Συνέντευξη για όλους και για όλα του Γιώργου Μποροβήλου στο sports24.gr

0
246

Ο Γιώργος Μποροβήλος μιλά στο Sport24.gr με την ιδιότητα του πρώην διαιτητή, του προέδρου του Αστέρα Τρίπολης και βέβαια εκείνη του προέδρου της Super League και αναλύει ενδελεχώς τις φάσεις που έγινε πρωταγωνιστής -χωρίς να υπάρχει λόγος, όπως λέει- όπως το περίφημο ντέρμπι της Ριζούπολης.

Η ημέρα της συνάντησης μας, ήταν αυτή που ανακοίνωσε στο ΔΣ της Super League πως στο τέλος της θητείας του, τον Ιούλιο, θα αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο. Δηλαδή, επισκεφτήκαμε τα γραφεία της διοργανώτριας αρχής της ελίτ των πρωταθλημάτων μας, μια ημέρα πριν το ντέρμπι της Λεωφόρου, που δεν έγινε ποτέ. Τώρα, πώς κατάφερε ο Γιώργος Μποροβήλος να δει το όνομα του σε ανακοίνωση που εκδόθηκε -μετά το αναβληθέν ματς- είναι άλλου… παπά ευαγγέλιο.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, αυτό το “ευαγγέλιο” δεν έλειψε από τη συζήτηση μας. Τουναντίον, αναλύθηκε εκτενώς. Θα διαβάσετε πολλά -και ενδεχομένως με αρκετά να μη συμφωνήσετε. Σίγουρα ωστόσο, θα διαπιστώσετε τον τρόπο που σκέφτεται ο άνθρωπος που επί 20 χρόνια υπήρξε διαιτητής (και διεθνής), πριν περάσει σε διοικητικό πόστο όχι μόνο στον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα -ως αντιπρόεδρος στην ΕΠΟ και πρόεδρος στη Super League.

Αλλά γιατί δεν διατίθεται να συνεχίσει; “Δεν έχω καμία άλλη φιλοδοξία για να συνεχίσω να είμαι στην καρέκλα αυτή. Υπάρχουν και άλλα πράγματα με τα οποία θέλω να ασχοληθώ. Ναι, στο ποδόσφαιρο γιατί είμαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου τα τελευταία 30 συναπτά έτη, από διάφορες θέσεις. Είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι υπάρχουν και άλλοι ικανοί να προσφέρουν. Μια χαρά ήταν. Ήμουν 7 χρόνια αντιπρόεδρος. Έκανα και τη θητεία μου ως πρόεδρος και ένας κύκλος κλείνει”.

[blockquote style=”1″]Ακούγεται γραφικό, αλλά στόχος του Αστέρα είναι το πρωτάθλημα[/blockquote]

Τι είναι αυτό που θα κάνει μετά; “Έχω μια ομάδα που είναι ο Αστέρας Τρίπολης και έχει τεράστιες φιλοδοξίες. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια μετέχει στην Ευρώπη, έχει έναν τελικό Κυπέλλου, έχει δυο συμμετοχές στο Europa League. Είναι ομάδα που σας διαβεβαιώ ότι έχει ακόμα μεγαλύτερες φιλοδοξίες. Τα επόμενα χρόνια, οι φιλοδοξίες μας είναι προς το ταβάνι”. Όπου “ταβάνι” η κορυφή της βαθμολογίας; “Θα με πείτε γραφικό, αλλά ναι. Στο εγγύς μέλλον, έχουμε ως στόχο να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ακούγεται γραφικό, αλλά… υπομονή”.

mporovilos1

Ιδανικά στο μυαλό του, τη θέση του στο επόμενο ΔΣ θα έπρεπε να πάρει ένας τεχνοκράτης. “Είναι μια πρόταση που βλέπω πως έχει πολλά υπέρ. Γιατί; Επειδή ένας πρόεδρος που μένει δυο χρόνια, μέχρι να καταλάβει πώς λειτουργεί η Super League, τι προβλήματα έχει, τι απαιτείται για να τα ξεπεράσει, τι εισηγήσεις πρέπει να γίνουν για την τροποποίηση των κανονισμών και η γενικότερη καθημερινότητα απαιτούν ένα άνθρωπο που πρέπει να είναι εδώ, σε καθημερινή βάση και για πολλές ώρες.

Αυτό επειδή είναι λίγο δύσκολο να το κάνει κάποιος -παρ’ ότι εγώ το έκανα σε αρκετό βαθμό και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς- και αμισθί, θα ήταν χρήσιμο να επιλεγεί ένας τεχνοκράτης. Κάποιος που πρωτίστως θα πρέπει να γνωρίζει από ποδόσφαιρο -καλό είναι να γνωρίζει και τις γλώσσες του και να είναι μορφωμένος, αλλά πρωτίστως πρέπει να έχει βαθιά γνώση του αντικειμένου.

Δηλαδή, να ξέρεις τι μπορείς να βελτιώσεις, ποιες προτάσεις θα ήταν χρήσιμο να καταθέσεις, σε τροποποίηση κανονισμών ή λειτουργίας του ποδοσφαίρου για να το κάνεις πιο ελκυστικό για τον Έλληνα φίλαθλο που λατρεύει το ποδόσφαιρο. Αν του δοθούν τα απλά ερείσματα, αυτά που αντιλαμβάνεται ο κοινός νους, θα επιστρέψει στα γήπεδα και τάχιστα. Δεν νοείται το 2015 να έχει η Ελλάδα αυτά τα γήπεδα που υπάρχουν στη Super League. Χώρες που ήταν πολύ πιο πίσω από εμάς, μας έχουν περάσει κατά πολύ”.

διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here