ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣπύρος Τσιριγώτης: "φασιστικές τακτικές στο Δημοτικό Συμβούλιο φέρνουν ο Πρόεδρος και ο...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Σπύρος Τσιριγώτης: "φασιστικές τακτικές στο Δημοτικό Συμβούλιο φέρνουν ο Πρόεδρος και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης"

ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

Σήμερα που ο κάθε μισθωτός ή συνταξιούχος, μετρά και το κάθε ευρώ, σήμερα που τα νοικοκυριά δέχονται μεγάλες μειώσεις των εισοδημάτων τους καθημερινά (μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις, πρόσθετοι φόροι, βάρβαρα χαράτσια κ.α.) το Δημοτικό Συμβούλιο με αυξημένη πλειοψηφία υπερψήφισε τις ανάλγητες αυξήσεις των Δημοτικών Τελών σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 8-2-2012

Μπροστά στη μεγάλη κοινωνική “ευαισθησία” της πλειοψηφίας του Δ.Σ. θεωρήσαμε σκόπιμο να καταθέσουμε πρόταση, για έγκριση από το σώμα, μείωση κατά 20% όλων των Δημοτικών τελών.
Ενώ θα έπρεπε να ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία, αντιμετωπίσαμε μια «πραξικοπηματικά» απαγορευτική συμπεριφορά από το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, καθιερώνοντας νέα “ήθη και έθιμα”, οι οποίοι δεν επέτρεψαν να τεθούν σε ψηφοφορία στο σώμα οι προτάσεις μας..
Καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο για φασιστική μεθόδευση φίμωσης της μείζονος Αντιπολίτευσης.

Είναι γνωστό ότι σε φασιστικές πρακτικές καταφεύγουν διοικήσεις, όταν δεν αντέχουν το Δημοκρατικό διάλογο λόγω της ανεπάρκειάς τους και της έλλειψης επιχειρημάτων. Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος καταφεύγει σε αυταρχικές πρακτικές, δεν είναι δύσκολο να ερμηνευτεί η συμπεριφορά του.
Εδώ και 6 χρόνια λοιδορεί κάθε συνάδελφο που τοποθετείται και έχει αντίθετη άποψη από αυτούς. Αυτό που τον ενδιέφερε πάντα ήταν η δημιουργία εντυπώσεων, γι’ αυτό και αρνήθηκε να τεθούν σε ψηφοφορία οι προτάσεις μας που θα μπορούσαν να τύχουν της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επιτέλους κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμος Μεγαλόπολης δεν είναι τσιφλίκι τους ούτε επιχείρησή τους. Οι Δημότες δεν τους εξέλεξαν για να ασκούν εξουσία επιλεκτικά, με διακρίσεις και με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον ή το συμφέρον των φίλων τους, πολιτικών και μη. Δεν έχουν το δικαίωμα να καταργούν και να απαξιώνουν τις δημοκρατικές διαδικασίες, χρησιμοποιώντας το Δημοτικό Συμβούλιο μόνο για την τυπική επικύρωση προειλημμένων αποφάσεών τους και να μην τους ενδιαφέρει καμιά απολύτως πρόταση της αντιπολίτευσης.

Καλούμε τις άλλες δυο παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου να σπάσουν τη σιωπή τους, να καταδικάσουν τις φασιστικές πρακτικές του Δήμαρχου και του Πρόεδρου και με κοινή δράση να υπερασπιστούμε τα Δημοκρατικά μας δικαιώματα.

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,913ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img

«Αρκαδία και Τοσκάνη ενώνονται μέσα από το gravel» -Συνέντευξη με τον Βασίλη Αναστόπουλο, συνδιοργανωτή του Megalopolis Gravel Classic

Βασίλη, φέτος το Megalopolis Gravel Classic επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πώς νιώθεις λίγες...

Παρουσίαση αγωνιστικού πακέτου & Συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Megalopolis Theater Run 2026

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Megalopolis Theater Run 2026» παρουσιάζει το πακέτο συμμετοχής των δρομέων...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 19 Απριλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 19 Απριλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της...

Κατολίσθηση στο Πετροβούνι Μεγαλόπολης: Στον «αέρα» σπίτι και δρόμος (pics)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας,...

Προβολή ταινιών από την Β΄τάξη Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 18 Απριλίου

Η Β’ Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης προβάλει ταινίες “Moana 2” και “Maria”το Σάββατο 18 Απριλίου...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img