Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Αρκαδίας

0
194

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κεντρικό κατάστημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Αρκαδίας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Π.Ε. Αρκαδίας κ. Γιαννακούρα Ευάγγελου και παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Παπαφωτίου Απόστουλου, με θέμα την αποτίμιση-αξιολόγηση της φετινής θερινής αντιπυρικής περιόδου και την προετοιμασία των δράσεων των φορέων για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.

Σχετικά με το πρώτο θέμα της συνεδρίασης διαπιστώθηκε πολύ μεγάλη βελτίωση σχετικά με την προηγούμενη αντιπυρική περίοδο (μόλις 1200 στρέμματα καμένων εκτάσεων, εκ των οποίων μόνο 14 σε δασική έκταση, σε σχέση με τα 27.000 στρέμματα της προηγούμενης περιόδου, με σχεδόν ίδιο αριθμό εκδηλωθέντων δασικών πυρκαγιών).

Σχετικά με το δεύτερο θέμα, αναλύθηκε το σχέδιο δράσης των Δήμων και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αρκαδίας σχετικά με την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων και επιλύθηκαν τα όποια προβλήματα συντονισμού δράσεων των ανωτέρω δύο φορέων, ενώ σε μελλοντική συνεδρίαση του ΣΟΠΠ, θα αξιολογηθεί η εφαρμογή των δράσεων σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here