ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: 8.000.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: 8.000.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ


Με δραματικό τρόπο βιώνουμε πλέον την συρρίκνωση του συνεταιρισμού μας.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ και η Ν.Δ υπηρετώντας πιστά την πολιτική του κεφαλαίου, έβαλαν στόχο την διάλυση κάθε λαϊκής πρωτοβουλίας που θα μπορούσε να γίνει θύλακας αντίστασης, στην επέλαση των πολυεθνικών. Αρχικά με την παραπλάνηση και στη συνέχεια με την διαφθορά. Από τα Συνδικάτα έως τους Συνεταιρισμούς και όχι μόνο. Σύμμαχός τους και οι διάφορες εφεδρείες
(τύπου Συν ΣΥΡΙΖΑ).
Οι Παρατάξεις τους ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ χρησιμοποίησαν τον Συνεταιρισμό όχι με γνώμονα το συμφέρον των μελών του, αλλά για να εξυπηρετούν τα «δικά τους παιδιά» και τα δικά τους συμφέροντα. Ακόμα και σε περιπτώσεις ολοφάνερης
«κακοδιαχείρισης» (οικόπεδα Πάρου, σύμβαση Κωστίκας,
Microdata-Μπάκουλης) η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ έδινε απαλλαγή ευθυνών.
Καλλιεργούσαν στους συνεταίρους τις αυταπάτες ότι είναι δυνατόν να αναπτυχθεί
καταναλωτικό κίνημα που θα στηρίζει το εισόδημά τους ενώ ταυτόχρονα στήριζαν τα κόμματά τους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που ήταν οι στυλοβάτες της καπιταλιστικής ολοκλήρωσης της αγοράς και οι πολέμιοι κάθε συνεταιρισμού που δεν ελέγχονταν από το μεγάλο κεφάλαιο.
Τα όργανα του Συνεταιρισμού λειτουργούσαν σαν συνέχεια και κατά τα πρότυπα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, σε αγαστή συνεργασία των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και μετά το 1991 και της ΣΑΔ.
Κύρια χαρακτηριστικά στη λειτουργία των οργάνων η αδιαφάνεια, οι λαθεμένες επιλογές στις συνεργασίες με προμηθευτές, η κακοδιαχείριση και οι πελατειακές σχέσεις. Ταυτόχρονα αναπτύχθηκε ανταγωνιστική λειτουργία από τη ΓΕΝΟΠ και Σωματεία της, (που την πλειοψηφία έχουν οι ίδιες Παρατάξεις), σε δραστηριότητες του Συνεταιρισμού και βέβαια στελέχη της ΓΕΝΟΠ ζημίωσαν τον Συνεταιρισμό με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για ίδιον όφελος.
Κυρίαρχη λογική τους ο ανταγωνισμός, το κέρδος, η λειτουργία του σαν οικονομικήμονάδα στα πλαίσια της καπιταλιστικής διαχείρισης.
Το κλείσιμο των καταστημάτων Μεγαλόπολης και Αλιβερίου το 2004 με τις πρώτες 30 απολύσεις εργαζομένων παρά την κάθετη διαφωνία μας (καταψηφίσαμε, εκδώσαμε ειδική ανακοίνωση, προκαλέσαμε συγκέντρωση-ενημέρωση στο Αλιβέρι), δεν βελτίωσαν προφανώςτην κατάσταση,  μιας και δεν ήταν εκεί το πρόβλημα.
Η (χωρίς απόφαση ΔΣ) ανακαίνιση των Γραφείων στην Αθήνα κόστισε 450 χιλ. ευρώ ενώ το Κατάστημα Πτολεμαίδας έχει σπασμένα πλακάκια στο δάπεδο.
Ακολούθησε το πρόσφατο κλείσιμο του καταστήματος Κοζάνης και συνολικά 18 αποχωρήσεις (απολύσεις) εργαζομένων ενώ υπόσχονταν την αγορά καταστήματος στην περιοχή με την παρακράτηση των 6 ευρώ, που χρησιμοποιήθηκαν για κλείσουν άλλες μαύρες τρύπες.
Σήμερα εκκρεμούν άλλες 5 αιτήσεις αποχώρησης μιας και οι εργαζόμενοι «βλέπουν» την πορεία του Συνεταιρισμού.
Αποκορύφωμα αυτής της πρακτικής η τροποποίηση από τις δύο αυτές Παρατάξεις του καταστατικού το 2009, η εκπόνηση εσωτερικού κανονισμού και οργανογράμματος όπου μαζί με το επιχειρησιακό σχέδιο, εισήγαγαν κανόνες ιδιωτικής πρωτοβουλίας, πέρασαν αντεργατικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους στο Συνεταιρισμό και έβαλαν τις βάσεις για τη μετατροπή του από ΕΠΕ σε ΑΕ, με όλες τις επακόλουθες επιπτώσεις.
Η κατάσταση του Συνεταιρισμού είναι πλέον οριακή. Η εξέλιξη των ελλειμμάτων, γνωστή:
2008-373.000 ευρώ, 2009-839.000 ευρώ, 2010-1.296.000 ευρώ για να εκτοξευτεί το 2011 στα 2.500.000 ευρώ.
Τα ίδια κεφάλαια του Π.ΣΥ.Π./ΔΕΗ διαμορφώθηκαν αρνητικά σε € – 1.060.382, μετά και τη ζημία που προέκυψε κατά την κλειόμενη χρήση.
Σύμφωνα με επιστολή του πληρεξούσιου δικηγόρου του Συνεταιρισμού, έχει ναυαγήσει κάθε απόπειρα συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς με την εταιρεία MICRODATA Α.Ε.
Το υπόλοιπο του ανωτέρω πελάτη την 31.12.2010 ανερχόταν σε € 3.083.000 περίπου. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η συγκεκριμένη εκκρεμοδικία είναι πολύ σοβαρή με δεδομένη την ισόποση υποχρέωση που έχει ο Συνεταιρισμός προς τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Ήδη, από τις 22/12/2010, ασκήθηκε κατά του Συνεταιρισμού αγωγή της εταιρείας με την επωνυμία «VODAFONE- PANAFONE, με αίτημα την καταβολή ποσού €1.140.000 περίπου.
Οι υποχρεώσεις του ΠΣΥΠ είναι μεγάλες, ενδεικτικά αναφέρουμε:
Επιταγές λήξης 31/12/2011 € 668.030,00
Ανεξόφλητο ΦΠΑ 30/11/2011 € 200.098,00
ΙΚΑ ανεξόφλητο υπόλοιπο 30/11/2011 € 352.117,00.
Αποζημιώσεις προσωπικού ανεξόφλητο υπόλοιπο € 707.775,00.
Δάνειο τράπεζας ΑΤΤΙΚΗΣ ανεξόφλητο υπόλοιπο € 217.457,00.
Αλληλόχρεος λογαριασμός τράπεζας ΑΤΤΙΚΗΣ ανεξόφλητο υπόλοιπο € 150.000,00.
ΦΜΥ α] ]>

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια