Συναγερμός και έκτακτα μέτρα για να μη μείνουμε από ρεύμα – αέριο

0
243

Όταν οι πολιτικές ηγεσίες απαξιώνουν τον λιγνίτη χρόνια τώρα, όταν στηρίζεις την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας σε ΑΠΕ και ξένα καύσιμα… τότε πολύ εύκολα φτάνεις σε κρίσιμα σημεία, σε κίνδυνο να κρέμεται η ηλεκτροδότηση της χώρας από μια λεπτή κλωστή και η προμήθεια των καταναλωτών με αέριο για να ζεσταθούν να είναι επισφαλής.

Ενεργειακός σχεδιασμός – μπάχαλο και όλα τελικά στην τύχη.

Μόλις οι Έλληνες καταναλωτές αποφάσισαν -λόγω του κρύου και των εορταστικών ημερών να χρησιμοποιήσουν λίγο παραπάνω ηλεκτρική ενέργεια, άρχισαν τα προβλήματα και φτάνουμε στο σημείο μια ολόκληρη χώρα να ζητάει μείωση παραγωγής από τις βιομηχανίες. Να μειώνει τις εξαγωγές ρεύματος που αποφέρουν κέρδη. Να μην μπορεί να έχει διαθέσιμα λιγνιτικά εργοστάσια που είναι σταθμοί βάσης.

Αυτές τις μέρες, ειδικά τα βράδια η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας ίσως φτάσει τα 9000MW. Και με όλα τα παραπάνω προβλήματα καταλαβαίνει εύκολα κανείς πόσο ευάλωτο είναι το σύστημα.

Στην Μεγαλόπολη λειτουργούν συνεχώς οι μονάδες 3 & 4 ενώ η νέα μονάδα φυσικού αερίου που θα μπορούσε να δώσει λύσεις στα προβλήματα είναι εκτός λειτουργίας λόγω των προβλημάτων στην διαθεσιμότητα φυσικού αερίου αλλά και λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό. Ακόμα ένα παράδειγμα κακής διαχείρισης από τους αρμόδιους.

δείτε σχετικά άρθρα…
Πορτοκαλί συναγερμός για να κάνουμε Χριστούγεννα με ρεύμα

Συναγερμός και έκτακτα μέτρα για να μη μείνουμε από ρεύμα – αέριο

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here