ΑρχικήΑΡΘΡΑΣτον αέρα το έργο ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης

Στον αέρα το έργο ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης

Η ανάδειξη και η αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα για τον Δήμο, για τον πολιτισμό, για την ανάδειξη της περιοχής ολόκληρης της Αρκαδίας. Ωστόσο, όπως φαίνεται, το έργο σταματά και μάλιστα με ευθύνη του Δήμου Μεγαλόπολης, ο οποίος δεν τήρησε τη νόμιμη διαδικασία για την εγκυρότητα της προγραμματικής σύμβασης και, ως εκ τούτου, οι έντεκα συμβάσεις εργασίας του επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού λύονται.

Την Τρίτη 7 Ιουνίου δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η απόφαση με θέμα: «Λύση σύμβασης επιστημονικού προσωπικού και τεχνιτών υψηλής εξειδίκευσης με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης του έργου ”Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης για την υλοποίηση εργασιών Αποκατάστασης και Ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης”».

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «Αποφασίζουμε:

Τη λύση της σύμβασης του παρακάτω προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης του έργου «Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης για την υλοποίηση εργασιών «Αποκατάστασης και Ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης» λόγω του ότι δεν ακολουθήθηκε από τον Δήμο Μεγαλόπολης, η νόμιμη διαδικασία για την εγκυρότητα της προγραμματικής σύμβασης σύμφωνα με το άρθρο 100 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκηση και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τις διατάξεις του άρθρου 8 (παρ. 9 και 10) του Ν. 4071/2012 (ΦΕΚ Α΄85)».

Σημειωτέον ότι το προηγούμενο καλοκαίρι το Αρχαίο Θέατρο άνοιξε τις πύλες του για το κοινό με μια εκδήλωση προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη, συγκεντρώνοντας πανελλαδικό ενδιαφέρον.

Όπως είχε επισημανθεί τότε, οι εργασίες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να αναδειχθεί ο αρχαιολογικός αυτός χώρος είναι πολλές και η η μη τήρηση της νόμιμης διαδικασίας από πλευράς του Δήμου Μεγαλόπολης έχει ως αποτέλεσμα αφενός την καθυστέρηση του σπουδαίου αυτού έργου και αφετέρου την απόλυση 11 ανθρώπων.

Σημειωτέον ότι οι υπάλληλοι, όπως οι ίδιοι είπαν σε επικοινωνία που είχαμε μαζί τους,  θα κινηθούν νομικά, ενώ δεν έχουν πληρωθεί εδώ και τρεις μήνες.

Δείτε την απόφαση ΕΔΩ

από το ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
794ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ