ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΠΟΤΑΜΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΠΟΤΑΜΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Με τίτλο , SOS ένα ακόμα χωριό στην Αρκαδία κινδυνεύει, ο σύλλογος Τριποταμιτών Μεγαλοπόλεως , στέλνει μια επιστολή στους Βουλευτές Αρκαδίας κ.κ. Λυκουρέντζο, Ζαχαριά και Κωνσταντινόπουλο.  Στην επιστολή ο σύλλογος αναφέρετε στο μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την κατολίσθηση στο Ορυχείο Μεγαλόπολης και μαζί επισυνάπτει και το εξώδικο που έχει στείλει στην ΔΕΗ.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή που δημοσιεύει σήμερα το Καφενείο της Μεγαλόπολης…

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΤΡΙΠΟΤΑΜΙΤΩΝ  ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ
« Ο  ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ »
ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΝΕΦΕΛΗΣ 8 13121 ΙΛΙΟΝ
ΤΗΛ./ FAX :210-5021625 , 210-5780937, κιν. 6978552783.
 
Τριπόταμο Μεγαλοπόλεως 4 Οκτωβρίου 2013

Προς βουλευτές Αρκαδίας κ.κ.

1. Λυκουρέντζο Ανδρέα  Ν.Δ
2. Ζαχαριά Κων/νο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ
3. Κωνσταντινόπουλο Οδυσσέα  ΠΑΣΟΚ

Θέμα:  S.O.S  Ένα ακόμα χωριό στην Αρκαδία κινδυνεύει.

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2013 έγινε ως γνωστόν κατολίσθηση στα ορυχεία της Δ.Ε.Η  στη Μεγαλόπολη και έφτασε στα όρια του  οικισμού  του Τριποτάμου καταστρέφοντας και μεγάλο μέρος του παλαιού νεκροταφείου που δεν έχει ακόμα απαλλοτριωθεί. Το γεγονός αυτό έσπειρε τον πανικό στους κατοίκους του οικισμού μας καθ΄ότι έδειξε ότι ουδεμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να έχουμε στις διαβεβαιώσεις των «ιθυνόντων της Δ.Ε.Η» ότι δεν διατρέχει ο οικισμός μας κανένα κίνδυνο. Και τούτο γιατί σε αλλεπάλληλα διαβήματά μας ,τα τελευταία χρόνια, είτε σε επισκέψεις μας ,είτε σε εξώδικες δηλώσεις παίρναμε συνεχώς τις παραπάνω διαβεβαιώσεις.
 
Ένα χωριό που «βιάστηκε» πάρα πολύ ,όλα αυτά τα χρόνια της ανεξέλεγκτης λειτουργίας της ΔΕΗ, από τη μόλυνση του περιβάλλοντος, την ηχορύπανση , τα λύματα της πόλης ,λόγω εκτροπής του Αλφειού, τώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού λόγω της κατολίσθησης. Οι κάτοικοι αγωνιούν μέρα νύχτα  για την τύχη όχι μόνο της ζωής τους αλλά και της περιουσίας τους. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς υπερήλικες βλέπουν το βιός τους να χάνεται και όλα αυτά που απέκτησαν με κόπο , ιδρώτα και αίμα με σκοπό να αφήσουν κάτι στα παιδιά και τα εγγόνια τους τείνουν να εξαφανιστούν. Η ποιότητα της ζωής τους υποβαθμίζεται συνεχώς , η αξία της περιουσίας τους το ίδιο , η ψυχική τους ηρεμία διαταράσσεσαι από  όλα αυτά που συμβαίνουν. Ο φόβος και η ανασφάλεια τους διακατέχει σε κάθε τους ενέργεια. Δεν μπορούν να καλλιεργήσουν ούτε τα εναπομείναντα κτήματά τους.
 
Τα τελευταία είκοσι και πλέον  χρόνια οι «σοβαροί»  ιθύνοντες της ΔΕΗ εμπαίζουν συνεχώς τους κατοίκους του οικισμού μας κατ’ αρχήν ότι το ορυχείο δε θα φτάσει εκεί γιατί δεν υπάρχει εκμεταλλεύσιμο κοίτασμα και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κίνδυνος, και τώρα ότι όχι μόνο υπάρχει τέτοιο κοίτασμα αλλά αποτελείται και από λιγνίτη καλλίτερης ποιότητας. Πότε μας έλεγαν ψέματα τότε ή τώρα. Ανάγκασαν όλες αυτές οι παλινωδίες τους κατοίκους ,λόγω της έλλειψης προγραμματισμού, να ζήσουν κατά τη  μεταφορά του νεκροταφείου τους μακάβριες σκηνές γιατί αναγκάστηκαν να ξεθάψουν και να μεταφέρουν εκτός των άλλων και τις σορούς των αγαπημένων τους που θάβονταν εκεί μέχρι τις ημέρες της μεταφοράς.
 
Ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης των περιουσιών μας, που πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή των κατοίκων, εν όψει της απαλλοτρίωσης του χωριού που έχει αποφασίσει η Δ.Ε.Η.,  οι μονομερείς και κατά τη γνώμη μας έκνομες ενέργειες συνεχίστηκαν εκ μέρους κάποιων αρμοδίων της ΔΕΗ με την αποστολή συνεργείου  αεροφωτογράφισης  με τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι με σκοπό να φωτογραφήσει από μικρό ύψος τις ιδιοκτησίες μας, χωρίς να γνωρίσει στους κατοίκους και ιδιοκτήτες από  ποιον και γιατί  διενεργεί τις φωτογραφίσεις αυτές.
 
Μετά την κατολίσθηση η αγωνία και ο φόβος κυρίευσαν περισσότερο τους κατοίκους και την Πέμπτη 19/9/2013 πραγματοποιήσαμε συνέλευση των κατοίκων του οικισμού μας με σκοπό να εκτιμήσουμε την κατάσταση και να χαράξουμε την αγωνιστική μας πορεία για την εξασφάλιση της ζωής ,της περιουσίας και της αξιοπρέπειάς μας γενικότερα. Η απόφαση της συνέλευσης ήταν να ζητήσουμε, με κάθε ένδικο μέσο, από τη ΔΕΗ να διακόψει τη συνέχιση των εργασιών στο ορυχείο, στην πλευρά που βρίσκεται το χωριό μας, μέχρις ότου βρεθεί δίκαιη, οριστική και συνολική λύση για την τύχη του χωριού μας και την εξασφάλιση των κατοίκων και των περιουσιών μας.
 
Η απόφασή μας αυτή διαβιβάστηκε ,την ίδια μέρα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια, με συμμετοχή των κ.κ Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννακούρα και το Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Μπούρα και διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων. Οι τοπικοί ηγέτες μας διαβεβαίωσαν ότι θα σταθούν με όλες τους τις δυνάμεις αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα μας μέχρις ότου δικαιωθούμε, τόνισαν ότι δε θα επιτρέψουν να σβήσει ακόμα ένας ιστορικός οικισμός όπως συνέβη παλιότερα και θα παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια νομική, τεχνική κ.λ.π όπου και όποτε χρειαστεί.
 
Στη συνέχεια θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και παραλείψεις των υπευθύνων της ΔΕΗ  για τη μεγάλη καταστροφή που συντελέστηκε και τις μελλοντικές συνέπειές της.
Ελπίζοντας ότι θα κατανοήσετε τη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον τόπο μας ζητούμε την αμέριστη συμπαράστασή σας στο δίκαιο αγώνα μας .Ως εκπρόσωποι του λαού και του τόπου μας πιστεύουμε ότι θα συμμετάσχετε με όλες σας τις δυνάμεις ώστε να βρεθεί μια δίκαιη, οριστική και συνολική λύση για την τύχη του οικισμού Τριποτάμου σύμφωνα με την επιθυμία των κατοίκων του.

 

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια