Συνταξιούχοι Δ.Ε.Η. Μεγαλόπολης: Εκδρομή στη Λευκάδα 16 & 17 Ιουνίου

0
879

O Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Ε.Η. Μεγαλόπολης, διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην Λευκάδα στις 17 και 17 Ιουνίου.

Από την ιστοσελίδα του Συλλόγου διαβάζουμε:

Γραφείο τουρισμού: Ευστάθιος Χαρ. Λιακόπουλος

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ 16 & 17 Ιουνίου

1η ημέρα: Μεγαλόπολη – Μεσολόγγι – Αιτωλικό – Αστακός – Μύτικα – Βόνιτσα – Λευκάδα

Συγκέντρωση των εκδρομέων στην Εθνική Τράπεζα, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση στις 6:30 π.μ για Τρίπολη,Πάτρα (στη διαδρομή θα γίνει στάση για καφέ), Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, Μεσολόγγι, Αιτωλικό

Το Αιτωλικό, η νερένια πόλη, καλούμενη και μικρή Βενετία της Ελλάδας, είναι δημοτική ενότητα του δήμου Μεσολογγίου, με πληθυσμό 5.349 κατοίκους, δέκα χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μεσολογγίου. Η πόλη του Αιτωλικού είναι ανεπτυγμένη σ’ ένα μικρό νησάκι ριζωμένο στο νερό στο μέσον περίπου της λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου. Συνδέεται ανατολικά και δυτικά με την ξηρά με δύο πέτρινα τοξοτά γεφύρια αρχικού μήκους περίπου 300 μέτρων το καθένα.

Αστακός (στάση για μεσημεριανό φαγητό) είναι παράλια κωμόπολη (υψόμ. 10μ.) του νομού Αιτωλοακαρνανίας, χτισμένη στον μυχό του ομώνυμου κόλπου και στους πρόποδες του όρους Βελούτσα που είναι η απόληξη των Ακαρνανικών Ορέων. Αποτελεί την έδρα του Δήμου Ξηρομέρου, ενώ ήταν έδρα του δήμου Αστακού.

Μύτικας,Βόνιτσα και άφιξη στη Λευκάδα

Η Λευκάδα ή Λευκάς είναι νησί του Ιονίου πελάγους και μαζί με τα νησιά Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος και Παξοί αποτελούν την περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Είναι το τέταρτο σε έκταση νησί στο Ιόνιο (320 τ.χλμ.) και το τέταρτο σε πληθυσμό με περίπου 23.000 κατοίκους κατά την απογραφή του 2011. Βάσει του σχεδίου Καποδίστριας η Λευκάδα μαζί με τα νησιά Κάλαμος, Καστός και Μεγανήσι, (γνωστά και ως Πριγκιποννήσια), αποτελούσε το νομό Λευκάδος με έδρα την πόλη της Λευκάδος. Από το 2011 όμως, οπότε και εισήχθηκε στο πρόγραμμα Καλλικράτης, η Λευκάδα, μαζί με τα προαναφερθέντα νησιά πλην του Μεγανησίου αποτελεί πλέον δήμο με έδρα και πάλι την πόλη της Λευκάδος, ενώ το Μεγανήσι αποτελεί ξεχωριστό δήμο με έδρα το Κατωμέρι.

Λόγω της γεωγραφικής της θέσης (οι ακτές της βρίσκονται πολύ κοντά μ’ εκείνες της ηπειρωτικής Ελλάδας τις οποίες τις χωρίζει ο ιστορικός πορθμός του Δρεπάνου) συνδέεται με την Αιτωλοακαρνανία με μια πλωτή γέφυρα μήκους περίπου 20 μέτρων. Μαζί με την Εύβοια είναι τα δυο μοναδικά νησιά στην Ελλάδα στα οποία η πρόσβαση γίνεται οδικώς. Το ψηλότερο βουνό είναι τα Σταυρωτά με απότομες πλαγιές και ύψος 1.184 μέτρα.

Επίσκεψη και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδας

Το μοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης, σημείο αναφοράς των απανταχού Λευκαδίων, βρίσκεται σε ένα ύψωμα πάνω από την πόλη της Λευκάδας, σε απόσταση 3 χλμ. απ’ αυτήν.

Η Παναγία είναι η πολιούχος και προστάτιδα του νησιού. Πανηγυρίζει με κάθε μεγαλοπρέπεια τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, με πλήθη προσκυνητών να συρρέουν από όλες τις γύρω περιοχές. Την ημέρα αυτή, όλων των Λευκαδιτών ο νους, σε όποια γωνιά του πλανήτη κι αν βρίσκονται, στρέφεται ευλαβικά και παρακλητικά στην εικόνα της Κυράς του νησιού.

Η μακραίωνη ιστορία της Μονής ξεκινά στα χρόνια της αρχαιότητας. Τόπος λατρείας της Λευκαδίας Αρτέμιδος τότε, δέχθηκε το κήρυγμα των μαθητών του Αποστόλου Παύλου, Ηρωδίωνα και Σωσίωνα. Με θαυμαστό τρόπο συντρίφτηκε το ξόανο της θεάς και δημιουργήθηκε σταδιακά μικρός «ευκτήριος οίκος». Μετά την Α’ Οικουμ. Σύνοδο (325 μ.Χ.) πέντε από τους θεοφόρους Πατέρες ακολούθησαν τον επίσκοπο Λευκάδος Άγιο Αγάθαρχο στην επιστροφή του στο νησί. Δύο απ’ αυτούς εγκαταστάθηκαν στον χώρο, όπου σήμερα η Μονή, έχτισαν τα πρώτα κελιά και μεγάλωσαν το ναό.

«Φανερωμένη» ονομάστηκε, επειδή η πρώτη εικόνα της Παναγίας, που είχε παραγγελθεί στην Κωνσταντινούπολη, αποκαλύφθηκε σχεδιασμένη πάνω στο σανίδι με θαυμαστό τρόπο, «αχειροποιήτως», στον ιερομόναχο και αγιογράφο Κάλλιστο, μετά από θερμή προσευχή και νηστεία. Ο αγιογράφος χρειάστηκε να προσθέσει μόνο τα χρώματα.

2η ημέρα, Νιδρί – Βόνιτσα – Αμφιλοχία – Πάτρα – Μεγαλόπολη.

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Νιδρί.

Το Νυδρί είναι παραλιακό χωριό του νομού Λευκάδας στην Ελλάδα. Έχει πληθυσμό 865 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού και είναι το πιο γνωστό και κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο του νομού. Το χωριό έγινε ιδιαίτερα γνωστό, όταν το 1963 o εφοπλιστής Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε την αντικρινή νησίδα Σκορπιός. Έκτοτε το χωριό φιλοξένησε πλήθος διασημοτήτων από όλο τον κόσμο. Στο λιμάνι του χωριού υπάρχει σήμερα ανδριάντας του Ωνάση. Ανήκει διοικητικά στο Δήμο Ελλομένου, του οποίου αποτελεί και έδρα.

Προαιρετική βόλτα με καΐκι για τον γύρο και ξενάγηση στο νησί του Ωνάση (Σκορπιός) Μετά το Μεσημεριανό αναχώρηση για Βόνιτσα,Αμφιλοχία και μέσω Ιονίας Οδού, Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου  και Ε.Ο. άφιξη στην Μεγαλόπολη.

Στην τιμή περιλαμβάνονται τα παρακάτω

  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Μία (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στη Λευκάδα σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.
  • Πρωινό μπουφέ
  • Διόδια αυτοκινητόδρομου και γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου
  • Οι περιηγήσεις που αναφέρονται
  • Φ.Π.Α.

Τιμή κατά άτομο 2/3 κλινο 60 ευρώ – Μονόκλινο 80 ευρώ

  • Για την έγκυρη εγγραφή στην εκδρομή πρέπει να δοθεί προκαταβολή 30 ευρώ και η εξόφληση 2 ημέρες πριν την αναχώρηση
  • Οι θέσεις στο λεωφορείο ορίζονται με σειρά προτεραιότητας εγγραφής και την κατάθεση προκαταβολής

 

Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Ε.Η. ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Παπαιωάννου 65
Μεγαλόπολη Αρκαδίας
Τ.Κ.22200

Τηλέφωνο FAX:
27910 25150

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here