αυστηρό και ιδιαίτερα προσεκτικό ύφος οι αναφορές του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στη διάρκεια σύσκεψης που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη για το θέμα που προέκυψε.

Έκανε λόγο για ευθύνη και υποχρέωση του φορέα που εναπόθεσε τα απορρίμματα στα οικόπεδα της Μεγαλόπολης να τα διώξει άμεσα..ενώ αίσθηση προκάλεσαν τα περί “μαφίας των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο”.

Εν αναμονή των ελέγχων των αρμόδιων υπηρεσιών και κάλεσμα της Δικαιοσύνης να εφαρμόσει το νόμο ….
Ενώ τονίστηκε πως το θέμα έχει πολλές διαστάσεις και κλήθηκε ακόμα και το ΣΔΟΕ…

Οργισμένοι οι κάτοικοι αλλά και ο δήμαρχος Μεγαλόπολης ζήτησαν να φύγουν σε λίγες ώρες τα σκουπίδια από την περιοχή τους γιατί διαφορετικά θα τα μαζέψουν οι ίδιοι και θα τα φέρουν στην Τρίπολη.

Στην Τρίπολη και στα γραφεία της Πειφέρειας Πελοποννήσου βρέθηκαν ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Τάκης Μπούρας μαζί με τον πρόεδρο του ΔΣ, αντιδημάρχους και προέδρους τοπικών συμβουλίων της Μεγαλόπολης για να παραστούν σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για το θέμα της παράνομης μεταφοράς σκουπιδιών στο δήμο που προέκυψε την περασμένη Παρασκευή…

.Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης φανερά ενοχλημένος μίλησε για “λυπηρό και θλιβερό” φαινόμενο που δεν τιμά την τοπική αυτοδιοίκηση και ζήτησε να φύγουν τα σκουπίδια από την περιοχή του όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Το ίδιο και μάλιστα σε ιδιαίτερα έντονο ύφος -λόγω της αγανάκτησής του ζήτησε και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Γέφυρας – περιοχή όπου έγινε η παράνομη ταφή των σκουπιδιών και μάλιστα κάλεσε τον κ. Τατούλη να του ορίσει και χρονοδιάγραμμα τονίζοντας πως “διαφορετικά θα τα φέρουμε εμείς τα σκουπίδια στην Τρίπολη στην οποία και ανήκουν”.

“Ατόπημα” η δήλωση Σμυρνιώτη σύμφωνα με τον Τατούλη- “κακούργημα” η ανεξέλεγκτη διάθεση των απορριμμάτων

Ο κ.Τατούλης ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα από πλευράς της περιφέρειας και τους ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ όπως είπε περιμένουν και την αυτοψία της υπηρεσίας δημόσιας υγείας για να προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργειες.

Κάλεσε τη Δικαιοσύνη να τηρήσει τους νόμους και χαρακτήρισε την παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων “κακούργημα” ενώ τόνισε πως θα πρέπει ο φορέας στον οποίο ανήκουν τα σκουπίδια να τα διώξει πάραυτα από την περιοχή της Μεγαλόπολης. Ενώ σημείωσε πως πλέον θα τηρηθούν αυστηρά οι κανονισμοί.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στις σημερινές δηλώσεις του κ. Σμυρνιώτη για την προσφυγή στον Άρειο Πάγο αφού δήλωσε χαρακτηριστικά πως “μου προκάλεσε μεγάλη ανησυχία η αναφορά του δημάρχου της Τρίπολης που είναι και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, αφού η κίνησή του αυτή αποτελεί μεγάλο και εξαιρετικό ατόπημα, αφού ο δήμαρχος έχει και την προεδρία του ΦΟΔΣΑ και άρα και τον συντονισμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων”.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγιναν αναφορές σε πράγματα που ακούγονται και λέγονται για τα σκουπίδια όπως ότι ρίχνονται ανεξέλεγκτα και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου και πως ακόμα και η κοίτη του Αλφείου έχει γίνει “γούβα” για σκουπίδια, πώς υπάρχει “μαφία σκουπιδιών στην Πελοπόννησο” ενώ ανακοινώθηκε πως θα υπάρξει γενικότερος έλεγχος των ύποπτων περιοχών για ανεξέλεγκτη διάθεση και κλήθηκε και στο ΣΔΟΕ να παρέμβει αφού εκτός από την περιβαλλοντική διάσταση και το θέμα της δημόσιας υγείας υπάρχει και οικονομική διάσταση του όλου θέματος.

Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και στα βίντεο το σύνολο σχεδόν της συζήτησης που έγινε στην Περιφέρεια ενώ να αναφέρουμε πως παρόντες στη σύσκεψη ήταν και οι αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Απόστολος Παπαφωτίου ενώ είχε προηγηθεί μία συνάντηση του περιφερειάρχη με τον ΔΣ Κώστα Τζιούμη ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες της Περιφέρειας στο όλο θέμα, αφού πρόκειται να γίνει και ΔΣ.

Να σημειώσουμε επίσης πως συμβούλιο θα γίνει και στο Δήμο Μεγαλόπολης και θα τεθεί το θέμα προς συζήτηση.

Ελένη Τράκα από το ARCADIA PORTAL

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here