Στις 28 Μαΐου τελικά η καταληκτική ημερομηνία για τον διαγωνισμό των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

0
359

«Έκλεισε» εν τέλει η παράταση στις 28 Μαΐου για την προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, μετά το πράσινο φως που άναψαν ΔΕΗ και Υπουργείο, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες. Η σχετική προθεσμία έληγε την προσεχή Τρίτη 6 Μαΐου. 

Να θυμίσουμε ότι οι διεκδικητές είχαν ζητήσει περισσότερο χρόνο (πέραν της 6ης Μαΐου) προκειμένου να επεξεργαστούν τα δεδομένα του SPA αλλά και του κειμένου της συμφωνίας για προμήθειας λιγνίτη της Μελίτης από τα ορυχεία της Αχλάδας. Ο λόγος της επιμήκυνσης του χρόνου προετοιμασίας είχε να κάνει με τη μεσολάβηση των αργιών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς.

Στο διάστημα αυτό αναμένεται να συγκροτηθούν και τα κοινοπρακτικά σχήματα, με επικρατέστερο σενάριο, λένε οι πληροφορίες, της επανεμφάνισης της συμμαχίας των Τσέχων (Sev.En Energy) με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη φάση του τρέχοντος διαγωνισμού από κοινού συμμετείχαν η Damco Energy (Όμιλος Κοπελούζου) με τους Κινέζους της Beijing Guohua Power Company.

Τη στάση τους αναμένεται να καθορίσουν και οι υπόλοιποι διεκδικητές, η «Μυτιληναίος», η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και ο έτερος Κινέζος υποψήφιος η China Western Power Industrial.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here