ΑρχικήΑΡΘΡΑΣΟΣ ΔΕΗ: Υπόμνημα για την Εξυπηρέτηση ασφαλισμένων ΚΑΠ/ΔΕΗ

ΣΟΣ ΔΕΗ: Υπόμνημα για την Εξυπηρέτηση ασφαλισμένων ΚΑΠ/ΔΕΗ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Θέμα: Εξυπηρέτηση ασφαλισμένων ΚΑΠ/ΔΕΗ – Δημιουργία Τοπικού Υποκαταστήματος στην Μεγαλόπολη

ΠΡΟΣ: Διοικητή ΕΦΚΑ: κ. Μπακαλέξη Αθανάσιο

Κύριε Διοικητά,

Με την ανακοίνωση σχετικά με την επικαιροποίηση στοιχείων έμμεσα ασφαλισμένων εν ενεργεία και συνταξιούχων ΚΑΠ-ΔΕΗ έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα σχετικά με τη διεκπεραίωση και  εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Επί της ανωτέρω ανακοίνωσης και της διαδικασίας εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων θέλουμε να σας εκθέσουμε τα εξής:

Με την διαδικασία ενοποίησης των ασφαλιστικών Ταμείων και ένταξής τους στον ΕΦΚΑ, έκλεισαν τα Περιφερειακά Υποκαταστήματα Παροχών του πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα στους ασφαλισμένους της Περιφέρειας και να αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.

Παράλληλα με την πρόσφατη μεταφορά στοιχείων των ασφαλισμένων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία στον νέο φορέα ΕΦΚΑ, δημιουργήθηκε πρόβλημα με την πλειοψηφία των έμμεσα ασφαλισμένων, ώστε να εμφανίζονται ως ανασφάλιστοι και να στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, λόγω της μη έγκαιρης ενημέρωσης του συστήματος και φυσικά χωρίς τη δική τους ευθύνη.

Εκατοντάδες ασφαλισμένοι που καταφεύγουν σε νοσοκομεία, ιδιωτικά ιατρεία ή διαγνωστικά κέντρα και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας δεν εξυπηρετούνται γιατί στο σύστημα εμφανίζονται ως ανασφάλιστοι, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται από ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Μέσα σε αυτό το χάος που έχει δημιουργηθεί ζητάτε εκ νέου από όλους τους ασφαλισμένους να προσκομίσουν στον ΚΑΠ-ΔΕΗ σειρά δικαιολογητικών που απαιτούν χρόνο και ως εκ τούτου θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα, ιδιαίτερα σε όσους ασφαλισμένους χρήζουν άμεσης περίθαλψης και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.

Περαιτέρω επειδή δεν λειτουργούν Περιφερειακά Τοπικά Παραρτήματα του ΕΦΚΑ για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, όλοι οι ασφαλισμένοι για οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων τους θα πρέπει να υποστούν τεράστια ταλαιπωρία και σημαντική οικονομική επιβάρυνση για να μεταβούν στην Αθήνα στα κεντρικά γραφεία για να εξυπηρετηθούν.

Η έλλειψη μέριμνας για την άμεση εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της Περιφέρειας έχει δημιουργήσει χάος και δικαιολογημένη αγανάκτηση.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ έντονα για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι με την απόφασή σας αυτή.

Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγαλόπολης ζητά:

  • Να λάβετε όλα τα μέτρα για την άμεση διεκπεραίωση των στοιχείων των ασφαλισμένων και την άμεση επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί με δική σας ευθύνη.
  • Να προχωρήσετε στη δημιουργία Περιφερειακού Παραρτήματος του ΕΦΚΑ στην Μεγαλόπολη (υπάρχει διαθέσιμο κτίριο του πρώην ΟΑΠ) και την στελέχωσή του ώστε να αποκεντρωθεί η διαδικασία και να εξυπηρετούνται άμεσα όλοι οι ασφαλισμένοι της Περιφέρειας.

Ευελπιστούμε στην άμεση αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων για την εξυπηρέτηση και την έγκαιρη και αποτελεσματική διεκπεραίωση των υποθέσεων των ασφαλισμένων.

Σε διαφορετική περίπτωση, με την επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματός μας, σας δηλώνουμε ότι θα προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια και δράση με κάθε τρόπο και μέσο που διαθέτουμε για τη ζημία που έχουμε υποστεί και εξακολουθούμε να υφιστάμεθα από όλες τις παραπάνω ενέργειες και παραλείψεις σας σε βάρος μας.

                          Για το Δ.Σ. του Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγ/λης

 

             Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

             ΝΙΚΗΤΑΣ  Γεώργιος                                       ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

 

Γενικό Διευθυντή Καταβολής Παροχών Υγείας: κ. Μπλέκο Αναστάσιο

Προϊσταμένη Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλισης και Παροχών Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας: κ. Στελλάκη Καλλιόπη

ΓΕΝ.Ο.Π / Δ.Ε.Η – Κ.Η.Ε

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ