ΑρχικήΑΡΘΡΑΣτη λύση της εθελουσίας εξόδου στρέφεται η ΔΕΗ ξεκινώντας από τους πλεονάζοντες...

Στη λύση της εθελουσίας εξόδου στρέφεται η ΔΕΗ ξεκινώντας από τους πλεονάζοντες των μονάδων που θα πουληθούν

“Το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων στα εργοστάσια της Μεγαλόπολης και της Μελίτη θα περάσουν στους νέους αγοραστές, ένα μέρος θα απορροφηθεί από τη ΔΕΗ σε άλλες της δραστηριότητες, και για ένα τρίτο κομμάτι που θα περισσέψει, θα εφαρμόσουμε κάποιο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου”

Στη λύση της εθελουσίας εξόδου στρέφεται η ΔΕΗ, ξεκινώντας από τους εργαζόμενους που δεν θέλουν να μεταφερθούν στον αγοραστή των προς πώληση λιγνιτικών μονάδων σε Φλώρινα και Αρκαδία, στα πλαίσια μιας κίνησης που ενδεχομένως θα αποτελέσει πρόκριμα για μια συνολική ανανέωση του προσωπικού των 10.600 της ΔΕΗ Α.Ε.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας, ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, χαρακτηριστικά ανέφερε  “εξετάζουμε τη σταδιακή ανανέωση του προσωπικού της ΔΕΗ, με αναδιάταξη εργαζομένων από μονάδες όπου δεν χρειάζονται σε άλλες, με περισσότερες απαιτήσεις, και φυσικά τη δυνατότητα προσλήψεων, που φυσικά χρειάζονται την έγκριση του υπερ-Ταμείου”.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης της ΔΕΗ για την ημέρα της Γυναίκας, ο κ. Παναγιωτάκης παρουσίασε αρκετές σκέψεις για την επόμενη ημέρα της επιχείρησης, μετά την πώληση των μονάδων της, και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η σταδιακή μείωση του μεγέθους της, και του τζίρου της, με βάση τις μνημονιακές της υποχρεώσεις.

“Το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων στα εργοστάσια της Μεγαλόπολης και της Μελίτη θα περάσουν στους νέους αγοραστές, ένα μέρος θα απορροφηθεί από τη ΔΕΗ σε άλλες της δραστηριότητες, και για ένα τρίτο κομμάτι που θα περισσέψει, θα εφαρμόσουμε κάποιο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου”, επεσήμανε ο επικεφαλής της επιχείρησης. Και διευκρίνισε ότι δεν θα πρόκειται για απολύσεις.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ανέφερε ακόμα:

– Στη Μεγαλόπολη υπάρχουν σήμερα 1500 εργαζόμενοι ωστόσο στο σχήμα που θα δημιουργηθεί θα υπάρξει μείωση αφού θα γίνουν εξοικονομήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων.
– Στο πλαίσιο της μελέτης που εκπονείται για την αναδιοργάνωση της εταιρείας, εξετάζεται μεταξύ άλλων να αλλάξει ο τρόπος των προσλήψεων σε συνεργασία με το Υπερταμείο, πάντα με τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, αλλά πιθανόν με λιγότερο χρονοβόρες διαδικασίες.
– Χρειάζονται προσλήψεις σε συγκεκριμένους τομείς ειδικά στο επιστημονικό προσωπικό, στην εμπορία, τις οικονομικές διευθύνσεις κλπ. Θα εξεταστεί ακόμη και η πρόσληψη προσωπικού για τα καταστήματα (τα οποία θα μπορούσαν να δουλεύουν και απόγευμα) από σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Ειδική επίσης μνεία έκανε ο επικεφαλής της ΔΕΗ στα ληξιπρόθεσμα χρέη της, λέγοντας ότι παρ’ ότι έχουν μειωθεί κατά 100 εκατ. ευρώ, εντούτοις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Τα 1,6 δισ ευρώ είναι ανεξόφλειτες οφειλές ενεργεών πελατών, και τα 700 εκατ ευρώ αφορούν χρέη των λεγόμενων “τελικών πελατών”. Οσων δηλαδή είτε έχουν διακόψει την ηλεκτροδότηση των ακινήτων τους επειδή ήταν κλειστά και δεν χρησιμοποιούνταν (π.χ. σπίτια στο χωριό, και εξοχικά), είτε επειδή μετακινήθηκαν σε άλλο πάροχο. Σωρευτικά οι “τελικοί πελάτες” ανέρχονται σε 600.000.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι εργαζόμενες στα λιγνιτωρυχεία, Ολυμπία Παπαχαρισίου, Ειρήνη Παπαδοπούλου, Δέσποινα Παπαδοπούλου, οι Μεγαλοπολίτισσες Ασπασία Μαχαίρα και Κωνσταντίνα Ξενοδημητροπούλου, χειρίστριες εκσκαφέων και βαρέων μηχανημάτων, στελέχη και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Εμπορίας.

από το energypress.gr

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,355ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια