Συνεχίζονται οι αντιδράσεις και οι καταγγελίες στον Προμηθ. Συνεταιρισμό ΔΕΗ

Ενώ εδώ και δυο μήνες έχει σταματήσει η συνεργασία με την εταιρεία που είχε επιλέξει η Διοίκηση του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΔΕΗ, χωρίς καμία ενημέρωση προς τους συνεταιριστές, συνεχίζει να παρακρατάει εισφορά για κάτι που επί της ουσίας δεν προσφέρει.

0
1259

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις απολύσεις 2 εργαζομένων στα καταστήματα του του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη και στην Αθήνα.Σήμερα υπάρχει και εξέλιξη σε άλλο θέμα , αφού η παράταξη της Συνεταιριστικής Αναγέννησης καταγγέλει το προεδρείο ότι έχει λήξει η συνεργασία με μια εταιρία αλλά κανένας δεν έχει ενημερώσιε και παρακρατά χρήματα από τα μέλη χωρίς να προσφέρονται πλέον οι συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Δημοσιεύουμε τα Δελτία τύπου:

Δελτίο τύπου
Ανεξάρτητη Κίνηση Προμηθευτικού Συνεταιρισμού ΔΕΗ.

Ο Κατήφορος δεν έχει τέλος.
Η αντεργατική διοίκηση του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού ΔΕΗ έκανε πάλι το θαύμα της.
Ο Πρόεδρος του συνεταιρισμού χωρίς καμία ουσιαστική αιτία προχώρησε σε απολύσεις δυο εργαζομένων του συνεταιρισμού.
Ο δε Πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής στην Μεγαλόπολη ενώ γνώριζε για την απόλυση κατά ομολογία τόσο του Προέδρου όσο και του Γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου δεν έκανε τίποτα για ακόμα μια φορά να προστατευτεί η εργαζόμενη από το κατάστημα της Μεγαλόπολης. Όσος πιστός στρατιώτης εφάρμοσε την διαταγή της διοίκησης, αγνοώντας τις ανάγκες του καταστήματος.
Το τραγικό όλης αυτής της κατάστασης είναι ότι από την μια μεριά απολύονται εργαζόμενοι και από την άλλη μεριά το διοικητικό συμβούλιο αποφασίζει για νέες προσλήψεις ποιον κοροϊδεύουν.
Αλήθεια αναρωτιόμαστε γνωρίζουν οι σύλλογοι και οι παρατάξεις τα έργα και της ημέρες των εκλεκτών στελεχών τους στο συνεταιρισμό.
Η ΓΕΝΟΠ γνωρίζει τι συμβαίνει, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα διοικητικά συμβούλια του Ομίλου ΔΕΗ, γνωρίζουν συμφωνούν με αυτές τις ενέργειες που διακομματικά γίνονται εδώ και καιρό σε μια συνεταιριστική και οικονομική μονάδα όπως είναι ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Προσωπικού ΔΕΗ.
Γιατί δεν παίρνουν θέση συμφωνούν η διαφωνούν με όλα αυτά που γίνονται.
Γιατί κωφεύουν, μήπως με αυτό τον τρόπο κρατούν τις κομματικές τους ισορροπίες.
Για να μην μιλήσουμε για την κάρτα υγείας που ενώ έχει λήξει η συνεργασία της εταιρίας με τον συνεταιρισμό κάνεις δεν ξέρει τι ακριβώς γίνεται, καμία ενημέρωση δεν υπάρχει ούτε στα μέλη του συνεταιρισμού αλλά ούτε και στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
Τέλος απευθυνόμενοι στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου τους καλούμε να πάρουν θέση να ενημερώσουν τα μέλη του συνεταιρισμού και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα πριν είναι αργά για τον συνεταιρισμό και τα μέλη του.
Αγαπητοί συνάδελφοι τα μέλη του συνεταιρισμού σας εξέλεξαν για τα προστατεύετε τα συμφέροντα του συνεταιρισμού και των μελών του, και αυτό πρέπει να κάνετε, έχετε ευθύνη για το αύριο του συνεταιρισμού και η ευθύνη αυτή είναι πολύ βαριά.
Σήμερα έχουμε όλοι περισσότερο από ποτέ από την ύπαρξη ενός ισχυρού συνεταιρισμού, ο οποίος θα καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων και των συνταξιούχων και αυτό έχετε υποχρέωση να κάνετε.

 

Συνεταιριστική Αναγέννηση
Ήταν στραβό το κλίμα το φάγε και ο γάιδαρος.
Ενώ εδώ και δυο μήνες έχει σταματήσει η συνεργασία με την εταιρεία που είχε επιλέξει η Διοίκηση του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΔΕΗ, χωρίς καμία ενημέρωση προς τους συνεταιριστές, συνεχίζει να παρακρατάει εισφορά για κάτι που επί της ουσίας δεν προσφέρει.
Αντί ως όφειλε να ενημερώσει τα μέλη του Συνεταιρισμού για αυτή την εξέλιξη το προεδρείο ξεκίνησε νέες συναντήσεις εν κρυπτώ για μια νέα συνεργασία με άλλη εταιρεία χωρίς καν να ενημερωθεί το Διοικητικό Συμβούλιο.
Και φυσικά χωρίς να ενημερωθούν οι ίδιοι οι συνεταιριστές για το τι προσφέρει η συγκεκριμένη εταιρεία και αν θέλουν να συνεχίσουν να έχουν αυτή την παροχή από τον Συνεταιρισμό.
Η Συνεταιριστική Αναγέννηση θεωρεί απαράδεκτη και αντικαταστατική αυτή την ενέργεια και πραγματικά αναρωτιόμαστε γιατί το Προεδρείο δεν ενημέρωσε έγκυρα τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο όσο και τα μέλη του Συνεταιρισμού.
Σε μια εποχή που όλοι έχουμε την ανάγκη από την ύπαρξη ενός ισχυρού Συνεταιρισμού ο οποίος θα παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες και θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των μελών του, η πολιτική που ασκεί η πλειοψηφία οδηγεί τον Συνεταιρισμό σε σκοτεινά και δύσκολα μονοπάτια και με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση του.
Η Συνεταιριστική Αναγέννηση απευθυνόμενη προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τους ζητά να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων ενημερώνοντας τα μέλη του Συνεταιρισμού πριν είναι ήδη πολύ αργά.
Τέλος καλούμε την Διοίκηση να ενημερώσει γρήγορα τους συνεταιριστές του και να τους ζητήσει εκ νέου να δηλώσουν εάν επιθυμούν να συνεχίσουν να έχουν αυτή τη παροχή προκειμένου έστω και τώρα να αποκατασταθεί η χαμένη και τραυματισμένη αξιοπιστία της Διοίκησης προς τα μέλη του Συνεταιρισμού.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε μία εποχή βαθύτατα επηρεασμένη από την πολύπλευρη κρίση σε θεσμούς καί αξίες, η θλιβερή πλειοψηφία του Δ/Σ του ΠΣΥΠ-ΔΕΗ Ξαναχτύπησε.
Τα παιδακια με τα ” Αγγελικά” προσωπάκια, τις μεγαλοσταυρίες,τα μεγάλα οράματα και το υφάκη του σεμνά και ταπεινά , ξέσπασε πάνω σε δύο υπαλλήλους του Συνεταιρισμοϋ απολύοντας τους
Αυτοί που ψήφισαν την απόλυση έχουν ονοματεπώνυμο και ανήκουν σε συγκεκριμένα ψηφοδέλτια και παρατάξεις.Στην “ούγια” του κοντού τους αναστήματος γράφει “Απομυναρια Συνδικαλιστικού Κινήματος.
Είναι αυτοί πού φώλιασαν στα αραχνιασμένα Γραφεία σωματίων και Ομοσπονδιών όπου δια ανατάσεως των χειρών γίνεται η “Εκποίηση των εργατικών κατακτήσεων.
Αφού διασφάλισαν με το ΝΑΙ σε όλα την εργασιακή ασυλία των παιδιών τους,των γυναικών και των κολλητών τους,προχώρησαν μέσα από συνοπτικές διαδικασίες που θυμίζουν μεσαίωνα στην απόλυση των εργαζομένων που δεν είχαν μπάρμπα από την Κορώνη
Αντί να αφουγκραστούν τα μηνύματα των καιρών και να ανταποκριθούν στην αποστολή τους απαλλαγμένοι απο την κυριαρχία της με-τριότητας προσπαθούν να μετατοπίσουν την γενικότερη ανικανότητα τους στις πλάτες των απλών εργαζόμενων.
Τα ονοματα τους θα τα βρείτε σε λιγες ημέρες στα ψηφοδέλτια ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ του Σπαρτακου. Εργατοπατέρες και Σωτήρες του γλυκού νερού.
Παντού παρούσα η θεσμοθετημένη δύναμη της παρακμής .Ειναι αυτοί που εχασαν τον προσανατολισμό τους και βαδίζουν τρικλίζοντας θυσιάζοντας στον βωμό των προσωπικών τους συμφερόντων αξίες και πιστεύω.

Τι όμως θετικό να περιμένει κανείς από “Κωφάλαλους”που συλλογικά η μνήμη τους έχει κονταίνει ;
Σε σοβαρότατο παράπτωμα υπαλλήλου στο κατάστημα της Πτολεμαΐδας,ο πρόεδρος του ΠΣΥΠ-ΔΕΗ Αβραμϊδης Ιωάννης -εποίησεν την νήσσαν- Αδιαφόρησε για τα όσα του κατήγγειλε για το περιστατικό ο υπεύθυνος της επιτροπής αγορών και μέλος του Δ/Σ Γεωργιάδης Γεώργιος ο οποίος υπερασπίστηκε την διαφάνεια και τα συμφέροντα του Συνεταιρισμού.
Αποτέλεσμα : ο υπεύθυνος και μέλος του Δ/Σ σύρθηκε στα δικαστήρια μετά από μήνυση της υπαλλήλου με ένα κατηγορητήριο αισχρό και ψευδέστατο χωρίς να έχει καμία στήριξη από το προεδρείο
Μετά από την ακροαματική διαδικασία και τις ενορκες καταθέσεις των μαρτύρων ο Γεωργιαδης αθωώθηκε πανηγυρικά. Έως σήμερα η υπάλληλος παραμένει στην θέση της και ο χαρισματικός πρόεδρος
Αβραμίδης Ιωαννης συνεχίζει να εξασκεί τα καθήκοντα του .Κανενα ιχνος ντροπής .Ούτε μια συγνώμη απο το μελος του Δ/Σ που υπεστει την ταλαιπωρια και τον διασυρμό
Καραμπινάτη ανοχή και συγκάλυψη του γεγονότος

Επειδή όμως ολα εχουν μια εξήγηση , μια απά-ντηση και μια αλήθεια ,εχουμε υποχρέωση και καθήκον απέναντι σ’ αυτούς που μας στήριξαν με την ψήφο τους ολα τα χρόνια να βγάλουμε την αλήθεια απο το παρασκήνιο στο προσκήνιο. Ολα στο Φως.
Την νυφούλα με το όνομα Συνεταιρισμός Προσωπικού ΔΕΗ που την βάφουν και την στολίζουν για να ειναι ωραία θα την βγαλουμε την μπούρκα για να δει ο γαμπρός την πραγματικότητα
Τέλος τα ψέματα Τέλος τα παραμύθια
Τελος τα γλέντια και οι γουρουνοχαρές
ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ
Θα δούμε ποιος υπερασπίζεται και ποιος όχι τα συμφέροντα του συνεταιρισμού. Θα δουμε ποιος ειναι τροφιμός του

ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ/Σ
ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here