ΑρχικήΑΡΘΡΑΣτα χέρια του Νίκα ο σχεδιασμός της Ενεργειακής μετάβασης της Μεγαλόπολης (;)

Στα χέρια του Νίκα ο σχεδιασμός της Ενεργειακής μετάβασης της Μεγαλόπολης (;)

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ

Παρουσιάσαμε και παραδώσαμε στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα, τον αρχικό σχεδιασμό για την Ενεργειακή Μετάβαση της Μεγαλοπολης.
Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 παρουσιάστηκε ο αρχικός σχεδιασμός για την Ενεργειακή Μετάβαση στο Δήμο Μεγαλόπολης και παραδόθηκε από εμένα ως Προέδρου και από τον Γενικό Διευθυντή κ. Ιωάννη Γεώργιζα στον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα.

Ο σχεδιασμός υλοποιήθηκε από τη ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αποτελεί βάση για τη διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί στην τοπική κοινωνία. Η διαβούλευση θα έχει ως αποτέλεσμα την οριστικοποίηση των δράσεων που θα προταθούν και θα χρηματοδοτηθούν, ώστε να αμβλυνθούν οι συνέπειες στη Μεγαλόπολη από τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή.
Η εργασία υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ και του Δήμου Μεγαλόπολης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μνημόνιο Συνεργασίας εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο της Μεγαλόπολης το 2018.

Ο αρχικός σχεδιασμός συγκεντρώνει ιδέες και προτάσεις καθώς και πρακτικές από αντίστοιχες περιοχές της Ευρώπης, οι οποίες πλήττονται από την παύση της λειτουργίας των εργοστασίων παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη ή λιθάνθρακα.

Οι ιδέες και οι πρακτικές αναλύονται και προσαρμόζονται ως δράσεις στη Μεγαλόπολη, ώστε η συγκεκριμένη εργασία να αποτελέσει οδηγό για την τελική επιλογή και τον πιθανό εμπλουτισμό των δράσεων μετά τη διαβούλευση.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας, αγκαλιάζει το εγχείρημα και τίθεται επικεφαλής.

Τις επόμενες ημέρες, στελέχη της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ θα μεταβούν στις Βρυξέλλες ώστε να συμφωνηθεί ο τρόπος υποστήριξης στον τελικό σχεδιασμό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα από την Ειδική Γραμματεία για την Ενεργειακή Μετάβαση της Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο Δήμος Μεγαλόπολης έχει ήδη εγγραφεί από τη ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ στη σχετική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,350ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια