ΑρχικήΔΕΗΣτρατηγικός επενδυτής ή πώληση θυγατρικών της ΔΕΗ!

Στρατηγικός επενδυτής ή πώληση θυγατρικών της ΔΕΗ!

Η είσοδος στρατηγικού επενδυτή ή η πώληση θυγατρικών της ΔΕΗ, είναι οι επιλογές που προκρίνει η κυβέρνηση για την αποκρατικοποίηση της επιχείρησης, ενώ το ενδεχόμενο περαιτέρω μετοχοποίησης απομακρύνεται λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο Χρηματιστήριο.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου “η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια, η οποία δεν θα αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία της Επιχείρησης, και, άρα, πώληση μέσω Χρηματιστηρίου δεν είναι στις προθέσεις μας”.

Πρόσθεσε πως “υπάρχουν επιλογές που έχουν να κάνουν, είτε με την εύρεση στρατηγικού επενδυτή για το ποσοστό που θα πωληθεί, είτε για τη διακράτηση ενός μεγαλύτερου ποσοστού από το Δημόσιο και την πώληση θυγατρικών της ΔΕΗ”. Ανέφερε ακόμη πως οι αποφάσεις δεν θα ληφθούν άμεσα, αλλά το επόμενο έτος “και θα έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε τη συζήτηση και με τη ΔΕΗ αλλά και με όλους τους εμπλεκόμενους”.

Σε ό,τι αφορά την πρόσβαση τρίτων στη λιγνιτική παραγωγή της ΔΕΗ, όπως ανέφερε, “θα καταλήξουμε σε ένα συνδυασμό πώλησης μονάδων και ανταλλαγής ισχύος, που θα μπορέσει να μας κάνει συνεπείς με τις υποχρεώσεις μας, αλλά ταυτοχρόνως να διαφυλάξει και την αξία της Επιχείρησης”.

Στο ΔΣ συζητήθηκαν, επίσης, οι ελλείψεις προσωπικού, κυρίως στα ορυχεία και την ηλεκτροπαραγωγή, για τις οποίες ο υπουργός ζήτησε από τη διοίκηση της ΔΕΗ να καταθέσει συνολική πρόταση “στο πλαίσιο περιορισμού των δαπανών που κινούμαστε όλοι”, θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, οι απαλλοτριώσεις και μετεγκαταστάσεις οικισμών από λιγνιτοπαραγωγικές περιοχές, καθώς και το σχέδιο “Ήλιος” για την εξαγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά προς την ΕΕ, σχέδιο στο οποίο, όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ενθάρρυνε τη ΔΕΗ να συμμετάσχει.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,355ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια