Στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» εντάχθηκαν Σχολικές Μονάδες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

0
201

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. ΦΒ1/Ε5.5/9442/403/27-4-2012, με σκοπό την μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης του Δήμου και την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των σχολικών μονάδων του.

Το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο Ενεργειακών Παρεμβάσεων, σε τοπικό επίπεδο, που προσδιορίζει και χρηματοδοτεί δράσεις Ενεργειακής αποδοτικότητας των Δήμων όλης της χώρας.

Το έργο με τίτλο: «Επεμβάσεις στο κέλυφος των κτιρίων των σχολικών μονάδων του Δήμου» αφορά την υλοποίηση μιας σειράς ενεργειακών παρεμβάσεων. Οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται στις επιλεγμένες σχολικές μονάδες του Δήμου αφορούν την αντικατάσταση οικοδομικών μερών του κελύφους τους και πιο συγκεκριμένα την αντικατάσταση των υφιστάμενων κουφωμάτων με νέα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, καθώς και την τοποθέτηση θερμομόνωσης στα οριζόντια δομικά στοιχεία (εσωτερική ή εξωτερική θερμομόνωση οροφής).

Τα σχολεία που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» και στα οποία υλοποιούνται οι παρεμβάσεις είναι:

Γυμνάσιο και Λύκειο Άστρους
Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Άστρους
Γυμνάσιο και Λύκειο Καστρίου
Δημοτικό σχολείο Αγίου Ανδρέα
Δημοτικό σχολείο Δολιανών
Νηπιαγωγείο Βερβένων

voreiakynoyria2

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here