Στον αέρα ο αυτοκινητόδρομος Λεύκτρο – Σπάρτη και ο ο περιφερειακός Καλαμάτας

0
190

Συνεχείς συσκέψεις γίνονται το τελευταίο διήμερο στο υπουργείο Υποδομών προκειμένου να βρεθεί λύση και να γίνει επανεκκίνηση των έργων κατασκευής του περιφερειακού της Καλαμάτας και του κλάδου Λεύκτρο – Σπάρτη.

Όμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει ανάψει ακόμα το πράσινο φως για τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης, ενώ ανησυχία για περαιτέρω καθυστέρηση προκαλούν και οι πληροφορίες που θέλουν να αλλάζει στον επικείμενο ανασχηματισμό η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών. Έμπειρα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου τονίζουν πάντως ότι αν η τροποποιημένη σύμβαση παραχώρησης υπογραφεί εντός του Ιουνίου, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την αποπεράτωση των έργων. Σε διαφορετική περίπτωση τα έργα θα μπουν σε περιπέτειες και κανένας δεν θα μπορεί να προσδιορίσει πότε θα ολοκληρωθούν.

Υπενθυμίζουμε ότι η χρηματοδότηση των έργων έχει σταματήσει από πέρυσι το φθινόπωρο επειδή οι τράπεζες ζητούν τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης ώστε να εγγυηθεί το ελληνικό Δημόσιο στην αποπληρωμή των δανείων των τραπεζών, σε περίπτωση που μειωθεί και άλλο η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο τα επόμενα χρόνια. Με την εγγύηση αυτή οι τράπεζες θα χρηματοδοτήσουν ξανά το έργο.

Η τροποποίηση της σύμβασης πρέπει να εγκριθεί αρχικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη συνέχεια από το Ελεγκτικό Συνέδριο και φυσικά από τη Βουλή των Ελλήνων.

από την Ελευθερία

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here