Την 5η Αυγούστου ε.ε , άφησε τα εγκόσμια για το μακρινό και αγύριστο ταξίδι, ο Ευάγγελος Τζώρτζης, υποστράτηγος της άλλοτε Χωροφυλακής, από το Σουλάρι σε ηλικία 87 ετών.
Η κηδεία του έγινε την 7η Αυγούστου με κάθε επισημότητα, με συμμετοχή συγγενών και πλήθους κόσμου και από τα γύρω χωριά, καθώς και επισήμων. Παρέστησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Αρκαδίας κ. Ηλιόπουλος, ο τέως διοικητής της ανωτέρας Διοικήσεως Χωροφυλακής Αρκαδίας κ. Σωτ. Αλουμανής υποστράτηγος ε.α., οι τέως Δήμαρχοι Μεγαλόπολης, Φαλαισίας και Γόρτυνος κ.κ. Μπούρας , Φουσέκης και Μιχόπουλος κ.λπ..
Ο Βαγγέλης κατετάγη στην Χωροφυλακή το έτος 1951. Μετά την επιτυχή εισαγωγή του και αποφοίτηση του από τις κατώτερες παραγωγικές σχολές, εισήχθη κατόπιν εξετάσεων στην σχολή Αξιωματικών, από την οποία εξήλθε με το βαθμό του ανθυπομοίραρχου το 1957. Στην συνέχεια μετέβηκε στην Θεσσαλονίκη για απόκτηση εμπειρίας στα διάφορα αστυνομικά τμήματα, μετά το τέλος της οποίας τοποθετήθηκε οριστικά εκεί όπου και παρέμεινε αρκετά χρόνια, υπηρετώντας σε διάφορα τμήματα.
Στην συνέχεια, προαχθείς, μετατέθηκε στην Φλώρινα και αργότερα στην Γκοριτσά της Σπάρτης, ενώ το 1964 τοποθετήθηκε στην Καλαμάτα, ως αστυνόμος και μετά διοικητής της υποδιοικήσεως , ενώ διατέλεσε και προϊστάμενος του εκεί τμήματος της ασφαλείας.
Γύρω στο 1970 μετατέθηκε στην Αθήνα και υπηρέτησε σε διάφορες νευραλγικές υπηρεσίες, όπως στην Αγορανομία, στην Διεύθυνση Τουρισμού ως Διευθυντής και ιδιαίτερα στην πλέον νευραλγική υπηρεσία της Αστυνομίας, την Διεύθυνση Ασφαλείας Προαστείων Πρωτευούσης, αρχικά ως υποδιευθυντής και αργότερα ως Διευθυντής , έχοντας το βαθμό του Συνταγματάρχου.
Με τις ετήσιες κρίσεις του 1982 που επακολούθησαν από την νέα Κυβέρνηση και το πλήθος των αποστρατειών που έγιναν, αποστρατεύθηκε και αυτός με τον βαθμό του Ταξιάρχου, ενώ κατόπιν προσφυγής του , δικαιώθηκε μερικώς και του απονεμήθηκε , αναδρομικά ο βαθμός του υποστρατήγου.
Πνεύμα ανήσυχο και διψώντας για μάθηση, όταν υπηρετούσε στην Θεσσαλονίκη εγγράφηκε στην Νομική Σχολή και έλαβε το πτυχίο του νομικού τμήματος με βαθμό λίαν καλώς. Αργότερα εγγράφηκε και στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε και δεύτερο πτυχίο, με τον ίδιο βαθμό λίαν καλώς και σε μεγάλη ηλικία.
Στην συνέχεια αναμίχθηκε με την Κοινότητα και με τον Σύλλογο των Σουλαραίων της Αθήνας και σε συνεργασία όλων μαζί συνετέλεσαν ώστε, να ανοιχτούν δρόμοι προς όλες τις κατευθύνσεις, επαρχιακοί και κοινοτικοί, να φέρουν το κεφαλάρι στο χωριό, να τσιμεντοστρωθεί όλο το εσωτερικό δίκτυο και να αλλάξει όψη όλο το χωριό.
Μετά την κατάργηση των κοινοτήτων με το πρόγραμμα Καποδίστριας και την ίδρυση του νέου Δήμου Φαλαισίας, αναμείχθηκε με τα δημοτικά, εκλεγόταν πάντοτε δημοτικός σύμβουλος αλλά και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, προσπαθώντας, με όλο το συμβούλιο, να αναμορφώσουν και να ζωντανέψουν την τόσο ιστορική, άλλοτε, Φαλαισία. Το νέο όμως συγκεντρωτικό πρόγραμμα Καλλικράτης, συρρίκνωσε περαιτέρω την ύπαιθρο.
Ας είναι ελαφρύ το Σουλαριώτικο χώμα που τον σκεπάζει!
Πατήρ Θεόδωρος Γκουμάσης