ΑρχικήΑΡΘΡΑΣΥΡΙΖΑ Μεγαλόπολης: Είμαστε αντίθετοι στην αδειοδότηση κι εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο Λύκαιο...

ΣΥΡΙΖΑ Μεγαλόπολης: Είμαστε αντίθετοι στην αδειοδότηση κι εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο Λύκαιο Όρος και το Μαίναλο

Η Ο/Μ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ Μεγαλόπολης καταγγέλλει την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε), να αδειοδοτήσει την εγκατάσταση Ανεμογεννητριών τόσο στο Λύκαιο Όρος, όσο και στο Μαίναλο.

Είναι μια απόφαση αντίθετη όχι μόνο με τις τοπικές κοινωνίες στις περιοχές, που περιβάλλονται από τα όρη αυτά, αλλά και με τις ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των συσχετιζόμενων Δήμων, του Περιφερειακού Συμβουλίου αρχικά για το θέμα αυτό (2021),αλλά και Φορέων και Συλλόγων των περιοχών αυτών.

Είναι μια απόφαση, που είναι αντίθετη ακόμα και με τις σχετικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού των «αρίστων» αλλά…ως συνήθως αυτός δεν γνωρίζει τίποτα…

Να θυμίσουμε ότι, όταν έγινε γνωστό το αίτημα της συγκεκριμένης εταιρείας για την αδειοδότηση εγκατάστασης Ανεμογεννητριών στο Λύκαιο και το Μαίναλο όρος η Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ Αρκαδίας είχε εκφράσει με Δελτίο Τύπου την κάθετη αντίθεση της.

Η Ο/Μ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ Μεγαλόπολης θα προβεί σε κάθε ενέργεια που χρειάζεται, ώστε να αποτραπεί η υλοποίηση αυτής της απαράδεκτης απόφασης. Έχει πάρα πολλή μεγάλη σημασία όχι μόνο για εμάς, που είμαστε και μένουμε στο Δήμο Μεγαλόπολης, το Λύκαιο Όρος να μείνει ανέγγιχτο από τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Έχει μοναδικό φυσικό κάλλος, είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους παγκοσμίως και ακόμα και σήμερα γίνονται εκεί Αθλητικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις (Λύκαιοι Αγώνες). Η εγκατάσταση Ανεμογεννητριών θα υποβαθμίσει την αρχαιολογική σπουδαιότητα του Λυκαίου Όρους και θα αλλοιώσει τη φυσική του ομορφιά.

Ως εκ τούτου ταυτιζόμαστε με την απόφαση, που πήρε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στις 29/11/2022 ( η παράταξη του Περιφερειάρχη δεν ήθελε απόφαση, αλλά ψήφισμα),που συνοπτικά αναφέρει:

• Κατάθεση προσφυγής κατά της Ρ.Α.Ε μέχρι τις 6/12/2022,που είναι και η καταληκτική ημερομηνία για τις αποφάσεις της σχετικά με την αδειοδότηση εγκατάστασης Ανεμογεννητριών στο Λύκαιο και το Μαίναλο όρος.

• Προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος, προκειμένου να γνωστοποιήσουν την καταστροφή που συντελείται στο φυσικό μας περιβάλλον από την άναρχη τοποθέτηση Ανεμογεννητριών στο Λύκαιο Όρος και το Μαίναλο, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα επιμέρους χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.

Επίσης συμπορευόμαστε με τη συγκρότηση διαπαραταξιακής Επιτροπής, όπως αποφασίστηκε στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία, με σκοπό να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, που θα σταματήσουν κάθε διαδικασία οριστικής αδειοδότησης κι εγκατάστασης αιολικών πάρκων στο Λύκαιο Όρος και το Μαίναλο.

Ζητάμε δε, όσον αφορά τη χωροθέτηση εγκαταστάσεων Ανεμογεννητριών για όλη τη χώρα, την εφαρμογή του σχεδίου της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α με ξεπάγωμα οριοθέτησης των περιοχών Natura και πρώτα από όλα με διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες για κάθε τέτοια επένδυση.

Συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στην τοπική κοινωνία και τα προβλήματα της.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ!
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ
Ο/Μ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ