ΑρχικήΑΡΘΡΑΣυγχαρητήρια του Δημάρχου Μεγαλόπολης για την επιτυχημένη συμμετοχή των σχολείων στην μαθητική...

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Μεγαλόπολης για την επιτυχημένη συμμετοχή των σχολείων στην μαθητική παρέλαση

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος συγχαίρει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου και πρωτίστως τους ίδιους τους μαθητές για την εξαιρετική παρουσία όλων στις εκδηλώσεις εορτής της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Είναι κοινά παραδεκτό ότι ο εορτασμός των εθνικών επετείων με όλες τις επιμέρους εκδηλώσεις (σχολικές εορτές, στεφάνωση μνημείων, παρελάσεις κλπ.) έχει καθιερωθεί ως αναπόσπαστο στοιχείο απόδοσης τιμής και μνήμης στους ήρωες από την ελληνική κοινωνία. Κι  αυτό, ανεξάρτητα από την επιβεβλημένη  ανάγκη ο θεσμός να αναθεωρηθεί σε πολλές πτυχές του – στην μορφή της μαθητικής παρέλασης, στους τύπους των  ενδοσχολικών  δραστηριοτήτων με ουσιαστική συμμετοχή των μαθητών –  ούτως ώστε οι εκδηλώσεις να μην μένουν απλές τυπικές ενέργειες αλλά να προσφέρουν πραγματικά στην ιστορική γνώση και μνήμη της νέας γενιάς.

Ο φετινός εορτασμός είχε και για τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας όπως και για όλης της χώρας, και την ξεχωριστή ιδιαιτερότητα της εφαρμογής του πρόσφατου μέτρου για την  επιλογή σημαιοφόρων. Μέτρο το οποίο τόσο στις σχολικές μονάδες του Δήμου  όσο και στην συντριπτική πλειονότητα των σχολικών μονάδων της χώρας εφαρμόστηκε άψογα από τις διευθύνσεις των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς και δικαιώθηκε. Το μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών από χρόνια είχε επισημάνει τον αντιπαιδαγωγικό χαρακτήρα της σύνδεσης της επιλογής σημαιοφόρου με  την σχολική βαθμολογική επίδοση. Ορθώς η επιλογή των μικρών σημαιοφόρων, τουλάχιστον για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση,  γίνεται πλέον με κριτήρια καθολικότητας και παιδαγωγικού χαρακτήρα  αφού η ύψωση της σημαίας δεν μπορεί να είναι επιβράβευση για λίγους, ως γέρας, ως τρόπαιο, αλλά δικαίωμα και προνόμιο για όλους όσοι μπορούν να  αισθανθούν το ηθικό βάρος μιας τέτοιας πράξης.

Για την βοήθειά τους στις επιτυχημένες εκδηλώσεις της παρέλασης  ευχαριστούμε και τους υπαλλήλους του Δήμου που εργάστηκαν για όλη την προετοιμασία.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης

Διονύσης Παπαδόπουλος

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,350ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια