Συνταξιούχοι ΔΕΗ Αρκαδίας: Κάνουν περικοπές πάνω στα πτώματά μας

0
210
????????????????????????????????????

Ο κ. Γιώργος Κεπενός, πρόεδρος των συνταξιούχων ΔΕΗ Πελοποννήσου – Αιτωλοακαρνανίας – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου βρέθηκε στην Τρίπολη, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του συλλόγου για τις τρέχουσες συνθήκες, σύμφωνα με την πρακτική του εν λόγω συλλόγου.

Ο κ. Κεπενός μίλησε στην κάμερα του Arcadia Portal για τις ανησυχίες των συνταξιούχων της ΔΕΗ και για τη δύσκολη πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν, όπως εξάλλου όλοι οι κλάδοι στη χώρα μας.

«Ένα βασικό ζήτημα είναι ότι έχουν βαλθεί οι δανειστές μας να κάνουν περικοπές απάνω στα πτώματα των συνταξιούχων. Μέχρι τώρα το εισόδημα των συνταξιούχων έχει μειωθεί πάνω από 60%. Ένα άλλο είναι η ανεργία. Πολλοί συνταξιούχοι πληρώνουν τις υποχρεώσεις των παιδιών και των εγγονών τους. Αν κοπεί η προσωπική διαφορά στις συντάξεις, αυτό σημαίνει περικοπή πάνω από 20%. Η μείωση των συντάξεών μας την τελευταία πενταετία είναι στο 52%. Ο ΕΟΠΥΥ μάς έκοψε 6% στο ποσό που παίρναμε πριν από το 2010».

«Οι περικοπές έχουν γίνει σε όλες τις συντάξεις, εκτός από τους εκλεκτούς των κυβερνώντων δικαστικούς και της Τράπεζας της Ελλάδος», παρατήρησε ο κ. Κεπενός.
Ως προς τη δράση του συλλόγου, επεσήμανε: «Σε όλες τις πόλεις πάμε μία φορά τον χρόνο και κάνουμε μια ενημέρωση. Έχουμε ένα σωματείο πολύ οργανωμένο και τα κόμματα είναι έξω από την πόρτα μας, επειδή όλα τα κόμματα έχουν συμβάλλει στο να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό. Τα προβλήματα είναι πολλά. Για παράδειγμα, αν η σύζυγος ενός εργαζομένου μείνει χήρα και είναι κάτω από 55 ετών, δεν θα πάρει σύνταξη. Αν η χήρα είναι πάνω από 55 ετών, θα πάρει σύνταξη για τρία χρόνια, και μετά θα πάρει στα 67. Τι θα κάνει αυτή η γυναίκα;.

Ως προς την απονομή των συντάξεων και των εφάπαξ, ο κ. Κεπενός είπε ότι οι καθυστερήσεις στις συντάξεις φθάνουν και στα δύο έτη, ενώ επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις που με διάφορες τροπολογίες επέτρεψαν την επένδυση του αποθεματικού του Ταμείου, το οποίο σήμερα θα έπρεπε να είναι 2,3 δισ. ευρώ.

Σε ερώτηση του Arcadia Portal ως προς την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει η Επιχείρηση, ο κ. Κεπενός απάντησε: «Σαφώς έχουμε αίτημα να προσληφθεί προσωπικό, αλλά με αυτά που γίνονται σήμερα, δεν θα γίνει κάτι τέτοιο».

από το ArcadiaPortal.gr

[ot-video][/ot-video]

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here