Στόχος να βελτιωθεί η πρόσβαση και να ενωθούν οι αρχαιολογικοί χώροι της Αρκαδίας

0
165

Με αφορμή την επιτυχημένη δράση της ελληνοαμερικανικής ερευνητικής ομάδας, υπό τη δρα Άννα Βασιλική Καραπαναγιώτου, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, και τους δρες David Gilman Romano και Mary Voyatzis από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Οι οποίοι ανακάλυψαν στην περιοχή του Λυκαίου Όρου στην Αρκαδία στο μέσον του βωμού και κοντά σε μια λαξευμένη πλατφόρμα στο φυσικό βράχο μια ανθρώπινη ταφή με προσανατολισμό Ανατολή – Δύση ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας τόνισε:

Τα νέα ευρήματα στο Λύκαιο Όρος που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, κάτι που δεν με εκπλήσσει, αφού πίστευα και πιστεύω ότι το Λύκαιο Όρος κρύβει πολλά μυστικά ακόμα, θέλω να πω δυο σκέψεις μου, αφού συγχαρώ τους αρχαιολόγους για την εξαίρετη δουλειά τους.

Θεωρώ πως με μία ικανή αρχαιολόγο, όπως είναι η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας Άννα Καραπαναγιώτου (μαζί βέβαια με τους άλλους αρχαιολόγους που εργάζονται στο χώρο), θα έρθουν σύντομα στο φως και άλλα ευρήματα που θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο το Λύκαιο όρος.

Η άποψή μου είναι , όμως, πως ό,τι ανακαλύπτει η αρχαιολογική σκαπάνη θα πρέπει να γίνεται κτήμα των πολιτών και αυτό θα επιτευχθεί, αν βελτιώσουμε την πρόσβαση και ενώσουμε τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, ήτοι κορυφή Λυκαίου Όρους, Επικούρειος Απόλλωνας και Αρχαία Λυκόσουρα.
Κάτι που έχει δρομολογηθεί ήδη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας αλλά βρίσκει αντιρρήσεις….

Ευχή μου είναι να αρθούν αυτές οι αντιρρήσεις, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των επισκεπτών και να δουν από κοντά τα αρχαία ευρήματα του τόπου μας.

Από το ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here