ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ – ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

0
160

Συνέντευξη τύπου δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από τον Πειρφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη για τις εξελίξεις σχετικά με τη λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών. Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ότι θα γίνουν τρία εργοστάσια και συγκεκριμένα:

Για την 1η διαχειριστική ενότητα (που περιλαμβάνει την Αργολίδα, την Κορινθία και την Αρκαδία, πλην Μεγαλόπολης και Γορτυνίας) η μονάδα θα γίνει στην περιοχή του Δήμου Τρίπολης

Για τη 2η διαχειριστική ενότητα (που περιλαμβάνει τη Μεσσηνία, τη Γορτυνία και τη Μεγαλόπολη) η μονάδα θα γίνει σε περιοχή του Δήμου Οιχαλίας και

Για τη 3η διαχειριστική ενότητα (Λακωνία) η μονάδα θα λειτουργήσει σε περιοχή του Δήμου Σκάλας.

Οι δύο σταθμοί μεταφόρτωσης θα γίνουν σε περιοχή του Δήμου Άργους – Μυκηνών (περιοχή Νέας Κίου) και η δεύτερη σε περιοχή του Δήμου Κορινθίων.

Μετά από σχετική ερώτηση, διευκρίνισε ο Περιφερειάρχης ότι η μονάδα για το Δήμο Τρίπολης προβλέπεται στην Παλαιόχουνη Βαλτετσίου.

Αν και εφόσον τηρηθεί επακριβώς ο σχεδιασμός που υπάρχει για τις μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τότε τα σκουπίδια τόσο του Δήμου Γορτυνίας, όσο και του Δήμου Μεγαλόπολης, θα μεταφέρονται εκτός Αρκαδίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα είπε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, τα σκουπίδια της Γορτυνίας και της Μεγαλόπολης θα πηγαίνουν στη μονάδα η οποία θα λειτουργήσει σε περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, στη γειτονική Μεσσηνία.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του 2015 όλες οι μονάδες θα είναι έτοιμες.

Διαβάστε περισσότερα στο kalimera-arkadia.gr σε 2 άρθρα

Συνέντευξη Τατούλη = Απορρίμματα μέρος 1

Συνέντευξη Τατούλη = Απορρίμματα μέρος 1

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here