Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Τρίπολη

0
174

Συλλαλητήριο και πορεία πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ Αρκαδίας στο πλαίσιο της πανελλαδικής γενικής απεργίας της 4η Φεβρουαρίου στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στον αγώνα που κάνουν για κοινωνική ασφάλιση αοκλειστικά δημόσια για όλους. Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις, επαναφορά στα επίπεδα του 2009. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων που μειώνουν συντάξεις και παροχές. Όρια ηλικίας στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες, στα 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Ο χρόνος ανεργία να προσμετράτε ως συντάξιμος χρόνος.

Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία, αυτοί που τα λήστεψαν. ΟΧΙ στην περικοπή κατά 50% του «μερίσματος» του ΜΤΠΥ που αποτελεί προαναγγελία κατάργησης των επικουρικών συντάξεων.

Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα (PSI) με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Επιστροφή των ταμειακών αποθεματικών με τα οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου πλήρωσε τις δόσεις προς το ΔΝΤ «στην ώρα τους». Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο».

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Τρίπολης με τα τρακτέρ.

δείτε φωτογραφίες και βίντεο στο ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here