Στον ιστορικό κινηματογράφο ΣΤΟΥΝΤΙΟ, στην πλατεία Αμερικής προβάλλεται καθημερινα στις 7μμ το μυθοπλαστικό ντοκιμαντέρ “Αρκαδία 1900. Καμπανία της Ανατολής” (παραγωγής ΕΡΤ και Κέντρου Κινηματογράφου).
Με τους Γιώργο Μιχαλακόπουλο, Ισίδωρο Σταμούλη, Οδυσσέα Σταμούλη και Σοφία Σεϊρλή, μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα,.σκηνοθεσία -σενάριο Κ. Σπυρόπουλου .
Η προβολή στην Αθήνα έρχεται μετά τη φεστιβαλική πορεία σε Ελλάδα και στο εξωτερικό (βραβεύτηκε στα Φεστιβάλ Χαλκίδας, ΑΕΙ Κύπρου, Ιεράπετρας,DUBAI FF, LGFF-ΛΟΝΔΙΝΟ, Tiburon California iff, Κάννες και άλλα 23 Φεστιβάλ σε Ευρώπη και ΗΠΑ).
Στο ΣΤΟΥΝΤΙΟ στους θεατές επιφυλάσσεται μια έκπληξη: Κάθε εισιτήριο είναι εκπτωτικό κουπόνι 10% για αγορές κρασιών σε 14 οινοποιεία της Αρκαδίας.
Η ταινία αφορά την ιστορία μιας οικογένειας παραγωγών σαμπάνιας από την Τεγέα με διεθνή αναγνώριση και βραβεία στις παγκόσμιες εκθέσεις της εποχής 1885-1935.
Μέσα από την μικρο-ιστορία αυτής της οικογένειας η ταινία αφηγείται όψεις της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ιστορίας της Ελλάδας στις αρχές του 20ού αιώνα Στην ταινία προβάλλονται για πρώτη φορά κινηματογραφημένα στιγμιότυπα (1914 – 1920) από την Αθήνα (Πλατείες Συντάγματος και Ομόνοιας), οδοί Σταδίου, Πανεπιστημίου, Αιόλου, Αθηνάς. Καπνικαρέα, Πλάκα τον Πειραιά, την Ακρόπολη υπό τον στρατιωτικό έλεγχο της ΑΝΤΑΝΤ, καθώς επίσης και σκηνές καθημερινής ζωής από Τρίπολη, Στεμνίτσα, Λεβίδι, Βυτίνα, Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, Κόρινθο (Ισθμό-διώρυγα), Ναύπλιο, Κόρινθο (μετά τον σεισμό του 1928). Προβάλλονται επίσης ανέκδοτα κινηματογραφημένα στιγμιότυπα από τις εκθέσεις στο Παρίσι 1900, Σικάγο 1893, Λιέγη 1905 και Σαν Φρανσίσκο 1915.
Μια γεύση από την ταινία δίνει το τρέηλερ :
από το thetoc.gr
