Συνάντηση της Ομοσπονδίας Τριτέκνων με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή

0
217

Γνωρίζεται ότι, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, στις 21-10-2015, με σκοπό την ενημέρωσή του, για τις προτάσεις μας για μια σοβαρή και έμπρακτη αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδος καθώς των σοβαρών και επειγόντων θεμάτων που απασχολούν την τρίτεκνη οικογένεια, αρμοδιότητος του Υπουργείου Εσωτερικών(αναλυτικές προτάσεις ως συνημμένο).

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται, η προώθηση του νομοσχεδίου για ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών σε διατάξεις νόμων όπως: μειωμένα δημοτικά τέλη και φόρους, επέκταση δικαιώματος μεταθέσεων/τοποθετήσεων, προσλήψεις ορισμένου χρόνου, επιτροπές ΟΑΕΔ, άδεια μητρότητος.Ο κ. Υπουργός, αναγνώρισε την αναγκαιότητα για την υλοποίηση των προτάσεών μας.

Όσο τον αφορά, σύντομα, στα πλαίσια επανεξέτασης του νόμου ΄΄ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ΄΄ κυρίως στους τομείς κοινωνικής πολιτικής των φορέων Α & Β Βαθμών Αυτοδιοίκησης που θα προωθήσει μέχρι το τέλος του έτους, θα ενταχθούν οι προτάσεις μας σε αυτό. Είναι σταθερή η θέση του για την αναγκαιότητα της άμεσης αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος της πατρίδος μας μέσω της στήριξης της ελληνικής οικογένειας, με μέτρα σοβαρά που θα έχουν προοπτική και αποτελεσματικότητα.

Στην συνέχεια, κατατέθηκε σχετική επιστολή στο Γραφείο του κ. Πρωθυπουργού (Μαξίμου), με αίτημα την συνάντηση μαζί του για να ενημερωθεί αναλυτικά και τεκμηριωμένα με τις δίκαιες προτάσεις μας για την αντιμετώπιση του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ και ανάλογο αίτημα στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων.

Συνημμένα η επιστολή στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Εσωτερικών και ΦΩΤΟ από την συνάντηση.
Ο Πρόεδρος Σταύρος Πουρτουλίδης

Ο Γεν. Γραμματέας Πουλάκης Γεράσιμος

TRITEKNOI-KOYROYMPLIS (2) TRITEKNOI-KOYROYMPLIS (3)

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ: Πρωθυπουργό της Ελληνικής Κυβερνήσεως
κ. Αλέξη Τσίπρα

Εξοχότατε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Επανερχόμασθε στο αίτημά μας για συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την αναγκαιότητα αντιμετωπίσεως του σοβαρότατου ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ προβλήματος, που επηρεάζει με τον πιο δραματικό τρόπο σοβαρούς τομείς λειτουργίας του κράτους, όπως συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό σύστημα, εργασιακό, κοινωνική πρόνοια, στελέχωση των Ε.Δ. κ.α. Είναι πλέον βόμβα που έχει εκραγεί στα θεμέλια του κοινωνικού κράτους με επώδυνες συνέπειες οι οποίες όλο και χειροτερεύουν αλλά και απαιτούν άμεσες ενέργειες πριν είναι πολύ αργά και βρεθούμε σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις.

Με τα απανωτά μνημόνια και τα σκληρά και άδικα μέτρα οι οικογένειες με παιδιά και μάλιστα με πολλά παιδιά(τρία και άνω) ευρίσκονται σε απόγνωση και σχεδόν το 40% αδυνατούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες για την επιβίωσή τους ευρισκόμενοι σε κατάσταση εξαθλίωσης και ακραίας φτώχειας Σε ποσοστό 40% των τρίτεκνων οικογενειών δεν μπορούν να στηρίξουν τα παιδιά τους για σπουδές σε σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ. Δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτή η κατάσταση της εξαθλίωσης, της φτωχοποίησης της ελληνικής οικογένειας και της τιμωρίας. Με προηγούμενη επιστολή μας, εκφράσαμε την στήριξη της Ομοσπονδίας μας στις προσπάθειές σας για έξοδο από την κρίση, με αξιοπρέπεια και σεβασμό προς τις θυσίες του Λαού μας. Να βγούμε επιτέλους από τον φαύλο κύκλο των μνημονίων και να προχωρήσουμε σε μια πραγματική ανάπτυξη, αποδίδοντας παράλληλα ΄΄τα του Καίσαρος τω Καίσαρι΄΄(Όσοι ευθύνονται να πληρώσουν). Να δουν επιτέλους οι οικογένειες με πολλά τέκνα(τρία και άνω) ότι δεν είναι τεκμήριο τα παιδιά.

Ελπίζουμε σε θετική ανταπόκρισή σας στο δίκαιο αίτημά μας και οι τρίτεκνες οικογένειες να νιώσουν επιτέλους ότι η Κυβέρνηση είναι δίπλα τους και όχι απέναντι.

Τα πολλά παιδιά, το μέλλον της Ελλάδος.
Είναι μια υποχρέωση όλων μας προς την Ελλάδα

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ:ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤ/ΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΠΑΝΟ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας συγχαίρουμε για την ανάληψη της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και σας ευχόμασθε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας για το καλό του Ελληνικού λαού και της πατρίδος μας.

Όπως και στην προηγούμενη ενημέρωσή μας κατά την συνάντησή μας μαζί σας ,ως Υπουργού Υγείας, σας είχαμε γνωρίσει ότι αγωνιζόμασθε για την σοβαρή αντιμετώπιση του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ της πατρίδος μας,στα πλαίσια του Ομοφώνου Πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελληνων(1993). Πρόβλημα που είναι μία από τις βασικές αιτίες της κατάρρευσης του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος αλλά και σε άλλους τομείς δραστηριότητας του Κράτους μας, όπως στελέχωση Ε.Δ.,εργασιακό κ.α. Μετά τα εν συντομία ανωτέρω αναφερόμενα, παρακαλούμε για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων των οικογενειών με τρία τέκνα, που θα σας αναλυθούν κατά την συνάντηση μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας μαζί σας και συνοπτικά είναι τα ακόλουθα:
1. Στον Ν. 3463/2006 Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, Άρθρο 203,παράγρ.2 και 3 προστεθεί: ’’και τριτέκνους’’ καθώς και στο Άρθρο 84 παράγραφο 3 νόμου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ(δημοτικά τέλη και φόροι).
2. Στον Ν.1910/44,η τροποποίηση παρ. 3 Άρθρου 1ο να έχει εφαρμογή για όλες τις κατηγορίες των δημοσίων υπαλλήλων(Δημόσιου τομέα και ΝΠΔΔ).
3. Στα κριτήρια για προσλήψεις στα πλαίσια της κοινωνικής εργασίας να ενταχθούν και οι τρίτεκνοι γονείς και τέκνα αυτών σε ποσοστό τουλάχιστον 20%.
4. Στον Ν.2190/1994,Άρθρο 21(πρόσληψη ορισμένου χρόνου) προστεθούν και οι γονείς με τρία παιδιά και τα τέκνα αυτών(Σήμερα ισχύει μόνο για προσλήψεις μερικής απασχόλησης).
5. Στον ν.2643/98 ΦΕΚ Α` 220 Μέριμνα για την απασχόληση προσώπων ειδικών κατηγοριών και άλλες διατάξεις να ισχύουν οι διατάξεις για προσλήψεις, η ίδια μοριοδότηση (άρθρο 4 παρ.5, παρ.6(370 μόρια+50 ανήλικο+50 αν δεν εργάζεται, ο άγαμος που έχει την επιμέλεια +50), παρ.7(+300ανήλικο+50) και παρ.8 (προσαύξηση 20% εφ΄ όσον συντρέχουν τρίτεκνος γονέας και τέκνο τρίτεκνης ή/και πολύτεκνης οικογένειας) και άρθρο 9 παρ.2 (μέλος πρωτοβάθμιας επιτροπής περιφερειακής διεύθυνσης ΟΑΕΔ) που ισχύει και στους πολυτέκνους.
6. Στις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων(ν. 3528/2007 ΦΕΚ 26 Α’):
=Άρθρο 52,παράγρ. 1,εδάφιο β να γίνει’’…πέραν του 2ου τέκνου…’’(Αφορά άδεια μητρότητος σύν 2 μήνες και για τρίτεκνη μητέρα))
=Άρθρο 53, παράγρ.2, πρίν εδάφιο δ προστεθεί ‘’…στην περίπτωση γέννησης 3ου τέκνου το μειωμένο ωράριο παρατείνεται κατά ένα έτος ακόμη.’’(παράταση μειωμένου ωραρίου κατά ένα έτος).
=Άρθρο 67,παράγρ.2 να εφαρμόζεται σε γονείς και τέκνα, όπως και σε πολυτέκνους(να μην ισχύει μετάθεση χωρίς αίτηση).
=Άρθρο 72,παράγρ.6.Να ισχύει και για γονέα με τρία τέκνα(ο χρόνος υποχρεωτικής παραμονής στην παραμεθόριο να γίνει 6 αντί 10 ετών).
7.Τον διορισμό των Τριτέκνων και Πολυτέκνων εκπαιδευτικών Β’ εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι κάτοχοι διδακτορικών διπλωμάτων PhD, στον τόπο κατοικίας τους διότι πλέον μία αλυσίδα κοινωνικών-πολιτικών εμποδίων ελαχιστοποίησε τις εκλογείς-τοποθετήσεις τους στα Ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Ο αριθμός των γονέων αυτών που τυγχάνουν τέτοιας εξειδίκευσης είναι αμελητέος.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here