Συνεργασία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) με το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας

0
235

Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα και το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού στο Δάρα ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο τη γνωριμία του κοινού με την παραγωγική ιστορία του Μαινάλου και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των κατοίκων, αναδεικνύοντας την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Αρκαδίας.
Σε αυτό το πλαίσιο το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει το Σάββατο 4 Μαρτίου, (ώρες 17:30 – 19:00), το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για όλη την οικογένεια, «Με τη δύναμη του νερού», στους χώρους του Μουσείου Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα.
Μέσω φωτογραφιών και βιωματικών δραστηριοτήτων δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τη σημασία της υδροκίνησης στην παραδοσιακή κοινωνία: πώς το βουητό του νερού μπερδευόταν με το τρίξιμο της φτερωτής, οι φωνές και τα τραγούδια των γυναικών που πήγαιναν στη νεροτριβή με τον ήχο του βαρδαλιού της μυλόπετρας και τα μουγκανητά των υποζυγίων με τα χωρατά των μυλωνάδων;

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης και την κ. Ήρα – Χριστίνα Παπαδοπούλου στο τηλ.: 27950 31630 και το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα και την κ. Αντωνία Κορδοπάτη στο τηλ.: 6973695481.

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
Τ.: 27950 31630| www.piop.gr

http://www.piop.gr/…/ekdiloseis…/YMY_synergasia_me_MLPD.aspx

Δελτίο τύπου

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here