ΑρχικήΑΡΘΡΑΣτο ΕΑΠ παρέδωσε τις εγκαταστάσεις της Μαυρακείου Σχολής στη Μεγαλόπολη η ΔΕΗ

Στο ΕΑΠ παρέδωσε τις εγκαταστάσεις της Μαυρακείου Σχολής στη Μεγαλόπολη η ΔΕΗ

Την κατάργηση της Σχολής Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης (ΣΤΕ) Μεγαλόπολης και την απόδοση του κτηρίου στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) αποφάσισε το ΔΣ της ΔΕΗ.

Η ΣΤΕ Μεγαλόπολης λειτουργούσε στο κτήριο της Μαυρακείου Σχολής στο Ελληνικό Γορτυνίας.

Με βάση τις επιθυμίες του δωρητού και προέδρου του Μαυρακείου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιωάννη Μαυράκου, το κτήριο διατίθετο προς αξιοποίηση για εκπαιδευτικούς σκοπούς κι έτσι από το 1990 είχε παραχωρηθεί δωρεάν προς χρήση στη ΔΕΗ, προκειμένου να φιλοξενηθεί εκεί η ΣΤΕ Μεγαλόπολης.

Στο νόμο 4589/2019 που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον Ιανουάριο προβλέπεται (αρ. 78) ότι «Το κτίριο και οι εγκαταστάσεις της Μαυρακείου Σχολής στο Ελληνικό Αρκαδίας, των οποίων η χρήση παραχωρήθηκε από το Μαυράκειο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα με έδρα το Σαιν Λούις της πολιτείας Μισούρι των ΗΠΑ στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μπορεί να παραχωρούνται σε φορείς που εποπτεύονται από αυτό ή από άλλα Υπουργεία με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την εκπλήρωση εκπαιδευτικών σκοπών».

Έτσι, το Φεβρουάριο, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου την παραχώρηση του κτηρίου και των εγκαταστάσεων της Μαυρακείου Σχολής στο ΕΑΠ για την κάλυψη των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και αναγκών του Ιδρύματος.

Το αίτημα έγινε δεκτό και μετά τις σχετικές συζητήσεις, στις αρχές Μαρτίου η ΔΕΗ ενημέρωσε και επισήμως το υπουργείο Παιδείας για την παύση λειτουργίας της Σχολής.

Στη συνέχεια, πριν από λίγες ημέρες, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε την απόδοση του κτηρίου της Μαυρακείου Σχολής στο ΕΑΠ, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις αρχές Απριλίου ΦΕΚ (Τεύχος B’ 1339/18.04.2019).

Παράλληλα, αποφάσισε την οριστική διακοπή λειτουργίας του Φορολογικού Υποκαταστήματος (ΣΤΕ Μεγαλόπολης).

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η ΔΕΗ αποφάσισε να διαθέσει τον εξοπλισμό που διατηρούσε στο κτήριο της Μαυρακείου Σχολής στο ΕΑΠ, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς, με γνώμονα την απόδοση προστιθέμενης αξίας στην περιοχή.

Γιάννα Παπαδημητρίου από το energypress.gr

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια