ΑρχικήΑΓΡΟΤΕΣΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ ΜΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ ΜΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013 ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας πραγματοποίησε συνάντηση με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Από την πλευρά των κτηνοτρόφων το παρόν έδωσαν ο κ. Μ. Μπαρουξής, πρόεδρος κτηνοτρόφων Αρκαδίας, ο κ. Γ. Ντάρμος πρόεδρος κτηνοτρόφων Λακωνίας, ο κ. Π. Φουντάς Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Λακωνίας και οι κύριοι Κ.Κολοβός και Β. Βλάχος μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Λακωνίας. Στη συνάντηση παρευρίσκονταν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αρκαδίας, κ. Γ. Ρουμελιώτης και κ. Θ. Ντάνος.

Οι κτηνοτρόφοι αφού ευχαρίστησαν τον κ. Ευάγγελο Γιαννακούρα για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά τους για συνάντηση, του εξέθεσαν τα προβλήματά τους. Προβλήματα που σχετίζονται με τη νομιμοποίηση των ποιμνιοστασίων,  με τη φορολόγηση των βοσκοτόπων, με τη μη χορήγηση δανείων από την πλευρά των τραπεζών και με την έλλειψη ρευστότητας για αγορά ζωοτροφών που είναι ιδιαίτερα ακριβές.

Ο κ. Ε. Γιαννακούρας αφού τόνισε πως η καρδιά του χτυπάει αγροτικά, μίλησε για τη σημασία της επέκτασης της κτηνοτροφίας στη χώρα. Σημείωσε, επίσης, πως στην Αρκαδία, της οποίας την ευθύνη έχει, έχουν γίνει πολλές δράσεις. Διαβεβαίωσε του κτηνοτρόφους πως είναι στο πλευρό τους, καθώς πιστεύει πως αυτός είναι ένας από τους κλάδους που θα βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση στην οποία έχει βυθιστεί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Αρκαδίας επεσήμανε πως ήδη έχει αρχίσει και υλοποιείται, το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού των  ποιμνιοστασίων, πως έχουν βελτιωθεί και δρόμοι που διευκολύνουν την πρόσβαση σε κτηνοτροφικές μονάδες και πως ήδη κατασκευάζονται και  ομβροδεξαμενές, στου Βάγγου Μεγαλόπολης και στου Δάρα Τριπόλεως, ενώ ακολουθούν κι άλλες στη Λίμνη, στα Αγιωργίτικα και αλλού.

Ο κ. Ε. Γιαννακούρας δεσμεύτηκε να κανονίσει συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τον κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, στην οποία θα παρευρεθεί και ο ίδιος μεταφέροντας τα προβλήματα του κτηνοτροφικού κλάδου. Επίσης θα προγραμματισθεί και συνάντηση με τους υπευθύνους του αγροτικού τομέα της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να βρεθεί μια λύση με τα ήδη υπάρχοντα δάνεια τα οποία οι κτηνοτρόφοι δυσκολεύονται να εξοφλήσουν.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,832ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,358ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια