ΑρχικήΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: Νέα τροπή στην υπόθεση Διαχείρισης των Απορριμμάτων στη Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: Νέα τροπή στην υπόθεση Διαχείρισης των Απορριμμάτων στη Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στις εργασίες του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που διοργανώθηκε πρόσφατα στην Αθήνα, πραγματοποίησε παρέμβαση σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Σύντροφος Τάσος Παπαζαχαρίας εκ μέρους της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας. Στο πλαίσιο αυτής της παρέμβασης κατέθεσε σχετικό ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από το Σώμα των Συνέδρων και πλέον αποτελεί απόφαση του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως εκ τούτου η υπόθεση διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποκτά πλέον άλλη διάσταση.

Οι αρμόδιοι Υπουργοί που διαχειρίζονται την υπόθεση, πρέπει αφενός να εκτιμήσουν αναλόγως την κατάσταση αυτή και αφετέρου να λάβουν υπόψη τους το γενικότερο αίσθημα που επικράτησε μέσα στο Συνέδριο σχετικά με το θέμα αυτό.

Συμβάσεις με ιδιώτες εργολάβους που φτιάχτηκαν στο απόλυτο σκοτάδι υπό το φως μόνο δύο κεριών, εκείνο του ιδιώτη και το άλλο της Περιφέρειας, δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές από το υγιές κομμάτι της κοινωνίας μας, που απαιτεί διαφάνεια και προστασία του οικογενειακού εισοδήματος από συμβάσεις με ληστρικά χαρακτηριστικά.

Δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή η τεράστια διαφορά κόστους εισόδου ανά τόνο των απορριμμάτων στο εργοστάσιο του ιδιώτη εργολάβου που φτάνει τα 80,5 Ευρώ ανά τόνο, όταν για την ίδια υπόθεση ο ίδιος εργολάβος στην Περιφέρεια Ηπείρου αποδέχτηκε το κόστος των 43 Ευρώ το τόνο.

Επί πλέον η μέθοδος του συγκεκριμένου ΣΔΙΤ είναι τόσο ξεπερασμένη από τις σύγχρονες οδηγίες και προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σύντομα θα μας ξαναφέρει τον εφιάλτη των προστίμων προ των πυλών, πολύ δε περισσότερο όταν η σύμβαση αυτή έχει δεσμευτική διάρκεια μέχρι και 28 χρόνια.

Οφείλουν οι αρμόδιοι να μας δώσουν μία εξήγηση για ποιους λόγους συμβαίνει το κόστος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να είναι διπλάσιο του κόστους στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Η κατάσταση της διαχείρισης των απορριμμάτων περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, όταν είναι γνωστό στους πάντες, ότι ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) στάλθηκε στα αρμόδια υπουργεία προς γνωμάτευση παραποιημένος, γεγονός που εξόργισε τους πέντε πολυπληθέστερους Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίοι και προχώρησαν στην αποστολή εξωδίκων σε βάρος κάθε υπεύθυνου.

Περιμένουμε από τους αρμοδίους να εξετάσουν σε βάθος την υπόθεση διαχείριση των απορριμμάτων στη Περιφέρεια Πελοποννήσου και αφού λάβουν υπόψη τους όλες τις παραμέτρους, να ικανοποιήσουν πρωτίστως το αίτημα των πέντε δημάρχων Άργους, Κορίνθου, Σπάρτης, Τρίπολης και Βόρειας Κυνουρίας, που επιμένουν κόντρα στα μαγειρέματα, να θέλουν να κάνουν τη δική τους διαχείριση με τα δικά τους τοπικά σχέδια, χωρίς την υποχρέωση να πηγαίνουν συγκεκριμένη ποσότητα υπολείμματος και με συγκεκριμένη σύνθεση στον εργολάβο, κάτι που ακυρώνει στη πράξη κάθε έννοια διαλογής στη πηγή των ανόργανων υλικών και κομποστοποίησης του οργανικού υλικού των απορριμμάτων.

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Τάσος Παπαζαχαρίας
Συντονιστής Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ