Στο διεθνές δίκτυο ‘ΑΡΚΑΔΙΑ’ ο Δήμος Μεγαλόπολης

0
218

Tο Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης η τελετή ένταξης του Δήμου Μεγαλόπολης στο Διεθνές Δίκτυο «ΑΡΚΑΔΙΑ».

Το Διεθνές Δίκτυο «ΑΡΚΑΔΙΑ» είναι θεσμικό όργανο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία ΔΔΙΕΘΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με σκοπό την μελέτη και αξιοποίηση του παγκόσμιου Αρκαδικού Κεκτημένου. Έχει περί τα 200 μέλη σε όλον τον κόσμο που εκπροσωπούν πόλεις, περιοχές, ιδρύματα, σωματεία, οργανισμούς, πανεπιστήμια, οργανώσεις καλλιτεχνικού, πολιτιστικού οικολογικού και εκπαιδευτικού αντικειμένου, καθώς και επιχειρήσεις με το όνομα Αρκαδία ή ασχολούνται με τον Αρκαδισμό, καθώς και προσωπικότητες που εφαρμόζουν και προωθούν τις αρχές και τις αξίες του Αρκαδικού Ιδεώδους. Τα διακρατικά προγράμματα του Δικτύου στοχεύουν στην διαρκή χρήση ενός διαύλου επικοινωνίας της μητροπολιτικής Αρκαδίας με τις «Αρκαδίες» του κόσμου, προσφέροντας αμφίδρομα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και λύσεις στα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας δήλωσε μεταξύ άλλων:

Η Αρκαδία είναι brand name που δεν το έχουμε εκμεταλλευτεί όσο πρέπει…
Η Αρκαδία δεν είναι μόνο τόπος, δεν είναι μόνο κίνημα, είναι ιδέα συνυφασμένη μεταξύ άλλων με την απλότητα και με την επαφή με τη φύση.
Η διεθνής Αρκαδική Εταιρεία έχει κάνει πολύ καλή δουλειά μέχρι σήμερα και έχει ανακαλύψει 200 περιοχές, πανεπιστήμια, φορείς, πόλεις, επιχειρήσεις που φέρουν το όνομα ΑΡΚΑΔΙΑ, ανά τον κόσμο…
Είναι χαρακτηριστικό, όπως ειπώθηκε, στην εκδήλωση για την ένταξη του Δήμου Μεγαλόπολης, πως οι 60 από τις 80 πόλεις που φέρουν το όνομα ΑΡΚΑΔΙΑ, δεν έχουν καμία σχέση με την περιοχή μας.
Πρέπει λοιπόν να ενώσουμε όλες αυτές τις ΑΡΚΑΔΙΕΣ και γενικότερα να αξιοποιήσουμε το Αρκαδικό Ιδεώδες, βάσει των αναγκών της σύγχρονης εποχής αλλά και προς όφελος της αγαπημένης μας Αρκαδίας που έχει όλες τις προδιαγραφές για να πάει μπροστά.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here