ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΙΝΑΛΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΙΝΑΛΟΥ

Το Χιονοδρομικό Κέντρο του Μαινάλου είναι μία … πονεμένη ιστορία για την περιοχή μας. Για πολλούς και διάφορους λόγους (καιρικούς και όχι μόνο), η ομαλή και συνεχής λειτουργία του Χιονοδρομικού, δεν είναι εφικτή.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και από τη στιγμή που η διοίκηση του Ορειβατικού Συλλόγου έχει ανακοινώσει πως υπάρχει δικαστική απόφαση για την έξωση του μισθωτή, είναι ξεκάθαρο ότι έφτασε η στιγμή να συμβάλλουν ουσιαστικά τόσο η Περιφέρεια, όσο και οι Δήμοι (Τρίπολης και Γορτυνίας), για να βρεθεί μία μόνιμη και βιώσιμη λύση για το Χιονοδρομικό. Μία λύση που θα …
συμβάλλει στην απρόσκοπτη λειτουργία του Χ.Κ. και θα δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να το επισκέπτεται, να κάνει χειμερινά σπορ ή να περνά μερικές ώρες, πίνοντας τον καφέ του. Μία λύση που θα προελκύσει χιλιάδες κόσμου από την Αθήνα και άλλους γειτονικούς νομούς και θα τονώσει την τοπική οικονομία.
Ήδη, η Περιφέρεια έχει κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας ήρθε σε μία πρώτη επαφή με τη διοίκηση του Ορειβατικού Συλλόγου. «Είναι μέσα στις βασικές μας προτεραιότητες» είπε χθες ο Βαγγελής Γιαννακούρας, θέλοντας να τονίσει ότι η Περιφέρεια θεωρεί ως άκρως σημαντικό ζήτημα, να λειτουργήσει το Χιονοδρομικό της Οστρακίνας.

Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΧΙΟΝΩΣΗΣ

Μάλιστα, ο Αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ένα πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτεί παρεμβάσεις για τη λειτουργία συστήματος τεχνητής χιονόπτωσης. Για να λειτουργήσει αυτό πρέπει να δημιουργηθεί και τεχνητή λίμνη στο Χιονοδρομικό και όλα αυτά εξετάζονται σοβαρά από την περιφέρεια ως μία λύση που δημιουργήσει νέα δεδομένα στην Οστρακίνα.
Εύκολο δεν είναι, ούτε μπορεί να γίνει από την μία ημέρα στην άλλη. Όμως, εκτιμάται ότι μόνο με τη  λειτουργία ενός συστήματος τεχνητής χιονόπτωσης θα εξασφαλισθεί η συνεχής λειτουργία του κέντρου σε όλη τη χειμερινή περίοδο, ανεξάρτητα από το πότε θα υπάρχει φυσικό χιόνι. Με αυτό τον τρόπο, θα εξασφαλισθεί η έγκαιρη έναρξη λειτουργίας του κέντρου, κάθε χειμώνα, με αποτέλεσμα το Χιονοδρομικό να αποκτήσει ένα εξαιρετικά σοβαρό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι γειτονικών Χιονοδρομικών στην Πελοπόννησο ή ακόμα και στην Αττική.

Ανακοίνωση Δήμου Τρίπολης για το δρόμο προς το Χιονοδρομικό

“Ο δρόμος Καρδαρά – Οστρακίνα ( χιονοδρομικό ) ανήκει μεν στα διοικητικά όρια των Δήμων Τρίπολης και Γορτυνίας αλλά είναι χαρακτηρισμένος ως δασικός.
Συνεπώς η ευθύνη για εκχιονισμό του Δήμου Τρίπολης οριοθετείται από την διασταύρωση  της Εθνικής οδού Τρίπολης – Βυτίνας ( κάτω Καρδαράς ) μέχρι τον Οικισμό Καρδαρά. Αυτό δεν σημαίνει ότι …
ο Δήμος Τρίπολης με τον υφιστάμενο σήμερα εξοπλισμό του δεν προσπάθησε να συμβάλλει στον εκχιονισμό και του δασικού  τμήματος. Αλλά το ύψος της χιονόπτωσης ήταν τέτοιο που μόνο βαριά
μηχανήματα σαν αυτά που διαθέτουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Δ.Ε.Σ.Ε ήταν σε θέση να ανταπεξέλθουν.”

ο Αντιπεριφερειάρχης  Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και στην εκπομπή της δημοσιογράφου Γιώτας Καμπισιούλη. Εκεί είπε ότι … θα στείλει μηχανήματα για να διανοίξουν το δρόμο που οδηγεί προς την Οστρακίνα. Αυτό θα γίνει, διότι λόγω του Σαββατοκύριακου, αναμένεται να πάει πολύς κόσμος στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Μαινάλου.

Από το ιστολόγιο  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ