ΑρχικήΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΣΥΡΙΖΑ Μεγαλόπολης: Ζητάμε την συνεχή κι αδιάλειπτη λειτουργία των Λιγνιτικών Μονάδων της...

ΣΥΡΙΖΑ Μεγαλόπολης: Ζητάμε την συνεχή κι αδιάλειπτη λειτουργία των Λιγνιτικών Μονάδων της περιοχής μας

Τον Σεπτέμβριο του 2019 η Κυβέρνηση της Ν.Δ στο όνομα της Κλιματικής Αλλαγής αποφάσισε το βίαιο κλείσιμο των Λιγνιτικών Μονάδων πολύ νωρίτερα από τον Εθνικό Σχεδιασμό για την Ενέργεια και το Κλίμα (Ε.Σ.Ε.Κ) της Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, που προέβλεπε την ομαλή και δίκαιη Μετάβαση των Λιγνιτικών περιοχών στην Μεταλιγνιτική Εποχή και εξασφάλιζε την ενεργειακή επάρκεια.

Δεν έχουν περάσει καν 2 χρόνια και το αποτέλεσμα της απόφασης είναι να έχει ξεκινήσει η μείωση του πληθυσμού των Λιγνιτικών περιοχών (Δυτική Μακεδονία, Μεγαλόπολη) και ο οικονομικός μαρασμός τους, αφού οι Λιγνιτικές Μονάδες κλείνουν η μία μετά την άλλη.
Ειδικότερα δε για την περιοχή μας, η 3η Μονάδα λειτούργησε για τελευταία φορά τον Νοέμβριο του 2020 και για λίγες μέρες για τις ανάγκες της Τηλεθέρμανσης, καθώς είναι σε καθεστώς απόσυρσης κι η 4η Μονάδα λειτουργεί κυρίως σε έκτακτες περιπτώσεις για την Ασφάλεια του Ενεργειακού Συστήματος της χώρας.

Και ξαφνικά αποφάσισαν την λειτουργία της 3ης Μονάδας λόγω του συνεχιζόμενου καύσωνα, που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες μέρες, πάλι για την Ασφάλεια του Ενεργειακού Συστήματος, μιας μονάδας που είχε μόνο προσωπικό ασφαλείας.
Χάρη στο υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης των εργαζομένων των Λιγνιτικών Μονάδων της Μεγαλόπολης και της τιτάνιας προσπάθειας που κατέβαλαν και καταβάλουν, δουλεύοντας νυχθημερόν, η 3η Μονάδα τέθηκε σε λειτουργία μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα και παραμένει σε λειτουργία, προκειμένου να διατηρηθεί η ηλεκτρική τροφοδοσία των καταναλωτών.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο, ότι η απόφαση για το βίαιο κλείσιμο των Λιγνιτικών Μονάδων ήταν χωρίς πρόγραμμα, εφαρμόζεται με λάθος τρόπο και εν τέλει εξυπηρετεί μόνο τα ιδιωτικά συμφέροντα Μονάδων Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φυσικό Αέριο και Α.Π Ε (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας).

Η Ο/Μ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Μεγαλόπολης ζητά την συνεχή κι αδιάλειπτη λειτουργία των Λιγνιτικών Μονάδων της περιοχής μας, έτσι όπως ακριβώς προέβλεπε ο Ε.Σ.Ε.Κ της Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ώστε και ασφάλεια να υπάρχει στο Ενεργειακό σύστημα της χώρας και να είναι πραγματικά Ομαλή και Δίκαιη η Μετάβαση των Λιγνιτικών περιοχών στην Μεταλιγνιτική Εποχή.
Οποιαδήποτε άλλη απόφαση είναι καταστροφική, όχι μόνο για την περιοχή της Μεγαλόπολης αλλά και για όλη την Χώρα και μας βρίσκει αντίθετους.

Σ/Ο
Ο/Μ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ