ΑρχικήΑΡΘΡΑΣτην Κοζάνη κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Κομισιόν για την μετάβαση...

Στην Κοζάνη κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Κομισιόν για την μετάβαση στη μεταλιγνιτική περίοδο – Στην Μεγαλόπολη κόβουμε πίτες !!

Την ώρα που στην Μεγαλόπολη κόβουμε πίτες και οι αιρετοί μας σχεδιάζουν τι παραμύθια θα μας πουν και τι υποσχέσεις θα μας δώσουν, στην Βόρεια Ελλάδα (και εκεί έχουν εκλογές) ασχολούνται με το να βρουν πηγές χρηματοδότησης και να σχεδιάσουν την επόμενη ημέρα.

Εμείς εδώ στην Μεγαλόπολη έχουμε κάνει την Τηλεθέρμανση προεκλογικό μαγαζάκι που μοιράζει υποσχέσεις, ΘΑ, προεκλογικές μειώσεις σε Πολύτεκνους, που πληρώνει δημοσκοπήσεις, που , που, στην Βόρεια Ελλάδα τις Τηλεθερμάνσεις τις έχουν για να προσφέρουν φθηνές λύσεις ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

O Δήμος Μεγαλόπολης συμμετέχει στο δίκτυο ενεργειακών δήμων και έχει επίσης συμμετοχή και στο δίκτυο Βιώσιμη πόλη. Παρόλο λοιπόν που μέσα από αυτές τις 2 περιπτώσεις πρέπει να προχωρήσει σε αναζήτηση χρηματοδοτήσεων , μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε ούτε καν μελέτες!! Και όσο οι Δήμοι της Βόρειας Ελλάδας προχωράνε, τόσο κινδυνεύουμε εμείς να μην βρούμε μετά πηγές χρηματοδότησης.

Διαβάζουμε σχετικά δημοσιεύματα από το energypress.gr:

Στην Κοζάνη βρέθηκε χθες κλιμάκιο στελεχών της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με φορείς της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τη μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική περίοδο.

Η μετάβαση στη μεταλιγνιτική περίοδο αποτελεί ζήτημα που βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες των δυο οργανισμών, οι οποίοι και έχουν επεξεργαστεί διάφορα τεχνικά και χρηματοοικονομικά εργαλεία για να στηρίξουν τις σχετικές προσπάθειες περιοχών όπου η πρόκληση είναι μεγαλύτερη. Η Δυτική Μακεδονία, ως γνωστόν, είναι μια εξ αυτών.

Για το σκοπό αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα στήριξης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να συνδράμει τις προσπάθειες των κρατών-μελών να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν θεσμικές, διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να χρησιμοποιήσουν αποδοτικότερα και αποτελεσματικότερα τα κονδύλια που διατίθενται για τη στήριξη των περιφερειών για την μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή.

Συνάντηση με Καρυπίδη

Στη συνάντηση που είχε το κλιμάκιο των στελεχών της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Κομισιόν με τον περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη, συζητήθηκαν τα επιμέρους στοιχεία του προγράμματος τεχνικής βοήθειας που έχουν εκπονήσει  για την διαδικασία μετάβασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προς ένα νέο οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο.

Μετά τη συνάντηση,  ο Θ. Καρυπίδης δήλωσε τα εξής: «Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει αναλάβει μια μεγάλη ευθύνη όχι μόνο για την περιοχή αλλά για το σύνολο των λιγνιτικών περιφερειών της Ευρώπης, ώστε να μπορέσουμε μέσα από συναντίληψη και συναπόφαση να απαντήσουμε στις προκλήσεις του μέλλοντος που αφορούν στην εποχή πριν και μετά το λιγνίτη».

Τεχνική Σύσκεψη με την ΑΝΚΟ

Το κλιμάκιο πραγματοποίησε επίσης τεχνική σύσκεψη με στελέχη της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ.

Τα στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημερώθηκαν για το αναπτυξιακό σχέδιο που έχει εκπονήσει η ΑΝΚΟ για τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή.

Επίσης, συζήτησαν με τα στελέχη της ΑΝΚΟ για τις εφαρμογές της τηλεθέρμανσης, τις σχεδιαζόμενες περιβαλλοντικές πολιτικές, καθώς και το περιφερειακό επιχειρηματικό οικοσύστημα της Δυτικής Μακεδονίας και τις προοπτικές που αναδύονται στα πλαίσια της μετάβασης.

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
794ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ