ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΣυνέντευξη με τον Πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας

Συνέντευξη με τον Πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας

Αποκαλυπτική συνέντευξη με πολύ σοβαρές καταγγελίες του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας Παναγιώτη Καγκαράκη
Μείωση προσωπικού κατά 30% παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στις αστυνομικές υπηρεσίες της Αρκαδίας. Πολλοί αστυνομικοί κάνουν εσπευσμένα αιτήσεις για να βγουν στη σύνταξη και να μην τους «πιάσουν» τα νέα μέτρα.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την αποκαλυπτική συνέντευξη με πολύ σοβαρές καταγγελίες του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας Παναγιώτη Καγκαράκη.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καγκαράκης είπε: «Στο τέλος του προηγούμενου μήνα, επισκέφτηκε το Νομό μας ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κος Τασούλας, συνοδευόμενος και από τον Στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ Νοτίου Ελλάδος. Είχαμε μια συνάντηση με όλα τα προεδρία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ήταν μια γόνιμη συνάντηση και σε πολύ καλό επίπεδο. Τα θέματα που τέθηκαν από τους Προέδρους και ειδικά από την πλευρά τη δική μας της Αρκαδίας, ήταν η έλλειψη της δύναμης όπου έχει φτάσει σε ένα σημείο τραγικό η Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας σε 496 οργανικές θέσεις, υπάρχουν 291 άτομα που υπηρετούν στο Νομό μας. Αυτό σηματοδοτεί μια μείωση στο 30% περίπου. Είναι πρωτόγνωρη για το Νομό μας. Εξυπακούεται ότι λόγω του Ασφαλιστικού και του Συνταξιοδοτικού υπάρχουν γύρω στις 15 με 20 αιτήσεις από συναδέλφους Αστυνομικούς αυτή τη στιγμή, που εκκρεμούν και εντός του επόμενου μήνα, οι συνάδελφοι αυτοί θα είναι συνταξιούχοι. Το πρόβλημα γιγαντώνεται.

Όσον αφορά τη δύναμη υπάρχει ένα επιπρόσθετο πρόβλημα, που μας προβληματίζει από τις αρχές του έτους και είναι το εξής. Από τον περασμένο Μάρτιο έχει στελεχωθεί ως νεοσύστατη Υπηρεσία η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων, που υπάγεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας. Ως νεοσύστατη Υπηρεσία υποχρέωση του Αρχηγείου μας ήταν, να προβεί με έγγραφο σε όλους τους Νομούς για να επανδρωθεί η Υπηρεσία αυτή, με άτομα που επιθυμούν να υπηρετήσουν στο Νομό μας και ειδικότερα στο Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων. Αυτό έγινε από τον Μάρτη. Όμως εκκρεμεί, ενώ η Υπηρεσία έχει ξεκινήσει και λειτουργεί αυτό που εκκρεμεί και δεν έχει υλοποιηθεί, παρ’όλο που υπάρχουν υπεραρκετές αιτήσεις και επιθυμούντων να υπηρετήσουν στην Υπηρεσία αυτή με αποτέλεσμα, γύρω στα 25 άτομα αποσπασμένα συν από έλλειψη αυτή των 110 άτομα από το Νομό μας, 25 άτομα ακόμα να αποσπώνται σε μηνιαία ή σε τριμηνιαία βάση, στην Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων. Σίγουρα χρειάζονται και εκεί. Τα 25 αυτά άτομα λείπουν από την Αστυνόμευση της Πόλης. Αυτό είναι βασικό θέμα για εμάς. Θέλουμε να Αστυνομεύουμε την Πόλη σωστά αλλά δυστυχώς, αυτή η φοβερή έλλειψη μας αποδιοργανώνει και μας λυπεί πάρα πολύ. Πιστεύω να δοθεί λύση. Βέβαια οι υποσχέσεις είναι υποσχέσεις διότι μας είχαν πει ότι πριν το καλοκαίρι, θα είχε υλοποιηθεί. Το καλοκαίρι περνάει και τίποτα δεν έχει γίνει. Εγώ όπως ήμουν υποχρεωμένος, ενημέρωσα και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ) για να έχω και μία συνάντηση για το θέμα αυτό με τον κο Χρυσοχοϊδη, διότι θεωρώ ότι κάποιοι υψηλόβαθμοι Κύριοι της φυσικής Ηγεσίας, μας εμπαίζουν πιο πολύ.

Τέθηκαν κι άλλα θέματα σοβαρά για το Νομό καθώς και μια ευχάριστη εξέλιξη, που το παλεύουμε εδώ και χρόνια για το Αστυνομικό Τμήμα Δημητσάνας και που πιστεύουμε στην μεταστέγαση του. Οι συνάδελφοι είναι απογοητευμένοι και το γνωρίζει και η Ηγεσία επάνω ότι δεν υπάρχουν κονδύλια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υλοποιηθούν τα θέματα υλικοτεχνικής υποδομής.
Ακόμα και σε θέματα που έχουμε με τους εμπόρους της Πόλης μας από ελαστικά οχημάτων, από διάφορες αγορές, από πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε χαρτί, μελάνι, γραφική ύλη υπάρχει πρόβλημα και αυτό είναι και σε Πανελλαδικό επίπεδο. Και σε λίγο καιρό για να γνωρίζουν οι Πολίτες της Πόλης μας, εμείς δε το έχουμε ακόμα αυτό το πρόβλημα, αλλά σε ένα ποσοστό γύρω στο 50% των Νομών της Ελλάδος πλέον, δεν κινούνται τα περιπολικά οχήματα διότι δεν έχουμε καύσιμα. Δεν υπάρχουν τα ανάλογα κονδύλια στο Αρχηγείο για καύσιμα. Και καταλαβαίνεται ότι ακόμα εμείς, δεν έχουμε πρόβλημα. Αλλά εάν συνεχιστεί αυτό σε ένα με δύο μήνες, θα έχουμε και εμείς σοβαρό πρόβλημα Αστυνόμευσης, για το πώς θα κινούνται τα οχήματα λόγω έλλειψης καυσίμων..»

ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ
«Στις 18 & 19 Μαΐου στην Θεσσαλονίκη είχαμε το Πανελλήνιο Συνέδριο της (Π.Ο.ΑΣ.Υ) όπου κυρίαρχο θέμα ήταν το Συνταξιοδοτικό
και το Ασφαλισ
τικό. Μας αγγίζει και εμάς όπως και τους υπόλοιπους εργαζόμενους, είτε είναι στον Δημόσιο ή τον Ιδιωτικό τομέα και μπορώ να πω ότι μας αγγίζει πολύ περισσότερό από τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Διότι με έναν υπολογισμό που έχουμε κάνει, μας έχουν γίνει οι περικοπές από τους μισθούς μας, τα δώρα μας από 2.500 έως 6000 ευρώ ετησίως από τον κάθε Αστυνομικό. Και αυτό γιατί πριν από 5 με 7 χρόνια, προς όλους τους Δημόσιους Υπαλλήλους έγινε το καινούργιο μισθολόγιο, σ’εμάς δεν πραγματοποιήθηκε αυτό με αποτέλεσμα το 40% του μισθού μας να είναι επιδόματα. Όπως καταλαβαίνεται με το 12 συν 8% η περικοπή επί των επιδομάτων συν την περικοπή των δώρων μας, έχουμε φτάσει σε τραγική κατάσταση.

Ενώ το άλλο θέμα που συζητήσαμε στο συνέδριό μας ήταν και αυτό που λένε τα Μ.Μ.Ε ότι ο Αστυνομικός φεύγει με 24 χρόνια υπηρεσίας, αυτό δεν συμβαίνει. Συμβαίνει σε ένα ποσοστό 3% με επακόλουθο τι; Όταν μπορούσε να φεύγει με 24 μισό, έπαιρνε και την ανάλογη μικρή σύνταξη. Ήταν επιλογή του. Ο Αστυνομικός το 98 με 99% έφευγε, με πάνω από 30 χρόνια υπηρεσίας. Αυτό διεκδικούμε και αυτό ζητάμε να ισχύει. Διότι ο Αστυνομικός δεν εργάζεται πενθήμερο, εργάζεται έξη ημέρες και συν την έβδομη την αργία που μπορεί να την πάρει σε ρεπό μια καθημερινή. Αρά αν τα βάλετε όλα αυτά τη μία μέρα παραπάνω που εργάζεται από τον υπόλοιπο Δημόσιο τομέα την εβδομάδα στα 24 τουλάχιστον χρόνια, είναι μία πενταετία. Ζητάμε αυτή την πενταετία που υπάρχει μέχρι τώρα να συνεχιστεί και να ισχύει ως μάχιμη πενταετία και να φεύγει ο αστυνομικός με 30 χρόνια προϋπηρεσίας. Νομίζω ότι είναι αρκετά. Και τα 35, αν συμπεριληφθεί κι αυτή η 5ετία, είναι αρκετά. Ότι φεύγει 50 και 55, δεν ευθύνεται αυτός, από τη στιγμή που μπαίνει στην Αστυνομία 18 χρονών. Καταλαβαίνετε ότι είναι και οι συνθήκες εργασίας τέτοιες, που δεν μπορεί να δουλέψει πάνω από 55 χρονών.

Αυτά μας απασχόλησαν. Η Ομοσπονδία είναι έτοιμη, έχει σχέδιο , έχει προτάσεις, πιστεύω ότι θα το δουν θετικά, αν και ξέρουμε ότι το ΔΝΤ αυτό βάζει πλέον στόχους και θέτουν προϋποθέσεις.
Σε αυτό το σημείο θέλω να πω ότι εμείς ως αστυνομικοί, ως συνδικαλιστές είμαστε αλληλέγγυοι με όλους τους υπαλλήλους, δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές και για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που προσπαθεί να περάσει. Θα συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για να δώσουμε το στίγμα μας. Βέβαια, πολλές φορές είμαστε στη δυσάρεστη θέση να έρθουμε αντιμέτωποι με τους πολίτες που διαδηλώνουν. Αυτό μας λυπεί ιδιαίτερα και ιδιαίτερα με αυτούς που διαδηλώνουν ειρηνικά. Βέβαια, δεν γίνεται αλλιώς. Είναι η φύση της εργασίας μας τέτοια, που πρέπει να προστατεύουμε τα αγαθά του πολίτη, αλλά και το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θέλουμε οι πολίτες να μας θεωρούν απέναντι στα δίκαια αιτήματα που διεκδικούν. Είμαστε αλληλέγγυοι και θα συμμετέχουμε κι εμείς στις κινητοποιήσεις, είμαστε μαζί με τους υπόλοιπους πολίτες».

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις  www.arcadiaportal.gr

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
794ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ