ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Συνεχίζονται οι Απευθείας Αναθέσεις για την ολοκλήρωση των εργασιών στο νέο Δημαρχείο της Μεγαλόπολης.  Ρύθμιση κυκλοφορίας πεζόδρομων επί της κεντρικής πλατείας Μεγαλόπολης, αυτός είναι ο τίτλος της  Απευθείας Ανάθεσης που δόθηκε πριν λίγες ημέρες από τον Δήμο Μεγαλόπολης  στον εργολάβο που κατασκευάζει το Νέο Δημαρχείο Μεγαλόπολης.

Το τι ακριβώς ρύθμιση θα γίνει μπορούμε να το δούμε στην τεχνική περιγραφή του έργου η οποία αναφέρει….

” Για την ρύθμιση της κυκλοφορίας, την καλύτερη διαχείρηση της τροφοδοσίας των καταστημάτων και την ασφάλεια των πεζών, επί των εισόδων των πεζόδρομων της κεντρικής πλατείας (από Σταθοπούλου, Π. Κεφάλα, Αγ. Κωνσταντίνου και Αγ. Νικολάου), θα τοποθετηθούν 12 κολωνάκια ύψους 1 m και διαμέτρου Φ 100mm, από χυτό μορφοσίδερο βαρέως τύπου, με εποξειδική βαφή και τέσσερις αλυσίδες από παρόμοιο υλικό που θα τοποθετηθούν στα κολωνάκια με ειδικό σύνδεσμο στο ένα άκρο για την εύκολη απασφάλισή της. Η ακριβής θέση και ο τρόπος τοποθέτησης θα υποδειχθούν επιτόπου.”

Η παραπάνω εργασία θα κοστίσει 3.700 ευρώ.

Ταυτόχρονα ο ίδιος εργολάβος έχει αναλάβει και άλλες Απευθείας Αναθέσεις που έχουν σχέση με το νέο Δημαρχείο και την κεντρική πλατεία.

Την κατασκευή βάσεων και μεταφορά προτομών στο νέο Δημαρχείο για 5.800 ευρώ  δείτε εδώ

Την κατασκευή – τοποθέτηση κουζινών και επιγραφών στο νέο Δημαρχείο για 7.200 ευρώ   δείτε εδώ

Επίσης μπορείτε να δείτε και παλιότερη ανάρτηση μου με άλλες Απευθείας Αναθέσεις εδώ

Αυτό που κάνει εντύπωση , είναι ότι τα περισσότερα έργα είναι γραμμένα στον προϋπολογισμό του Δήμου, άρα δεν είναι έκτακτα, άρα δεν υπάρχουν οι συνθήκες για να γίνονται Απευθείας Αναθέσεις.  Μιλάμε στην ουσία για παράνομες αναθέσεις.  Δείτε πότε επιτρέπονται οι Απευθείας Αναθέσεις  εδώ

Οι Απευθείας Αναθέσεις  γίνονται όμως , γιατί πολύ απλά είναι προσωπική επιλογή του Δημάρχου ( την οποία στηρίζουν οι δημοτικοί του σύμβουλοι ) να κάνει τα μισά έργα του δήμου έτσι . Εντύπωση μας προκαλεί ακόμα περισσότερο η στάση της Αντιπολίτευσης η οποία δεν συμφωνεί, δεν ψηφίζει αλλά παρόλο που έχει μαζέψει στοιχεία δεν κάνει προσφυγές για τις αποφάσεις αυτές η αν έχει κάνει δεν το έχει δημοσιοποιήσει. Αν έχει κάνει έχει καλώς, αν δεν έχει κάνει τότε μιλάμε για συγκάλυψη.

Σε λίγες ημέρες θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου, το οποίο αποτελεί πράγματι ένα στολίδι για την πόλη μας . Για την κατασκευή του η πόλη οφείλει μεγάλη ευγνωμοσύνη στον κ. Μαρτίνο ο οποίος έχει βάλει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων. Γύρω στα 2 εκατ. ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες. Τα υπόλοιπα χρήματα τα έβαλε ο Δήμος Μεγαλόπολης. (για να μην κάνω λάθος θα ρωτήσω και θα σας γράψω το ακριβές ποσό) Πολύ φοβάμαι όμως ότι για την κατασκευή του Νέου Δημαρχείου δεν έπεσε ούτε ένα ευρώ στην πόλη της Μεγαλόπολης και τα χρήματα όλα έφυγαν μακριά. Αυτό είναι κάτι που αν ισχύει θα αποτελεί ένα αρνητικό σημείο.

 

Ρύθμιση κυκλοφορίας πεζόδρομων επί της κεντρικής πλατείας Μεγαλόπολης

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ας απαντήσει ο κ. Αγγελάκας, της Αποκεντρωμένης περιφερειας, για το ΠΩΣ δίνουν οι υφιστάμενοι του έγκριση ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ τέτοιων αποφάσεων στους δήμαρχους. Γιατί όταν τον επισκέεφθηκα εγώ στο γραφείο του για το ίδιο θέμα με τον Δήμαρχο Τρίπολης και την σύζυγό του, ως προμηθευτή σε απευθείας αναθέσεις. 'εδειξε να ….εκπλήσσεται ! Αν δεν γνωρίζει τι γίνεται και όντως δεν έχει πάρει είδηση πως δεν γίνοντι δοαγωνισμοί, να φροντίσει να θέσει σε διαθεσιμότητα αυτόν ή αυτήν που υπογράφει τη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ τέτοιων παρανομιών. Αλλιώς να στείλει στο ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ τους δημάρχους που παραβιάζουν κατ΄ εξακολούθηση τους Νόμους του Κράτους.

  2. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ας απαντήσει ο κ. Αγγελάκας, της Αποκεντρωμένης περιφερειας, για το ΠΩΣ δίνουν οι υφιστάμενοι του έγκριση ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ τέτοιων αποφάσεων στους δήμαρχους. Γιατί όταν τον επισκέεφθηκα εγώ στο γραφείο του για το ίδιο θέμα με τον Δήμαρχο Τρίπολης και την σύζυγό του, ως προμηθευτή σε απευθείας αναθέσεις. 'εδειξε να ….εκπλήσσεται ! Αν δεν γνωρίζει τι γίνεται και όντως δεν έχει πάρει είδηση πως δεν γίνοντι δοαγωνισμοί, να φροντίσει να θέσει σε διαθεσιμότητα αυτόν ή αυτήν που υπογράφει τη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ τέτοιων παρανομιών. Αλλιώς να στείλει στο ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ τους δημάρχους που παραβιάζουν κατ΄ εξακολούθηση τους Νόμους του Κράτους.

  3. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ας απαντήσει ο κ. Αγγελάκας, της Αποκεντρωμένης περιφερειας, για το ΠΩΣ δίνουν οι υφιστάμενοι του έγκριση ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ τέτοιων αποφάσεων στους δήμαρχους. Γιατί όταν τον επισκέεφθηκα εγώ στο γραφείο του για το ίδιο θέμα με τον Δήμαρχο Τρίπολης και την σύζυγό του, ως προμηθευτή σε απευθείας αναθέσεις. 'εδειξε να ….εκπλήσσεται ! Αν δεν γνωρίζει τι γίνεται και όντως δεν έχει πάρει είδηση πως δεν γίνοντι δοαγωνισμοί, να φροντίσει να θέσει σε διαθεσιμότητα αυτόν ή αυτήν που υπογράφει τη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ τέτοιων παρανομιών. Αλλιώς να στείλει στο ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ τους δημάρχους που παραβιάζουν κατ΄ εξακολούθηση τους Νόμους του Κράτους.

  4. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ας απαντήσει ο κ. Αγγελάκας, της Αποκεντρωμένης περιφερειας, για το ΠΩΣ δίνουν οι υφιστάμενοι του έγκριση ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ τέτοιων αποφάσεων στους δήμαρχους. Γιατί όταν τον επισκέεφθηκα εγώ στο γραφείο του για το ίδιο θέμα με τον Δήμαρχο Τρίπολης και την σύζυγό του, ως προμηθευτή σε απευθείας αναθέσεις. 'εδειξε να ….εκπλήσσεται ! Αν δεν γνωρίζει τι γίνεται και όντως δεν έχει πάρει είδηση πως δεν γίνοντι δοαγωνισμοί, να φροντίσει να θέσει σε διαθεσιμότητα αυτόν ή αυτήν που υπογράφει τη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ τέτοιων παρανομιών. Αλλιώς να στείλει στο ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ τους δημάρχους που παραβιάζουν κατ΄ εξακολούθηση τους Νόμους του Κράτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,685ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,316ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ