ΑρχικήΑΡΘΡΑΣυνέντευξη τύπου για την έναρξη εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης

Συνέντευξη τύπου για την έναρξη εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Διονύσιος Παπαδόπουλος και η προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας κ. Άννα Καραπαναγιώτου παραχώρησαν συνέντευξη τύπου,  στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης την Πέμπτη, 14 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης έγινε ενημέρωση για την έναρξη και την πορεία των εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης και για τους στόχους που έχουν τεθεί με την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί, το καλοκαίρι του 2015 μεταξύ Δήμου και Υπουργείου Πολιτισμού.

Παρόντες ήταν επίσης η προϊσταμένη Συντήρησης Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας κ. Σωτηρία Αδάμ , ο Κώστας Φίλανδρος πρόεδρος του Σωματείου Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης και εκδότης της εφημερίδας Νέα της Μεγαλοπόλεως μαζί με τον Φώτη Μπουκιά , ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος από την Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης και ο Γιώργος Κουρέτας που είναι μέλος της επιτροπής παρακολούθησης του έργου. Συντονιστής ήταν ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Βασίλειος Χίνης ενώ παρακολούθησαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Βλασόγιαννης και Μπάζιος , οι δημοτικοί σύμβουλοι Κακκαβάς , Δούκουρης, Μαρκολιάς και ο πρόεδρος την Δ.Κ. Μεγαλόπολης Νίκος Πεζούλας.

arxaio-synenteyxi (2) arxaio-synenteyxi (3) arxaio-synenteyxi (4) arxaio4-2016 (2)

Νωρίτερα το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης επισκέφτηκε ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Γιαννακούρας με την η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, η οποία βρέθηκε στην Τρίπολη σήμερα για να κάνει κλήρωση διαμερισμάτων του ΟΑΕΔ και θέλησε να επισκεφτεί τους αρχαιολογικούς χώρους της Μεγαλόπολης.

arxaio4-2016 (1)

Αξίζει να σας αναφέρουμε ότι παρόλο που είχαν καλεστεί όλα τα ΜΜΕ της περιοχής και της Τρίπολης , τελικά στην συνέντευξη παραβρέθηκε μόνο το Καφενείο της Μεγαλόπολης εκπροσωπώντας και το ArcadiaPortal.gr και η εφημερίδα Νέα της Μεγαλοπόλεως.  Δυστυχώς όλα τα άλλα ΜΜΕ δεν ήρθαν να καλύψουν τις ανακοινώσεις για το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης.  Αυτό βέβαια το αναφέρουμε πιο πολύ για να το διαβάσουν όλοι αυτοί που ενοχλούνται όποτε βλέπουν την κάμερα μας.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη τύπου στο βίντεο που ακολουθεί:

[ot-video][/ot-video]

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Για να καταλάβω δηλαδή, αν σήμερα ρε φίλε Πάνο δεν πήγαινες , όλοι αυτοί θα κάθονταν και θα τα έλεγαν στο ΠΟΥΘΕΝΑ;
  Στην καλύτερη περίπτωση δεν θα γινόταν τίποτα και δεν θα υπήρχε καμία ανακοίνωση;
  Αμ γι αυτό χαλάει κάποιους που τρέχεις ρε φίλε με την κάμερα. Από την μια που βγάζεις στον αέρα τις βλακείες τους και από την άλλη είναι προφανές ότι δεν θέλουν να μαθαίνουμε εμείς τι συμβαίνει γύρω μας.
  Έτσι θα μπορούν ανενόχλητα όλοι όσοι κάνουν την προπαγάνδα να λένε τα δικά τους και να εμφανίζουν τα πράγματα όπως θέλουν.

 2. Σαφέστατα το γεγονός πως γίνονται εργασίες στο αρχαίο θέατρο της Μεγαλόπολης είναι κάτι πολύ σημαντικό αλλά στην ουσία έγινε τόσος ντόρος και τίποτε το καινούργιο.
  Ειλικρινά για παράδειγμα δεν κατανοώ την τοποθέτηση του κύριου Φίλανδρου ο οποίος είπε πως ο διακαής πόθος των μεγαλοπολιτών έχει αρχίσει και υλοποιείται. Ο διακαής πόθος των μεγαλοπολιτών (κι όχι μόνο) ήταν και παραμένει νομίζω αρχικά η γενική αναστήλωση του μνημείου και έπειτα η αποκατάσταση – ανάδειξη όλων των υπόλοιπων αρχαιοτήτων της πόλης. Όπως προκύπτει όμως από την απάντηση που έλαβες αγαπητέ Πάνο από την κυρία Καραπαναγιώτου στο εύστοχο ερώτημά σου, απέχουμε έτη φωτός από την γενική αναστήλωση του μνημείου ή πιο συγκεκριμένα απέχουμε έτη φωτός από υλοποιήσεις του τύπου αρχαίας Μεσσήνης ή αρχαίου θεάτρου Λάρισας http://www.larissa-dimos.gr/new/index.asp?pid=3&sub=6
  Φυσικά όταν λέω τίποτε το καινούργιο, δεν το λέω στην τύχη και πάντα τεκμηριώνω τις απόψεις μου. Το παραδέχομαι πέραν των άλλων μειονεκτημάτων μου έχω κι ένα επιπλέον, πολύ καλή μνήμη. Σε αντίθεση λοιπόν με τον Δήμαρχο και άλλους παρευρισκόμενους που έκαναν λόγο για εγκατάλειψη δεκαετιών εγώ θυμάμαι για το αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης να έχουν εκπονηθεί σωρεία μελετών και κάθε τόσο να «πανηγυρίζουμε» την έναρξη εργασιών αποκατάστασης τα οποία και χρηματοδοτούνταν από διαφόρων ειδών πακέτα κτλ. Ευτυχώς η τεχνολογία μου δίνει την δυνατότητα να αποδείξω πως δεν είμαι τρελός, στο παρακάτω αρχείο μεταξύ άλλων περιγράφονται οι εργασίες που έχουν λάβει χώρα στο αρχαίο θέατρο της Μεγαλόπολης όλα αυτά τα χρόνια
  http://www.diazoma.gr/200-Stuff-06-Theatres/DataSheet_Megalopolis.pdf
  Συμβαίνουν πολλά περίεργα πράγματα σε αυτή την Μεγαλόπολη τελικά. Η κυρία Καραπαναγιώτου μήπως έχει κάποια κενά μνήμης; Γιατί εξέφρασε χθες την χαρά της που θα εργαστεί στον χώρο του αρχαίου θεάτρου Μεγαλόπολης ξανά ύστερα από 20 χρόνια όπως είπε χαρακτηριστικά, μετά από το 1996. Το 2012 και το 2013 τότε τι έκανε η κυρία Καραπαναγιώτου στο αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης εάν όχι εργασίες αποκατάστασης οι οποίες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2012 βάση της παρακάτω προγραμματικής σύμβασης που υπογράφηκε το 2010, προϋπολογισμού 500.000 €;
  http://www.diazoma.gr/200-Stuff-03-Diazoma/PS_003_Megalopoli.pdf
  Εάν δεν έγιναν εργασίες λοιπόν τα χρήματα που αναφέρονται παρακάτω πού πήγαν;
  http://www.diazoma.gr/gr/Page_03-01_Content.asp?Article=361
  Άρα μάλλον κάτι ξεχνάει η κυρία Καραπαναγιώτου.
  Από εκεί και πέρα στο συμπέρασμα που καταλήγω εγώ προσωπικά είναι το εξής. Στο ίδιο έργο θεατές. Μελέτες για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου βλέπουμε, για εκταμιεύσεις δόσεων και εντάξεις σε χρηματοδοτικά πακέτα ακούμε, για ενάρξεις εργασιών κάθε τόσο «πανηγυρίζουμε», εποχικές θέσεις για το αρχαίο θέατρο προκηρύσσονται και καλύπτονται αλλά ωστόσο η μορφή του παραμένει τόσες δεκαετίες σχεδόν η ίδια. Ο σοφός λαός τα έχει πει καλύτερα, «όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι» και «όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
794ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ