Είναι γνωστό εδώ και καιρό πως οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Μεγαλόπολης, καταθέσαν στο πρωτοδικείο καταστατικό προς έγκριση, ώστε συντονισμένα και σε συνεργασία πάντα με τη Δημοτική Αρχή, να προβάλλουν και να προωθούν τα χρονίζοντα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας.
Μέχρι να εγκριθεί το καταστατικό μας, δημιουργήθηκε συντονιστική επιτροπή που ανέλαβε άτυπα να δραστηριοποιείται σε τρέχοντα θέματα. Στα πλαίσια αυτά και ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος 2025, επισκεφθήκαμε τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγαλόπολης, για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.
Η συζήτηση ήταν ενδιαφέρουσα. Η συντονιστική επιτροπή διαβεβαίωσε τον κ. Διοικητή, πως οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων θα είναι πλάι στους πυροσβέστες σε κάθε περίπτωση. Ότι θα είναι τα μάτια της πυροσβεστικής σε όλο το μήκος και το πλάτος του Δήμου Μεγαλόπολης προς άμεση ειδοποίηση για έγκαιρη κατάσβεση σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Αναλύθηκε η αναγκαιότητα να καθαριστούν τα εντός οικισμών οικόπεδα μέχρι τις 15 Ιουνίου, οπότε λήγει η παράταση που έχει δοθεί, χωρίς να προβλέπεται μέχρι στιγμής να δοθεί μεγαλύτερη.
Σε αναμονή έκδοσης εγκυκλίου για την ανάλυση όσων περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ που θα ορίζει σαφώς τον έλεγχο από την Πυροσβεστική ή το Δήμο, θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να συμμορφωθούν εντός των χρονικών ορίων που προβλέπονται, γιατί τα πρόστιμα προβλέπεται να είναι τσουχτερά.
Ζητάμε ένα μήνα παράταση για την κοπή των χόρτων, αυτοί που τα έκοψαν τέλος Απρίλιου λόγω βροχοπτώσεων είναι ήδη 50 πόντους.
Από την συντονιστική επιτροπή της ένωσης προέδρων Κοινοτήτων Δήμου Μεγαλόπολης.