ΑρχικήΑΡΘΡΑΣτην δημοσιότητα έδωσε ο Νίκας τις επιχορηγήσεις σωματείων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου...

Στην δημοσιότητα έδωσε ο Νίκας τις επιχορηγήσεις σωματείων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Η απάντηση Τατούλη

Περί τις 900.000 ευρώ διατέθηκαν με αποφάσεις της απελθούσας περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου μέσα στο 2019, χρονιά διεξαγωγής των εκλογών, για την ενίσχυση εκδηλώσεων συλλόγων και σωματείων στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Το συνολικό ποσόν ανέρχεται, ειδικότερα, σε 895.801,98 ευρώ – χωρίς τις κρατήσεις-, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Δευτέρα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αναρτώντας τους σχετικούς πίνακες στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας:

“Δίνω σήμερα στην δημοσιότητα τις επιχορηγήσεις, πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, προς συλλόγους και σωματεία της Περιφέρειας, που ενέκρινε η απελθούσα περιφερειακή αρχή μέσα στο 2019. Ακόμα και στην προεκλογική περίοδο, λίγες ημέρες, λίγες εβδομάδες, ελάχιστους μήνες πριν τις εκλογές” σημείωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι μέχρι και αυτές τις ημέρες καλείται να υπογράψει σχετικά εντάλματα εκταμίευσης:

“Ακόμα και σήμερα μου έφεραν να υπογράψω ένα… μπαούλο με έγγραφα, αλλά δεν το υπέγραψα” δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε:

“Δείτε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας, πώς πήγαμε σε αυτές τις εκλογές και πώς επιβιώσαμε… Με την χρησιμοποίηση του κρατικού χρήματος απέναντί μας. Αυτό δεν πρέπει να ξαναγίνει και δεν πρόκειται να ξαναγίνει, γιατί το δημόσιο χρήμα και λίγο είναι και πρέπει να γίνεται προσεκτική διαχείριση. Ο κόσμος, τα σωματεία, οι σύλλογοι, μπορούν να δουν και να καταλήξουν σε συμπεράσματα” σημείωσε ο Π. Νίκας.

Ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο και τα στοιχεία που αφορούν επιχορηγήσεις προς διάφορα νομικά πρόσωπα καθώς, όπως σημείωσε, “επιχορηγήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ έγιναν, δυστυχώς, και από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων”.

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε, “τουλάχιστον ας συμφωνήσουμε ότι σε προεκλογικές περιόδους, δεν μπορεί κάποιοι που έχουν το δημόσιο χρήμα να αντιπαρατίθενται με τους άλλους. Είναι άδικο αυτό το οποίο έγινε”.

Απαντώντας δε σε ερώτηση αν θα δημοσιοποιήσει πίνακες χρηματοδοτήσεων από την Περιφέρεια προς μέσα ενημέρωσης, ο Π. Νίκας ξεκαθάρισε:

“Θεωρώ ότι έχω υποχρέωση να δώσω στη δημοσιότητα όλους όσοι έλαβαν χρήματα κατά την προεκλογική περίοδο, διότι είναι μία συμπεριφορά που ευθέως επιδίωκε την επίδραση στο εκλογικό αποτέλεσμα. Είχα ενημερώσει και την προηγούμενη κυβέρνηση γι’ αυτό, δυστυχώς δεν υπήρξε καμία παρέμβαση. Αυτό που επιθυμώ είναι να μάθει ο κόσμος τι έγινε -τα σωματεία είναι εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες”.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης με αφορμή σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε ότι η Περιφέρεια πρέπει να βοηθά συλλόγους και σωματεία, αλλά “για σπουδαίες εκδηλώσεις. Θεωρώ ότι οι μικροεκδηλώσεις είναι υπόθεση των δήμων, μπορούν να τις υποστηρίξουν. Ακόμα και οι μικροί δήμοι μπορούν. Η Περιφέρεια θα σταθεί δίπλα στα μεγάλα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά γεγονότα, πάντοτε σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους και με υπέρτατο κριτήριο την ποιότητα. Δεν θα υπονομεύσουμε τους δήμους κάνοντας τους υπερδημάρχους, με μια χωριστή πολιτική, δεν θα πηγαίνουμε πρωτογενώς εμείς να στηρίζουμε διάφορες εκδηλώσεις ή να επιλέγουμε ηχητικά συγκροτήματα” κατέληξε ο Π. Νίκας.

ΚΑΕ 0844 Π.Ε.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΤΙΜΟΛΟΓΗΘΕΝΤΑ

ΚΑΕ 0844 ΑΡΚΑΔΙΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΝΤΑ ΕΩΣ 19.09.2019

ΚΑΕ 0844 – Π.Ε.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΘΕΝΤΑ.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣΤΙΜΟΛΟΓΗΘΕΝΤΑ

καε 0844 – ΑΡΚΑΔΙΑ ΤΙΜΟΛΟΓΗΘΕΝΤΑ ΕΩΣ 19.09.2019

KAE 0844 Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΝΤΑ

KAE 0844- Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΝΤΑ

KAE 0844 Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ – ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΝΤΑ

KAE 0844 – Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΝΤΑ

Νέα Πελοπόννησος: Σε πολιτική εξαθλίωση και χτίσιμο παρακράτους οδηγεί την Πελοπόννησο ο Π. Νίκας

Η παράταξη του Πέτρου Τατούλη με δελτίο τύπου που εξέδωσε δίνει τις δικές της απαντήσεις στα όσα είπε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην συνέντευξη που έδωσε την Δευτέρα το μεσημέρι.

«Σε πολιτική εξαθλίωση οδηγείται η Πελοπόννησος»

Σχολιάζοντας τις νέες απειλές που εκτόξευσε ο κ. Παναγιώτης Νίκας κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Ενημέρωσης, η Νέα Πελοπόννησος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία πολιτικής εξαθλίωσης στην οποία οδηγεί την Πελοπόννησο η νέα της διοίκηση.

«Ο κ. Νίκας είναι γνωστός εχθρός του αθλητισμού»

Τρεις μήνες μετά την εκλογική διαδικασία και ο ρεβανσισμός του κ. Νίκα ξεχειλίζει από κάθε του φράση. Σήμερα, επανέλαβε για πολλοστή φορά την πρόθεσή του να ακυρώσει αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής σχετικά με τις επιχορηγήσεις συλλόγων, λέγοντας δήθεν ότι η περιφέρεια πρέπει να ασχολείται μόνο με τα μεγάλα και όχι με τα μικρά και ότι εκείνος δήθεν θα ασχοληθεί με σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις. Να θυμίσουμε στους πολίτες ότι Δήμαρχος 20 χρόνια και αντινομάρχης άλλα τόσα, ο ίδιος έχει να επιδείξει το απόλυτο μηδέν τόσο στον πολιτισμό όσο και στον αθλητισμό, του οποίου είναι άλλωστε και γνωστός εχθρός. Ούτε μικρό έργο ούτε μεγάλο έχει να επιδείξει στην σαραντάχρονη πορεία του. Να υπενθυμισθεί δε, ότι γεγονότα όπως το κορυφαίο παγκόσμιο τρίαθλο « Ironman», διεκδικήθηκαν και κερδήθηκαν για πρώτη φορά από την περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη, όχι μόνο για το περυσινό έτος, αλλά και για τα δύο επόμενα. Αλλά και άλλα μικρότερα γεγονότα σε επίπεδο Δήμων, έγιναν εφικτά μόνο και μόνο από την χρηματοδότηση που εξασφάλιζε κάθε φορά η περιφερειακή Αρχή και αποτελούσαν αίτημα των τοπικών κοινωνιών που αγωνιούν για την «μικρή» , όπως ειρωνικά αναφέρει ο κ. Νίκας καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

«Το Κράτος λειτουργεί με κανόνες και όχι ως παρακράτος»

Σε ό,τι αφορά την απειλή του ότι θα δημοσιοποιήσει τον κατάλογο των επιχορηγήσεων, να ενημερωθεί ότι πρόκειται για συνδιοργανώσεις και όχι επιχορηγήσεις που είναι παράνομες, με συλλόγους, φορείς και δήμους, και κυρίως, ότι όλες οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων είναι αναρτημένες εδώ και καιρό στο Διαύγεια και έχουν νομιμοποιηθεί από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Τέλος, να έχει πάντα κατά νου, ότι αυτή η θετική στάση της περιφερειακής Αρχής Τατούλη απέναντι στις τοπικές κοινωνίες υπήρξε διαχρονική, σε όλα αυτά τα εννέα χρόνια, και μάταια προσπαθεί να πείσει τους πολίτες που το γνωρίζουν καλά ότι δήθεν ήταν προεκλογική τακτική.

«Σε πολιτικό μεσαίωνα οδηγεί την Πελοπόννησο ο ρεβανισμός του Π. Νίκα»

Το προσωπικό ζήτημα που απασχολεί τον κ. Νίκα σχετικά με την εμμονή του απέναντι στον Πέτρο Τατούλη και την ρεβανσιστική του προσδοκία, είναι ένα πρόβλημα που αποκαλύπτεται καθημερινά σε όλους. Το προσωπικό του πρόβλημα της μειονεξίας δεν απασχολεί πραγματικά κανέναν. Η προσπάθεια του όμως να μετατρέψει την Πελοπόννησο σε φασιστικό προπύργιο μπορεί να συνδέεται με πρότερους βίους, αλλά θα βρει αντιμέτωπη την ισχυρή πλειοψηφία των ελεύθερων Πελοποννησίων, που έχουν γαλουχηθεί ως Δημοκράτες και σκεπτόμενοι.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι η προαναγγελία του περί ακύρωσης αποφάσεων ορισμού δικηγόρου για τον Πέτρο Τατούλη για όσα ζητήματα δήθεν τον αφορούν σε προσωπικό επίπεδο, ας βγάλει ο κ. Νίκας τα μυωπικά του γυαλιά και ας αντιληφθεί ότι η νομιμότητα δεν μπορεί να γίνει έρμαιο της δικής του μισαλλοδοξίας, όπως επίσης και ότι σε κάθε δική του έξαρση μίσους απέναντι στον Π. Τατούλη αποκαλύπτονται και οι «νομοταγείς» εντολείς του… Εκείνοι, στη μαύρη προπαγάνδα των οποίων αφενός και την αποστασία κάποιων άλλων αφετέρου οφείλει και την ισχνή εκλογή του.
Για να γίνει απολύτως κατανοητό στους πολίτες:
Το δικαίωμα ενός αιρετού να έχει νομική υποστήριξη απορρέει εκ του νόμου και αποτελεί κατάκτηση και διαχρονικό αίτημα των αιρετών.
Ουδεμία προσωπική διένεξη είχε ο Πέτρος Τατούλης με τον οποιοδήποτε.
Όλες οι δικαστικές υποθέσεις άπτονται της άσκησης των καθηκόντων του, κρίσιμη παράμετρος που ρητά αναφέρεται σε όλες τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών και στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων. ΟΛΕΣ οι αποφάσεις αυτές έχουν νομιμοποιηθεί από τον αρμόδιο ελεγκτή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

από το ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ