ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Χ.Δ.Β.Α.

0
36

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στην τελευταία γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 25-7-2011 ένα από τα θέματα που μας απασχόλησαν είναι και η συνεχιζωμενη προσπάθεια να κατασκευαστή στη περιοχή της Μεγαλόπολης χώρος διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων (Χ Δ Β Α)

Το θέμα αυτό μας απασχολεί αρκετά χρόνια μιας και είναι καθοριστικός παράγοντας για το μέλλον της περιοχής την μεταλιγνιτικη εποχή που ήδη άρχισε ,

Εμάς σαν μόνιμους κάτοικους και επαγγελματίες της περιοχής μας αφορά άμεσα η εξέλιξη ενός τετιοιου θέματος .

Πολλές φορές έχουμε επισημάνει με έγραφα μας προς όλους τους αρμόδιους (ΔΕΗ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ) τους λόγους που δεν πρέπει να κατασκευαστή ο Χ Δ Β Α στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης ,δεν θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε .μερικούς από τους λόγους που εξακολουθούν να υπάρχουν και να είναι αποτρεπτική η δημιουργία ΧΔΒΑ.

Τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή από την άναρχη λειτουργία των ορυχείων και την μη εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας τους με αποτέλεσμα η περιοχή να μοιάζει σεληνιακό τοπίο.
Η πολύ μεγάλη ρύπανση της περιοχής από την λειτουργία των μονάδων της ΔΕΗ που λειτουργούσαν χωρείς τα απαραίτητα αντιρρυπαντικά μέτρα τόσα χρόνια .
Την ύπαρξη της μεγαλύτερης υπόγειας λίμνης γλυκού νερού στην περιοχή μας και μια μολυνση της θα είναι καταστροφική για όλη την Πελοπόννησο.
Την δυναμική τουριστικής ανάπτυξης στις περιοχές γύρο από το λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης
Το γενικότερο κλίμα απαξίωσης της περιοχής που δημιουργείτε με την κατασκευή του ΧΔΒΑ η οποιοδήποτε άλλης παρόμοιας δραστηριότητας που θα επιβαρύνει την περιοχή και θα είναι καταστροφική για την ανάπτυξη της τα επόμενα χρόνια .
Για όλους τους παρά πάνω λόγους ΖΗΤΑΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ από όλους τους αρμόδιους

Να μην κατασκευαστή κανένας ΧΔΒΑ στην περιοχή μας
Να μην δοθεί καμιά άδεια στη ΔΕΗ για την δημιουργία χώρου ταφής αμιάντου .
Να γίνει άμεσα κεντρικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη της περιοχής.
Από τον ΔΗΜΑΡΧΟ και το δημοτικό συμβούλιο να ανοίξουν .σοβαρά την συζήτηση για την ανάπτυξη της περιοχής με τα καινούργια δεδομένα που δημιουργούνται σε συνεργασία με τον εμπορικό και επαγγελματικό σύλλογο τους φορείς της περιοχής δεδομένου ότι είναι ο μόνος δρόμος να σταματήσουν όλοι αυτοί να ενδιαφέρονται να μετατρέψουν την περιοχή μας σε μια τεράστια χαβούζα.
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε με όλες τις δυνάμεις μας σε κάθε προσπάθεια με κάθε μέσο από όπου και αν προέρχεται για την αποτροπή κατασκευής ΤΟΥ ΧΔΒΑ.

Η γενική συνέλευση

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here