ΑΡΘΡΑΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΕΝΟΣ – ΔΙΑΖΩΜΑ: Συγχαρητήρια για την σύμβαση αποκατάστασης Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης!

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΕΝΟΣ – ΔΙΑΖΩΜΑ: Συγχαρητήρια για την σύμβαση αποκατάστασης Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης!

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης έργου για την υλοποίηση εργασιών «Αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου της Μεγαλόπολης»

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2014 υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης, ύψους 425.839,60 ευρώ, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης, για το έργο υλοποίησης εργασιών «Αποκατάστασης και Ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου της Μεγαλόπολης».

Αντικείμενα της σύμβασης αποτελούν:

1. Η αποκατάσταση και ανάδειξη των κερκίδων Β και Γ του Αρχαίου Θεάτρου της Μεγαλόπολης. Σε αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί η στερέωση, η συγκόλληση, η συμπλήρωση με φυσικό λίθο και η ανάταξη των κατά χώρα σωζόμενων αρχιτεκτονικών μελών σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες, καθώς και οι υποστηρικτικές εργασίες πεδίου, όπως αποψιλώσεις, αποχωματώσεις και ανασκαφικοί καθαρισμοί.

2. Η συντήρηση του συνόλου των κατά χώρα σωζόμενων αρχιτεκτονικών μελών, η συμπεριλαμβάνει χημικό και μηχανικό καθαρισμό, πλήρωση ρηγμάτων και στερεώσεις σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη.

3. Η εκπόνηση μελετών μικρής έκτασης για ειδικά ζητήματα που θα προκύψουν κατά την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών και θα υποστηρίξουν αποτελεσματικά την εκτέλεση των εργασιών.

Το Διάζωμα συγχαίρει το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης για τη χρηματοδότηση των εργασιών αποκατάστασης ενός σπουδαίου μνημείου. Η πράξη αυτή εμπεριέχει ταυτόχρονα έναν υψηλό συμβολισμό, την αξία –δηλαδή- και την προτεραιότητα που προσλαμβάνει η φροντίδα και η αγάπη για τα μνημεία μας σε συνθήκες κρίσης.

 

Προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης Αρχαίο Θέατρο 6-2015

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,774ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,328ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ