ΑρχικήΔΕΗΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ...

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΟΣΗΜΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

    Κατά της αριθ. Δ5-ΗΛ/Β/Φ.5.179/οικ.2284 Υπουργικής Απόφασης «Κατανομή, Διάθεση και καταβολή του Τέλους ανάπτυξης Βιομηχανικών περιοχών παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος από Λιγνιτικούς Σταθμούς» – Λιγνιτόσημο  (ΦΕΚ 400/τ.Β’/22.02.2013).
   
    Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 μετά από ενημέρωση του Προέδρου της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Μεγαλόπολης – Δημάρχου κ. Παναγιώτη Μπούρα και ύστερα από την διαλογική συζήτηση που ακολούθησε στην Επιτροπή αποφασίστηκε:
 
1.    Να διαμαρτυρηθούμε και να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην Υπουργική Απόφαση διότι:

−  Δεν εναρμονίζεται με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, καταστρατηγεί τη νομοθετική ρύθμιση του άρθρου 20 του Ν. 2446/1996, περί επιβολής Τέλους Ανάπτυξης Βιομηχανικών Περιοχών Παραγωγής Ρεύματος από λιγνιτικούς σταθμούς”. Επίσης είναι αντίθετη με το Σύνταγμα, που κατοχυρώνει θεσμικά το δικαίωμα στην οικονομική αυτοδιαχείριση των τοπικών κοινωνιών, μέσω του Α’ βαθμού Αυτοδιοίκησης.
− Δε θεραπεύει τις αδικίες που εξακολουθούν να προκαλούν οι προηγούμενες Υπουργικές Αποφάσεις αλλά αντίθετα τις διατηρεί και τις διευρύνει.
−  Δε λαμβάνει υπόψη τις Ομόφωνες Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, ούτε τη Δημόσια Διαβούλευση στην οποία είχαν τεθεί υπόψη του Υπουργείου οι προτάσεις για τον τρόπο διαχείρισης του Τέλους, τόσο του Δήμου μας όσο και του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων. 
2.    Δηλώνουμε σύμφωνοι με τις Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης για τον τρόπο διαχείρισης του ΕΑΠ και ειδικότερα, την υπ’ αριθ. 179/2011 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης (ΑΔΑ: 4Α39ΩΛ8-0), στην οποία αναφέρεται ότι το Τέλος Ανάπτυξης πρέπει να αποδίδεται άμεσα και αποκλειστικά στους δικαιούχους Δήμους, οι οποίοι, δια των συλλογικών τους οργάνων θα το διαχειρίζονται για τους σκοπούς που προβλέπει το άρθρο 20 του Ν. 2446/1996.

3.    Τασσόμαστε αλληλέγγυοι στις ενέργειες που κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης για την αποτροπή της υλοποίησης της άδικης νέας Υπουργικής Απόφασης

4.    Ζητούμε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και τους συναρμόδιους Υπουργούς να ακυρώσουν άμεσα την εν λόγω Υπουργική Απόφαση και να αποδώσουν τα δίκαια στην Τοπική Κοινωνία με νέα Απόφαση, σύμφωνα με το πνεύμα του αρ. 20 του Ν.2446/1996, του άρθρου 102 του Συντάγματος και του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».

Η Επιτροπή Διαβούλευσης
Δήμου Μεγαλόπολης

Δείτε παρακάτω το Ψήφισμα αλλά και την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΕ ΤΑ ΨΗΦΙΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΔΩ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ .ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ. ΟΤΑΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

  2. ΜΕ ΤΑ ΨΗΦΙΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΔΩ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ .ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ. ΟΤΑΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια