Συνεχίζονται τα προβλήματα με τα κανάλια της DIGEA – Ενημέρωση για τις βλάβες

0
1647

Ενημέρωση άρθρου Πέμπτη 4 Ιανουαρίου

Οι ζημιές που έχουν γίνει στην τσεμπερού είναι τελικά πολύ μεγάλες. Η καινούργια κεραία που τοποθετήθηκε πριν ένα μήνα από την DIGEA , έσπασε σαν να ήταν ψεύτικη και έπεσε μαζί με όλο τον εξοπλισμό. Ταυτόχρονα προκλήθηκαν πολλές ζημιές σε δίκτυα ρεύματος και στις παλαιότερες υποδομές. Δυστυχώς θα χρειαστεί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για την πλήρη αποκατάσταση. Αυτή την στιγμή εξετάζονται μόνο σενάρια για να δοθεί μια κάποια προσωρινή λύση.
___________________________________

Το άρθρο μας από τις 23 Δεκεμβρίου:
Εδώ και αρκετές ημέρες πολλοί κάτοικοι στη  περιοχή της Μεγαλόπολης αλλά και της Τρίπολης , έχουν πρόβλημα με τα τηλεοπτικά κανάλια που μεταδίδονται μέσω της πλατφόρμας DIGEA.

Αρκετοί αναγνώστες μας ενημέρωσαν για το πρόβλημα και μετά από επικοινωνία με την εταιρία αλλά και την δημοτική αρχή Μεγαλόπολης , ενημερωθήκαμε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή με τη  πρόσφατη κακοκαιρία έπαθε ζημιά ο ένας από τους  δυο πυλώνες με τις κεραίες αναμετάδοσης που υπάρχουν στην θέση Τσεμπερού. Ταυτόχρονα υπάρχει και σοβαρή βλάβη παροχής ρεύματος στις παλιές εγκαταστάσεις.

Αποτέλεσμα των παραπάνω βλαβών είναι να μην πιάνουν τα κανάλια σε πολλές περιοχές.

Όσο αφορά το πρόβλημα ρευματοδότησης η ζημιά είναι μεγάλη και ο ΔΕΔΔΗΕ Τρίπολης κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να επισκευαστεί από συνεργάτη εργολάβο.

Όσο αφορά την βλάβη στον πυλώνα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι έχει πέσει τελείως ο πυλώνας, βλάβη η οποία είναι σοβαρή και θα πάρει πολύ καιρό να αποκατασταθεί.

Οι τεχνικοί της DIGEA περιμένουν την αποκατάσταση της ρευματοδότησης στις παλιές εγκαταστάσεις για να δώσουν μια προσωρινή λύση.

Σε κάθε περίπτωση όλα τα παραπάνω μας δείχνουν την προχειρότητα και τις λάθος λύσεις που έχουν δοθεί στις εγκαταστάσεις της DIGEA στην Τσεμπερού. Από την πρώτη στιγμή που έγινε η μετάβαση στο ψηφιακό σήμα , είχαμε γράψει ότι θα υπάρχουν πολλά προβλήματα. Αυτό γίνεται γιατί προφανώς δεν δίνονται οι σωστές λύσεις αλλά πρόχειρες και φθηνές. Δεν είναι δυνατόν με την πρώτη κακοκαιρία και με το πρώτο χιόνι να γίνονται τέτοιες ζημιές. Επίσης είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια το μόνιμο πρόβλημα με την ρευματοδότηση στο βουνό. Οι καιρικές συνθήκες διαλύουν τις ξύλινες κολώνες αρκετές φορές.

Πολλά σημεία ακόμα είναι χωρίς καθόλου σήμα και πρέπει οι δήμοι να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για να βάλουν μηαχανήματα. Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή γίνεται κυρίως στα λόγια και μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, οι υπόλοιποι πολίτες θα πρέπει να οδηγηθούν με το ζόρι να πληρώνουν συνδρομές για να έχουν τηλεόραση.

 

δείτε φωτογραφίες από το messinianews.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here