Συσκέψεις στην Περιφέρεια για την Μεγαλόπολη

0
194

Διάσκεψη του περιφερειάρχη Π. Νίκα για τη Μεγαλόπολη με τους επικεφαλής των παρατάξεων του ΠΕΣΥ

Τα έργα που θα προταθούν στην κυβέρνηση προς άμεση υλοποίηση στην περιοχή της Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) στη μεταλιγνιτική εποχή, αποτέλεσαν το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα Τετάρτη 29 Απριλίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στη συνάντηση, μετά από σχετική πρόσκληση του προέδρου του σώματος Μανώλη Σκαντζού προς τους επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης, μετείχαν όλοι, εκτός από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, πρώην περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

Ο Π. Νίκας, ενημέρωσε τους επικεφαλής σχετικά με την προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη -μεταξύ 5 και 7 το απόγευμα- συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής του ΣΔΑΜ, στην οποία ο περιφερειάρχης είναι μέλος, μαζί με τον ομόλογό του της Δυτικής Μακεδονίας.

“Εθεσα υπόψη των επικεφαλής τις προτάσεις για έργα που -σύμφωνα με την κυβερνητική υπόδειξη- θα μπορούσαν να υλοποιηθούν στη Μεγαλόπολη σε διετή ορίζοντα, έτσι ώστε την ερχόμενη Δευτέρα να είναι έτοιμο το έγγραφο με τις προτάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου που θα φύγει προς το υπουργείο Ανάπτυξης¨δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Στην δίωρης διάρκεια σύσκεψη, οι επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου διατύπωσαν τις θέσεις και τις απόψεις τους σχετικά με την πρόταση για την Μεγαλόπολη την οποία θα προωθήσει η Περιφέρεια προς την κυβέρνηση.

Η Μεγαλόπολη αντικείμενο στη συνάντηση του περιφερειάρχη με την ΕΦΑ Αρκαδίας

Σύσκεψη είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τετάρτη 29 Απριλίου, με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας αρχαιολόγο Αννα – Βασιλική Καραπαναγιώτου.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τα μνημεία της Π.Ε. Αρκαδίας, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στα θέματα, αφ’ ενός της κατασκευής του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγαλόπολης, καθώς επιλύθηκε από τον δήμο το ιδιοκτησιακό καθεστώς του υποψήφιου χώρου και αφ’ ετέρου της ανακατασκευής του αρχαίου θεάτρου Μεγαλόπολης, στο οποίο αναμένεται να αρχίσουν σύντομα οι παρεμβάσεις.

δελτία τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here