Συνάντηση με την Λούκα Κατσέλη ζητούν τα Επιμελητήρια πυρόπληκτων νομών

0
216

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κα. Λούκα Κατσέλη, ζητούν σε κοινή επιστολή τους τα Επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών Αρκαδίας, Αχαΐας, Ευβοίας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας προκειμένου να παρουσιάσουν τις προτάσεις που θα μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυσή των πυρόπληκτων δανείων.

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Αξιότιμη κα Πρόεδρε,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας το φλέγον θέμα των «πυρόπληκτων» δανείων που ταλανίζουν τις επιχειρήσεις των νομών Αρκαδίας, Αχαΐας, Ευβοίας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Γνωρίζετε το θέμα πολύ καλά, καθώς υπήρξατε η πρώτη Υπουργός που αναγνώρισε και ενέσκηψε στο πρόβλημα και είχατε φροντίσει για τις απαραίτητες ρυθμίσεις για την ανακούφιση εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Οι ιδιαιτερότητες των πυρόπληκτων δανείων είναι πολλές και απαιτείται η ξεχωριστή αντιμετώπισή τους, καθώς οι επιπτώσεις που έχουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν κάνει χρήση αυτών, είναι τεράστιες και η συνεχιζόμενη οριακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έχει επιδεινώσει δραματικά το πρόβλημα.
Το θέμα των πυρόπληκτων δανείων άπτεται και της δικής σας αρμοδιότητας, καθώς σε ένα μεγάλο ποσοστό η αντιμετώπισή τους εξαρτάται από τη στάση και τη διάθεση των ελληνικών τραπεζών. Για τους λόγους αυτούς, θα θέλαμε να ζητήσουμε να έχουμε μία συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας παρουσιάσουμε το πρόβλημα, αλλά και μια σειρά από προτάσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επίλυσή του.

Με εκτίμηση,

Τα Επιμελητήρια Πυρόπληκτων Νομών
Αρκαδίας Πρόεδρος Ιωάννης Μπουντρούκας
Ευβοίας Πρόεδρος Ιωάννης Λιονάκης
Αχαΐας Πρόεδρος Πλάτωνας Μαρλαφέκας
Ηλείας Πρόεδρος Κων/νος Νικολούτσος
Λακωνίας Πρόεδρος Βασιλική Δερτιλή
Μεσσηνίας Πρόεδρος Δημήτριος Μανιάτης

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here