ΑΡΘΡΑΣυνεργασία Αυτόνομων Δυνάμεων: Διακήρυξη για τις εκλογές της ΕΤΕ ΔΕΗ

Συνεργασία Αυτόνομων Δυνάμεων: Διακήρυξη για τις εκλογές της ΕΤΕ ΔΕΗ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ για τις εκλογές της ΕΤΕ ΔΕΗ

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι

     Οι εκλογές του συνδικάτου, μας βρίσκουν σε ένα δύσκολο περιβάλλον για την επιχείρηση και τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η διοίκηση της επιχείρησης με τις επιλογές τους, έχουν κάνει την ΔΕΗ εργαλείο κερδοσκοπίας των ιδιωτικών συμφερόντων και τους εργαζόμενους να είναι αβέβαιοι για το μέλλον τους, μετά και τον Νόμο Χατζηδάκη.

Σήμερα, που η κρίση της ενέργειας χτυπά όλη την Ευρώπη και όλα τα κράτη ψάχνουν να δουν πώς μπορούν να καλύψουν ενεργειακά τις ανάγκες τους, η ΔΕΗ αντί να είναι κυματοθραύστης αυτής της κατάστασης, έχει γίνει έρμαιο της κυβέρνησης.

Προτίμησαν να την παραδώσουν στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων, απεμπολώντας το 17% του μετοχικού πακέτου που κατείχε, αφού το ελληνικό δημόσιο δεν συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, χάνοντας έτσι την πλειοψηφία του 51%. Με όλα αυτά περιορίστηκε σε 34% το ποσοστό των μετοχών, με το καταστροφικό έργο να συνεχίζεται μετά την περιβόητη απολιγνιτοποίηση και το κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων, καταντώντας τη χώρα ενεργειακά ανοχύρωτη.

Μία χώρα που αυτή τη στιγμή είναι εξαρτώμενη από το φυσικό αέριο και αυτούς που το ελέγχουν και διαμορφώνουν τις τιμές στην ηλεκτρική ενέργεια, καθιστώντας το ηλεκτρικό ρεύμα πανάκριβο για τον καταναλωτή και τις επιχειρήσεις και το μεγαλύτερο πρόβλημα επιβίωσής τους.

Συνάδελφοι–σσες στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν από τις προηγούμενες εκλογές του συνδικάτου μας, το καθεστώς της επιχείρησης που εργαζόμαστε, αλλά και το εργασιακό καθεστώς που βιώνουμε δεν έχει καμία σχέση με το πριν.

Από μια επιχείρηση που το δημόσιο κατείχε το 51% των μετοχών και μπορούσε να παρεμβαίνει για να διαμορφώνει την τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα και να μπορεί να κάνει κοινωνική πολιτική, βρισκόμαστε σε μία επιχείρηση που η πλειοψηφία των μετοχών έχει περάσει στους ιδιώτες.

     Από μια επιχείρηση που εγγυόταν τον ενεργειακό εφοδιασμό και την ασφάλεια της χώρας, μετά το κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων, είμαστε έρμαια του φυσικού αερίου και τρέχουμε να δούμε πως θα λειτουργήσουμε τις υπάρχουσες μονάδες λιγνίτη με πρόσκαιρες και σπασμωδικές ενέργειες.

Με το νόμο Χατζιδάκι είχαμε ωμή παρέμβαση και κατάργηση προηγούμενων ΣΣΕ με την κατάργηση του μειωμένου ρεύματος όπως και παράκαμψη του ΚΚΠ ΔΕΗ για τις προσλήψεις και το καθεστώς που θα διέπονται οι νέοι εργαζόμενοι.

Η έλλειψη προσωπικού αντιμετωπίζεται περιστασιακά, αντί να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες με εργολαβίες και εργαζόμενους με μπλοκάκι, με αποτέλεσμα να χάνεται η τεχνογνωσία και να έχουμε εργαζόμενους χαμηλά αμειβόμενους χωρίς μέτρα ασφάλειας και θρηνούμε συχνά θύματα ενώ δεν μπορούμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες που πρέπει στο κοινό και αυτό το βλέπουμε σε κάθε κακοκαιρία δίνοντας τη μάχη ξεπερνώντας τους εαυτούς  μας να αποκαταστήσουμε τις βλάβες.

Συνάδελφοι–σσες απέναντι σε όλα αυτά η ΓΕΝΟΠ και το συνδικάτο απάντησαν με απεργίες και κινητοποιήσεις, στις απεργίες και  κινητοποιήσεις αυτές ήμασταν  μπροστάρηδες, η οργάνωση όμως αυτών των απεργιών και κινητοποιήσεων από πλευράς συνδικάτου μας δεν ήταν τέτοιες που να δείχνουν τη μαζικότητα και την αγωνιστικότητα των εργαζομένων με αποτέλεσμα η συμμετοχή να είναι πολύ μικρή και να βγάζουν συμπεράσματα τέτοια που να δίνουν δικαίωμα στον κάθε ένα να λέει ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν διαφωνούν με τις επιλογές τις Κυβέρνησης και της διοίκησης.

Οι επιλογές μας ήταν τέτοιες που πάντα βάζαμε μπροστά το συμφέρον των εργαζομένων χωρίς ιδιοτέλεια ή προσωπικά οφέλη, χωρίς υποκρισία, τακτικισμούς, φαρισαϊσμούς, υπονομεύσεις και να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας πράγματα που μπορεί να έχουν αρνητικά αποτελέσματα στους εργαζομένους  αλλά θα βοηθήσουν εμάς προσωπικά.

Λέγαμε πάντα τα πράγματα με το όνομά τους και τασσόμαστε υπέρ αυτών που θεωρούσαμε ότι είναι για το καλό των εργαζομένων πέρα και έξω από το προσωπικό όφελος.

Ήμασταν και είμαστε πάντα υπέρ της δημιουργίας ενός δημοκρατικού αγωνιστικού ταξικού μετώπου για να μπορούμε να υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα της Επιχείρηση και τα δικαιώματα των εργαζομένων και όχι μηχανισμών που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διατήρηση θέσεων και  οφίτσιων.

Ήμασταν και θα είμαστε πάντα υπέρ των  εκπροσώπων μας στα όποια θεσμικά όργανα, να εκφράζουν τη θέληση των εργαζομένων και όχι τις προσωπικές  τους θέσεις και απόψεις.

Συνάδελφοι–σσες στις δύσκολες ημέρες που περνάμε και με τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα  να σαρώνει τα πάντα, να γκρεμίζει και να διαλύει χρόνιες κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων, με μία κυβέρνηση που έχει εμπάθεια και ιδεολογία που είναι ενάντια σε ό,τι έχει να κάνει με το δημόσιο και με δικαιώματα εργαζομένων, ψηφίζοντας νόμους που να είναι ενάντια στη συνδικαλιστική δράση και λειτουργία των συνδικάτων, είμαστε υποχρεωμένοι να ορθώσουμε ένα τοίχος απέναντι σε όλα αυτά και το τοίχος αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από τα συνδικάτο.

Ένα συνδικάτο που θα πρέπει πρώτα να ακούει τους εργαζόμενους, θα νιώθει τις αγωνίες τους, θα εκφράζει τα θέλω τους θα τους δημιουργεί συνείδηση ταξική και θα μπορεί να εμπνέει εμπιστοσύνη σε αυτούς.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει αυτοί που ηγούνται να εμπνέουν την εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους. Η δράση τους και η καθημερινή τους λειτουργία να είναι τέτοια που να δείχνει ότι όντως αγωνίζονται για τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Συνάδελφοι-σσες, σας  καλούμε να στηρίξετε στις ερχόμενες εκλογές τους συνδικάτου το ψηφοδέλτιο της ΣΑΔ και να δυναμώσουμε τις φωνές αυτές που πάντα ήταν δίπλα στους εργαζόμενους. Υποσχόμαστε ότι όπως μέχρι τώρα αγωνιστήκαμε ανιδιοτελώς θα το κάνουμε και στη συνέχεια από όποια θέση και να βρεθούμε.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,764ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,330ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ