ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣΣΠΥΡΟΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ: Εικόνες εγκατάλειψης στο βιολογικό καθαρισμό του Δήμου Μεγαλόπολης!

ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ: Εικόνες εγκατάλειψης στο βιολογικό καθαρισμό του Δήμου Μεγαλόπολης!

Επιτροπή αποτελούμενη από μηχανικούς της Δ.Ε.Κ.Ε. Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφτηκε τον βιολογικό καθαρισμό της Μεγαλόπολης για να διαπιστώσει το μέγεθος της ζημιάς και τα αίτια της ανύψωσης από το έδαφος κατά 1,5μ. της μιας από τις δυο δεξαμενές καθίζησης.

Ζημιά, που θέτει τον βιολογικό καθαρισμό  εκτός λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως έχουμε δηλώσει, δεν εμπιστευόμαστε τη συγκεκριμένη επιτροπή της Δ.Ε.Κ.Ε., γιατί είναι η ίδια υπηρεσία που με συμμετοχή και εκπροσώπου του Δήμου είχε παραλάβει οριστικά  το έργο στις 30-3-2011.

Εμείς θεωρούμε ότι υπάρχει κακοτεχνία και οι ευθύνες είναι μεγάλες, τόσο για την κατασκευαστική εταιρεία, όσο και για την επιτροπή παραλαβής του έργου.

Γι΄αυτό προτείναμε στη πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. ο Δήμος να αναθέσει στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο εργασία διερεύνησης των αιτίων ανύψωσης της δεξαμενής καθίζησης και να προχωρήσει παράλληλα στην αναζήτηση ποινικών ευθυνών των υπευθύνων. 

Δεν είναι μόνο η δεξαμενή καθίζησης που έχει καταστραφεί, είναι και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις τού βιολογικού καθαρισμού που εγκαταλείφτηκαν και απαξιώθηκαν. 

Οι εικόνες ντροπής της πρωτοφανούς εγκατάλειψης που δημοσιοποιούμε, είναι ο αδιάψευστος  μάρτυρας για το τρόπο  διαχείρισης όλα αυτά τα χρόνια ενός τόσου σοβαρού περιβαλλοντικού και αναπτυξιακού έργου.

Το συγκεκριμένο έργο η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε καταφέρει να το εντάξει στο Γ΄ Κ.Π.Σ. και στοίχισε στον Ελληνικό Λαό 5.128.000,00€.

Δυστυχώς όμως απαξιώθηκε και υποβαθμίστηκε, με αποτέλεσμα  να καταλήξει στη σημερινή τραγική κατάσταση  με υπαρκτό τον κίνδυνο ανεπανόρθωτης  ζημιάς: αντλίες κατεστραμμένες, λεηλατημένα μηχανήματα, ηλεκτρικοί πίνακες πλημμυρισμένοι, πόρτες πεταμένες, σκουριασμένες βάνες και σωλήνες, δυσοσμία από τα στάσιμα λύματα.

Οι ευθύνες  του κ. Μπούρα και της σημερινής Δημοτικής Αρχής που άφησαν να φτάσει σ΄αυτό το σημείο ο βιολογικός καθαρισμός είναι μεγάλες.

Μήπως οφείλεται στο γεγονός  ότι δεν είναι δικό τους έργο;

Άλλωστε δεν είναι το μοναδικό έργο προηγούμενων δημοτικών αρχών που έχει εγκαταλειφτεί.

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
792ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ