O.M. ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμπολίτισσες και Συμπολίτες ,
Σε συμμόρφωση με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου η Κυβέρνηση υποχρεώνεται σε παραχώρηση του 40% της ενέργειας, που παράγεται από λιγνίτη σε ιδιώτες.
Η Κυβέρνηση στο σχεδιασμό της συμπεριέλαβε τις 3 και 4 λιγνιτικές μονάδες της Μεγαλόπολης , παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμοδίου Υπουργού περί του αντιθέτου .
Η οργάνωσή μας είναι αντίθετη σ’ αυτή την απόφαση για λόγους ιδεολογικούς , πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς .
Η πώληση των λιγνιτικών μονάδων θα επιφέρει οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση στην ευρύτερη περιοχή , η οποία την τελευταία πεντηκονταετία έχει δομηθεί γύρω από τη ΔΕΗ . Άμεσο αποτέλεσμα θα είναι η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας και η δραματική μείωση του εισοδήματος των κατοίκων .
Ενώνοντας τη φωνή μας με τον αγωνιζόμενο λαό της Μεγαλόπολης καλούμε την Κυβέρνηση να ματαιώσει την πώληση των λιγνιτικών μονάδων, αποσύροντας το υπό ψήφιση νομοσχέδιο
Μεγαλόπολη 22-4-2018
Συντονιστικό Ο.Μ. Μεγαλόπολης