ΑρχικήΑΡΘΡΑΣυναντήσεις Μιχόπουλου με Διευθυντές και Συνδικαλιστές ΔΕΗ , τον Κυνηγετικό και τον...

Συναντήσεις Μιχόπουλου με Διευθυντές και Συνδικαλιστές ΔΕΗ , τον Κυνηγετικό και τον Εμπορικό Σύλλογο Μεγαλόπολης

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Μιχόπουλος συναντήθηκε με το Διευθυντή της Λιγνιτικής Μεγαλόπολης κ. Βασιλόπουλο, το Διευθυντή του ΑΗΣ Μεγαλόπολης 5 κ.Λαμπρόπουλο και με εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων. Τα βασικά θέματα στα οποία αναφέρθηκαν ήταν η μεταλιγνιτική εποχή, η μείωση του προσωπικού, η πώληση των μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της.

Μετά από διεξοδική συζήτηση προτάθηκαν οι παρακάτω λύσεις:

Να γίνουν παρεμβάσεις με στόχο την παραχώρηση των διαθέσιμων εδαφών της ΔΕΗ στο Δήμο και να κατατεθούν ολοκληρωμένες προτάσεις στο αρμόδιο Υπουργείο, όπως κάνει ήδη το Βόρειο Σύστημα.
Να γίνει ηλεκτρονική καταγραφή των ανέργων δημοτών και των ειδικοτήτων τους, ώστε να ενημερώνεται η ΔΕΗ για το διαθέσιμο εργατικό δυναμικό της περιοχής και να γίνεται εκπαίδευση στις ειδικότητες που λείπουν μέσα από διαθέσιμα προγράμματα.
Να ασκηθεί πίεση από τη Δημοτική Αρχή, ώστε να σταματήσουν οι μεταθέσεις ντόπιων εργαζομένων και η περαιτέρω συρρίκνωση του πληθυσμού της περιοχής.
Να συνδεθεί η Τηλεθέρμανση με μια ακόμα μονάδα παραγωγής, αφού η μονάδα 3 σε λίγα χρόνια θα κλείσει.
Να δοθεί τέλος στις δικαστικές διαμάχες μεταξύ Δήμου και ΔΕΗ για την επιβολή τελών με την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης, ώστε να υπάρχουν οφέλη και για τις δύο πλευρές.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Το κύριο θέμα στη συνάντηση ήταν η δημιουργία σκοπευτηρίου σε παραχωρημένη έκταση της ΔΕΗ. Οι εκπρόσωποι του συλλόγου ενημέρωσαν τον κύριο Μιχόπουλο και τους συνεργάτες τους για τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να παραχωρηθεί η έκταση στον Σύλλογο.
Όσο αφορά στην κοινωνική προσφορά του συλλόγου αναφέρθηκε ότι έχουν δοθεί χρηματικά ποσά για φιλανθρωπικούς σκοπούς και ποσότητες κρέατος για τα συσσίτια της Μητρόπολης. Τέλος τονίστηκε η πρόθεση των μελών του συλλόγου για εθελοντική συμμετοχή σε δράσεις (π.χ. πυροπροστασία)

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Σε αυτή τη συνάντηση συζητήθηκαν οι τρόποι για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας. Μεταξύ άλλων ειπώθηκε ότι επιθυμία του συλλόγου είναι να σχεδιαστεί σωστά και να υλοποιηθεί το Βιοτεχνικό Πάρκο, το οποίο θα φέρει ανάπτυξη στην περιοχή και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Δελτίο τύπου

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
794ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ